Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Billedkunstlinjen

​​Københavns Kunstskoles billedkunstlinje tilbyder et ambitiøst og udfordrende program, baseret på den studerendes individuelle kunstpraksis. I tæt samarbejde med et fast hold professionelt udøvende undervisere udvikles den studerendes personlige kunstsyn og kunstudtryk. Udover fælles undervisning og diskussion, prioriteres især de individuelle vejlednings samtaler ”one-on-one”, underviser og studerende imellem. 

Skolens studerende rustes på bedste vis til fremtidige præsentationer og samtaler omkring deres kunstneriske praksis, i tråd med at metoderne dyrkes og værkerne tilspidses.

Bliv klar til at søge ind på et kunstakademi

Københavns Kunstskole er en ideel forskole for senere optag på nationale, såvel som internationale, kunstakademier og kunstrelaterede uddannelser, og giver en grundig faglig forberedelse til kunstakademiet. Har man som mål at søge ind på et kunstakademi, opfordres man stærkt til at deltage i både efterårs- og forårsmodulet, for at få opbygget et solidt ansøgningsmateriale med både nerve og eftertanke. Det er skolens erfaring, at et indgående kunstnerisk arbejde og en tilstrækkelig forståelse og formidlingsevne af dette arbejde, tager tid og ikke må stresses igennem. Den tætte dialog med skolens undervisere, der alle selv er uddannet ved nationale og internationale kunstakademier, giver det optimale forsæt for at lave en markant og målrettet ansøgning til et kunstakademi eller andre kunstrelaterede uddannelser.

Tilmelding

Modul 1 - ​​​9. september – 22. november 2024

Pris​: 15.800,-

Mandag + onsdag + fredag kl. 9.30 - 15.00 Nogle dage længere.

Der er ingen undervisning i uge 42. 

Faste undervisere: Rasmus Røhling & Elsebeth Jørgensen

Gæster: Michala Paludan, Ebbe Stub Wittrup

Modul 2 - 25. november 2024 - 2. maj 2025

Pris​: 23.600,-

Mandag + onsdag + fredag kl. 9.30 - 15.00 Nogle dage længere.

Juleferie fra 13. december - 6. januar samt uge 7 og 16. 

Faste undervisere: Rasmus Røhling & Elsebeth Jørgensen

Modul 3 - 5. maj - 13. juni 2025

Pris​: 7.800,-

Mandag + onsdag + fredag kl. 9.30 - 14.30. 

Faste undervisere: Rasmus Røhling & Elsebeth Jørgensen

Hvordan arbejder vi med forberedelse til kunstakademiet?

​Med en undervisning, der berører et bredt spektrum af formelle indgange til samtidskunsten, via alskens forskellige medier, fra videokunst og lyd til maleri, tekst og performance og meget andet, tilbyder Københavns Kunstskole et undervisningsmiljø på højt niveau og med fokus på en yderst kontemporær og dybdeborende dialog og debat omkring kunstens væsen. 

Undervisningen på Københavns Kunstskole består af ​​morgenoplæg, individuelle elevsamtaler, fællesgennemgange, workshops, uge tematikker, udstillingsbesøg, studiovisits, fællesdiskussioner, artist-talks, galleri- og museumsbesøg, udvikling af artist statements og udstillinger. Undervejs i forløbet vil der være dage med fokus på selvstændigt arbejde.   

På Københavns Kunstskole ses der på kunst, diskuteres kunst, eksperimenteres med kunst, leves og åndes for kunst.

Arbejdet på Københavns Kunstskole er baseret på den studerendes individuelle praksis, og på et stærkt socialt miljø i og omkring de individuelle atelierpladser og fælles undervisningslokaler, som skolen huser. Det aktive arbejdsrum og netværk, bliver væsentligt forstærket af muligheden for at arbejde individuelt og sammen, både indenfor og udenfor skolens åbningstider.​

Modulerne

​På billedkunstlinjen har vi 2 moduler af forskellig længde. Disse er tilrettelagt med henblik på at kunne fungere som enkeltstående moduler, eller sammensat som et længere intensiverende forløb som forberedelse til kunstakademiet.

