Bliv klar til at søge ind på et kunstakademi
Københavns Kunstskole er en ideel forskole for senere optag på nationale, såvel som internationale, kunstakademier og kunstrelaterede uddannelser, og giver en grundig faglig forberedelse til kunstakademiet. Har man som mål at søge ind på et kunstakademi opfordres man stærkt til at deltage i både efterårs- og forårsmodulet, for at få opbygget et solidt ansøgningsmateriale med både nerve og eftertanke. Det er skolens erfaring, at et indgående kunstnerisk arbejde og en tilstrækkelig forståelse og formidlingsevne af dette arbejde, tager tid og ikke må stresses igennem. Den tætte dialog med skolens undervisere, der alle selv er uddannet ved nationale og internationale kunstakademier, giver det optimale forsæt for at lave en markant og målrettet ansøgning til et kunstakademi eller andre kunstrelaterede uddannelser.
Hvordan arbejder vi med forberedelse til kunstakademiet?
Med en undervisning, der berører et bredt spektrum af formelle indgange til samtidskunsten, via alskens forskellige medier, fra videokunst og lyd til maleri og performance, tilbyder Københavns Kunstskole et undervisningsmiljø på højt niveau og med fokus på en yderst kontemporær og dybdeborende dialog og debat omkring kunstens væsen. Undervisningen på Københavns Kunstskole består af studio-visits, fællesdiskussioner, artist-talks, fællesgennemgange, galleri- og museumsbesøg, udvikling af artist statements, workshops og udstillinger.
På Københavns Kunstskole ses der på kunst, diskuteres kunst, eksperimenteres med kunst, leves og åndes for kunst.
Arbejdet på Københavns Kunstskole er baseret på den studerendes individuelle praksis og på et stærkt socialt miljø i og omkring de individuelle atelierpladser og fælles undervisningslokaler, som skolen huser. Det aktive arbejdsrum og netværk, bliver væsentligt forstærket af muligheden for at arbejde individuelt og sammen, både indenfor og udenfor skolens åbningstider.
Modulerne
Københavns Kunstskole tilbyder programmer af forskellig længde, alt efter den studerendes behov. Undervisningen er fordelt over 3 basisforløb spredt henover året, tilrettelagt med henblik på at kunne fungere som enkeltstående moduler, eller sammensat som et længere intensiverende forløb som forberedelse til kunstakademiet.
Det første og andet modul fokuserer især på udviklingen af den individuelle studerenes kunstneriske arbejde og udviklingen af materiale til ansøgninger på kunstakademier og kunstrelaterede uddannelser. En proces der selvfølgelig intensiveres op imod de mange forskellige deadlines for ansøgning.
Det tredje modul som ligger efter en del af kunstakademiernes ansøgningsfrist er opbygget omkring fastlagte ugentlige workshopforløb, der fokuserer på specifikke teknikker og tilgange til det at arbejde med billedkunst. Fotografi, maleri, tryk, støbning, digital collage, konceptkunst og kunstnerbøger.
Om underviserne
Rygraden i billedkunstlinjens undervisning formes af Elsebeth Jørgensen, suppleret af forskellige gæsteundervisere, der alle er professionelt udøvende kunstnere på samtidskunstscenen. Tilsammen favner de over en bred vifte af medier og metoder.