Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Billedkunstlinjen

​​Københavns Kunstskoles billedkunstlinje tilbyder et ambitiøst og udfordrende program, baseret på den studerendes individuelle kunstpraksis. I tæt samarbejde med et fast hold professionelt udøvende undervisere udvikles den studerendes personlige kunstsyn og kunstudtryk. Udover fælles undervisning og diskussion, prioriteres især de individuelle vejlednings samtaler ”one-on-one”, underviser og studerende imellem. 

Skolens studerende rustes på bedste vis til fremtidige præsentationer og samtaler omkring deres kunstneriske praksis, i tråd med at metoderne dyrkes og værkerne tilspidses.

Bliv klar til at søge ind på et kunstakademi

Københavns Kunstskole er en ideel forskole for senere optag på nationale, såvel som internationale, kunstakademier og kunstrelaterede uddannelser, og giver en grundig faglig forberedelse til kunstakademiet. Har man som mål at søge ind på et kunstakademi, opfordres man stærkt til at deltage i både efterårs- og forårsmodulet, for at få opbygget et solidt ansøgningsmateriale med både nerve og eftertanke. Det er skolens erfaring, at et indgående kunstnerisk arbejde og en tilstrækkelig forståelse og formidlingsevne af dette arbejde, tager tid og ikke må stresses igennem. Den tætte dialog med skolens undervisere, der alle selv er uddannet ved nationale og internationale kunstakademier, giver det optimale forsæt for at lave en markant og målrettet ansøgning til et kunstakademi eller andre kunstrelaterede uddannelser.

Hvordan arbejder vi med forberedelse til kunstakademiet?

​Med en undervisning, der berører et bredt spektrum af formelle indgange til samtidskunsten, via alskens forskellige medier, fra videokunst og lyd til maleri, tekst og performance og meget andet, tilbyder Københavns Kunstskole et undervisningsmiljø på højt niveau og med fokus på en yderst kontemporær og dybdeborende dialog og debat omkring kunstens væsen. Undervisningen på Københavns Kunstskole består af ​

Morgenoplæg, skemaplanlagte individuelle elevsamtaler, fællesgennemgange,

workshops, uge tematikker, udstillingsbesøg, studiovisits, fællesdiskussioner, artist-talks, galleri- og museumsbesøg, udvikling af artist statements og udstillinger.

På Københavns Kunstskole ses der på kunst, diskuteres kunst, eksperimenteres med kunst, leves og åndes for kunst.

Arbejdet på Københavns Kunstskole er baseret på den studerendes individuelle praksis, og på et stærkt socialt miljø i og omkring de individuelle atelierpladser og fælles undervisningslokaler, som skolen huser. Det aktive arbejdsrum og netværk, bliver væsentligt forstærket af muligheden for at arbejde individuelt og sammen, både indenfor og udenfor skolens åbningstider.​

Om underviserne

Rygraden i billedkunstlinjens undervisning formes af Elsebeth Jørgensen og Rasmus Røling, der tilsammen favner over en bred vifte af medier og metoder. De faste underviserer arbejder sammen i tæt dialog og skaber derved et yderst vidtfavnende kunstnerisk undervisningsspektrum, altid drevet af en fælles vision og tæt forståelse for den enkelte studerendes behov og tilgang til kunsten. De to faste undervisere, holder hånd om den studerendes kunstneriske udvikling og holdets fælles kunstneriske udveksling, hvor der opbygges et miljø hvor samtalen omkring kunsten, metoden og indholdet ruster og udfordre den enkelte studerendes kunstneriske produktion, billedkunstlinjens undervisere er alle akademiuddannede.

Udover de faste undervisere, gæstes skolen også af forskellige billedkunstnere udefra, der alle er professionelt udøvende kunstnere på samtidskunstscenen.

Modulerne

​På billedkunstlinjen har vi 2 moduler af forskellig længde. Disse er tilrettelagt med henblik på at kunne fungere som enkeltstående moduler, eller sammensat som et længere intensiverende forløb som forberedelse til kunstakademiet. 

​Modul 1​

Dette modul er rettet mod den individuelle studerendes kunstneriske arbejde og mod udfordringen, udformningen og udfoldelsen af denne. Vi er fokuseret på opbyggelsen af et stærkt materiale til kommende kunstuddannelses ansøgninger og på udvikling af den studerendes syn på og sprog om kunsten. Har man som målsætning at søge på et kunstakademi eller en anden kunstrelateret uddannelse anbefaler vi at man følger modul 1 og 2, da det garanterer mulighedsrummet for at gennemgå en kunstnerisk udvikling der vil lede til et solidt og gennemarbejdet ansøgningsmateriale.​​

​Modul 2

Dette modul er rettet mod den individuelle studerendes kunstneriske arbejde og mod udfordringen, udformningen og udfoldelsen af denne. I dette modul intensiveres arbejdet op til ansøgninger til kunstakademier og andre kunstrelaterede uddannelser, i tråd med at ansøgningsfristerne nærmer sig. Vi vil være fokuseret på udviklingen af et stærkt ansøgningsmateriale og på at ruste den studerende med et skarpt syn på og sprog om kunsten. Har man som målsætning at søge på et kunstakademi eller en anden kunstrelateret uddannelse anbefaler vi at man følger modul 1 og 2, da det garanterer mulighedsrummet for at gennemgå en kunstnerisk udvikling der vil lede til et solidt og gennemarbejdet ansøgningsmateriale.​

​Undervisning og atelierplads

Der er undervisning mandag, onsdag og fredag, se undervisningstiden under de enkelte moduler.

Derudover er der åbent værksted til selvstudie, du får din egen atelier plads, og en nøgle mod et mindre depositum. Skolens værksteder kan herefter frit benyttes hverdage ml. 08.00 - 20.00 og weekender ml. 09.00 - 19.00

Materialer

Der må påregnes en ekstra udgift til materialer, udgiften afhænger af hvilket medie man arbejder i. Samt udgifter til entré billetter til udstillingssteder. Skolen stiller stole, borde, staffelier, et omfattende kunstbibliotek og trådløst internet til rådighed, resten sørger eleven selv for at medbringe.

​​

​De dage der er selvstudie har man b.la. mulighed for, at tilmelde sig vores tegneundervisning se 'Tegnekursus', der er stor rabat når du er tilmeldt Billedkunstlinjen.​​​

Co-Studio

Du har som elev på billedkunstlinjen mulighed for at tilmelde dig Co-Studio til en helt særlig elevpris. Co-Studio er vores tværkunstneriske undervisningsforløb og forum om billeder, tekst, lyd og rum. Her har unge forfattere, filmfolk og billedkunstnere, og eleverne fra billedkunstlinjen, skrivelinjen og filmlinjen mulighed for at mødes og give eller få respons på råmaterialer og færdige værker.

Det åbner for nye ideer og spørgsmål, når man iagttager værkmaterialer der er i proces og produceret i andre kunstfelter end ens eget.
​​
Forløbet foregår som forum med én fast ugentlig fællespræsentation hver torsdag, hvor udvekslingen om forskellige kunstneriske ideer, arbejdsmåder og praktiske erfaringer er selve formålet. Som undervisningsforløb, er dette forum baseret på ideen om, at når man involverer sig i andres studier og forskellige kunstfelter, så vokser både arbejdsglæden og ny praksisviden - med måske også muligheden for nye kunstneriske samarbejder.
​​
Forløbet ledes af kunstner Elsebeth Jørgensen som har stor erfaring med tværkunstneriske samarbejder. Der er undervisning hver torsdag kl. 9.30-15.00. Der må påregnes en ekstra udgift til entré billetter på forskellige udstillings steder. 

Tilmelding og kontakt

Ønsker du at tilmelde dig, skal  du udfylde vores tilmeldingsblanket på hjemmesiden. Denne bliver herefter gennemgået af skolen. Hvis du bliver optaget på  holdet, vil du modtage en mail fra skolen med denne information og et link til betaling, det er vigtigt, at du holder øje med din mail, da pladsen på holdet, først er din når du har betalt kursus afgiften. Bliver du ikke optaget på holdet, vil du også modtage en mail.

Da vi har mange ansøgere, er det desværre ikke muligt at optage alle. ​

Vi gennemgår alle vores tilmeldinger løbende, og hvis der ikke er flere ledige pladser tilbage, vil du modtage en mail., og har mulighed for at blive skrevet på vores venteliste.

Har du spørgsmål i forbindelse med Billedkunstlinjen, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon 35836082 eller på vores mail: info@københavnskunstskole.dk

Moduler

Sorteret efter næste opstart​

Modul 3 - 2022

​28. marts - 10. juni 2022

Pris​

12.800,-​

Tilmelding​

​Dette modul er opbygget omkring ugentlige tematikker der fokuserer på forskellige tilgange til det at arbejde med billedkunst. Skolens undervisere vil her forme undervisningen ud fra de kontekster og mulighedsrum som disse fører med sig. Det er særligt fokus på den studerendes individuelle kunstneriske arbejde, som der tages udgangspunkt i med øje for, at udvide denne praksis med nye metodikker og vinkler.​

Undervisning

Mandag + onsdag + fredag kl. 9.30 - 14.30. Lukket uge 15.

Modul 1 - 2022

​​7. september – 4. november 2022

Pris​

11.800,-​

Tilmelding​

Undervisning

Mandag + onsdag + fredag kl. 9.30 - 15.00 nogle dag til 16.00. Lukket uge 42.

Skolens værksteder kan frit benyttes hverdage ml. 08.00 - 20.00 og weekender ml. 09.00 - 19.00

Co-Studio 22. sep. - 1. dec. til elevpris

Vores tværfaglige undervisningsforløb.
Læs mere her

Pris​

2300,-

Modul 2 - 2023

7. november 2022 – 12. maj 2023

Pris​

25.500,-​

Tilmelding​

Undervisning

Mandag + onsdag + fredag kl. 9.30 - 15.00

Nogle dage til 15. 30 eller 16.00

Ingen undervisning i uge 51, 52 og uge 7 og 14. Vi starter fredag d. 6. januar 2023 efter juleferien.

Skolens værksteder kan herefter frit benyttes hverdage ml. 08.00 - 20.00 og weekender ml. 09.00 - 19.00​

Co-Studio 22. sep. - 1. dec. til elevpris

Vores tværfaglige undervisningsforløb.
Læs mere her

Pris​

2300,-

Underviserne på skrivelinjen

​Elsebeth Jørgensen

​Billedkunstner, født 1970. Uddannelse: Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kbh., 1995-2002.

Elsebeth Jørgensen arbejder med fotografi, lyd- og video montager, tekst, tegning, installation og stedsspecifikke projekter. Værkerne er baseret på research i historiske arkiver og egne registreringer, hvor hun ofte også involverer forfattere, musikere, komponister, skuespillere og mediedesignere i produktionen. Værkerne præsenteres i kunstinstitutioner, offentlige byrum / landskaber samt bøger og digitale rum online.

Hun har udstillet siden 1998 i ind- og udland på museer og udstillingsteder og realiseret kommissionsværker til bl.a. Tate Modern, (UK), Hordaland Kunstcenter, (NO) og Bispebjerg Hospital, (DK).

Siden 2003 har hun undervist på kunstakademier og kunstskoler samt siddet i optagelser og censurerede udstillinger. I 2014-2018 var hun fast underviser i Billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi, hvor hun bl.a. også stod for fællesundervisning med Det Jyske Musikkonservatorium. Hun fungerer idag også som vejleder i Billedkunstnernes Forbund, og er ekstern censor i Det Fælles Censorkorps for Videregående Kunstneriske Uddannelser.

​​

Rasmus Røhling

Rasmus Røhling (født i DK 1982) bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2008 og har en MFA fra California Institute of the Arts i Los Angeles (2010).

Rasmus Røhling arbejder med video, tekst, installation og skulptur. Hans seneste værker beskæftiger sig med repræsentation af maskulin excentricitet og angst i kunsthistorien, og hvordan denne ‘ikonifisering’ informerer vores nuværende forståelse af begrebet ‘maskulin krise’.

Rasmus Røhling har blandt andet udstillet hos C.C.C. Gallery (DK), Human Resources (US), Artist Space (US), Art Hub Copenhagen (DK), Museum Für Gegenwartskunst Basel (CH), Primer (DK), Sismografo (PT), SixtyEight Art Institute, (DK), og Den Frie Udstillingsbygning (DK).

I perioden 2016-18 var Rasmus gæsteprofessor på det Fynske Kunstakademi og har desuden undervist på en række kunstakademier og kunstskoler samt siddet i optagelser og været ekstern censor på div. udstillinger.

Tidligere undervisere og gæstelærere

 • Honey Biba Beckerlee

 • ​Jens Hült Funder

 • Tina Helen

 • Søren Thilo Funder

 • Kirsten Lindholm Astrup

 • Anna Louise Rosendal

 • Sylvester Hegner

 • Rasmus Høj Mygind

 • Eva La Cour

 • Asbjørn Skou

 • Cecilie Skov
 • Yvette Brachmann
 • Kasper Ørum
 • Anu Ramdas
 • Anna Fro Vodder
 • Mia Nelle Drøschler
 • Simon Grimm
 • Andreas Albrectsen
 • Denice Kwan
 • Jess Brinck
 • Jonas Hvid Søndergaard
 • Torben Ribe
 • Kaspar Bonnen
 • Daniella Valz
 • Natalie Marr
 • Joakim Koester

 • Jacob Lillemose

 • Mira Winding

 • Lisa Strøander

 • Mette Sandbye

 • Uffe Isolotto
 • Rolf Nowotny
 • Anna Fro Vodder
 • Lui Mokrzycki
 • Kaspar Oppen Samuelsen
 • Anu Ramdas
 • Ulrik Heltoft
 • ​Sian Kristoffersen
 • Mikkel Krause Frantzen

 • Julie Nord

 • Lea Porsager

 • Lasse Krogh Møller

 • Stine Ljungdalh

 • Johan Rosenmunthe

 • Jørgen Michaelsen

 • Sidsel Christensen

 • Helene Garberg
 • Christian Schmidt-Rasmussen
 • Elmer
 • Zven Balslev
 • Julie Boserup
 • Fie Norsker
 • Julie Sass
 • Michael Isling
 • Karoline H. Larsen
 • Ursula Nistrup
 • Peter Holck
 • Ole Tophøj
 • Ewa Werber
 • Veo Friis Jeppesen
 • Erik Lynge
 • Bjørn Bråten

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347