​Modul 1​

Dette modul er rettet mod den individuelle studerendes kunstneriske arbejde og mod udfordringen, udformningen og udfoldelsen af denne. Vi er fokuseret på opbyggelsen af et stærkt materiale til kommende kunstuddannelses ansøgninger og på udvikling af den studerendes syn på og sprog om kunsten. Har man som målsætning at søge på et kunstakademi eller en anden kunstrelateret uddannelse anbefaler vi at man følger modul 1 og 2, da det garanterer mulighedsrummet for at gennemgå en kunstnerisk udvikling der vil lede til et solidt og gennemarbejdet ansøgningsmateriale.​​

​Modul 2

Dette modul er rettet mod den individuelle studerendes kunstneriske arbejde og mod udfordringen, udformningen og udfoldelsen af denne. I dette modul intensiveres arbejdet op til ansøgninger til kunstakademier og andre kunstrelaterede uddannelser, i tråd med at ansøgningsfristerne nærmer sig. Vi vil være fokuseret på udviklingen af et stærkt ansøgningsmateriale og på at ruste den studerende med et skarpt syn på og sprog om kunsten. Har man som målsætning at søge på et kunstakademi eller en anden kunstrelateret uddannelse anbefaler vi at man følger modul 1 og 2, da det garanterer mulighedsrummet for at gennemgå en kunstnerisk udvikling der vil lede til et solidt og gennemarbejdet ansøgningsmateriale.​

For at se denne Youtube video skal du acceptere marketing cookies

Administrer samtykke

Om underviserne

Rygraden i billedkunstlinjens undervisning formes af Elsebeth Jørgensen og Rasmus Røling, der tilsammen favner over en bred vifte af medier og metoder. De faste underviserer arbejder sammen i tæt dialog og skaber derved et yderst vidtfavnende kunstnerisk undervisningsspektrum, altid drevet af en fælles vision og tæt forståelse for den enkelte studerendes behov og tilgang til kunsten. De to faste undervisere, holder hånd om den studerendes kunstneriske udvikling og holdets fælles kunstneriske udveksling, hvor der opbygges et miljø hvor samtalen omkring kunsten, metoden og indholdet ruster og udfordre den enkelte studerendes kunstneriske produktion, billedkunstlinjens undervisere er alle akademiuddannede.

Udover de faste undervisere, gæstes skolen også af forskellige billedkunstnere udefra, der alle er professionelt udøvende kunstnere på samtidskunstscenen.

​Undervisning og atelierplads

Der er undervisning mandag, onsdag og fredag kl. 9.30 til 15.00 nogle dage længere. 

Derudover er der åbent værksted til selvstudie, du får din egen atelier plads, og en nøgle mod et mindre depositum. Skolens værksteder kan herefter frit benyttes hverdage ml. 08.00 - 20.00 og weekender ml. 09.00 - 19.00

Materialer

Der må påregnes en ekstra udgift til materialer, udgiften afhænger af hvilket medie man arbejder i. Samt udgifter til entré billetter til udstillingssteder. Skolen stiller stole, borde, staffelier, et omfattende kunstbibliotek og trådløst internet til rådighed, resten sørger eleven selv for at medbringe.

Tegne- og malekurser til elevpris

Som elev på en af skolens linjer kan du tilmelde dig vores tegne- og malekurser til en nedsat elevpris, se kurserne på Tegnekursus og Malekursus. Skriv til kontoret, hvis du også ønsker at deltage på et af disse kurser til elevpris.

Skolens tværfaglig kritikklasse Co-studio

​Københavns Kunstskole ​tilbyder nu et gratis tværkunstnerisk præsentations- og kritikklasse forløb for unge kunstnere mellem 18-25, der arbejder indenfor billedkunst, litteratur, film og lydkunst.

Forløbet ledes af kunstner Elsebeth Jørgensen, som har stor erfaring med tværkunstneriske samarbejder.

Underviserne på billedkunstlinjen

​Elsebeth Jørgensen

​Billedkunstner, født 1970. Uddannelse: Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kbh., 1995-2002.

Elsebeth Jørgensen arbejder med fotografi, lyd- og video montager, tekst, tegning, installation og stedsspecifikke projekter. Værkerne er baseret på research i historiske arkiver og egne registreringer, hvor hun ofte også involverer forfattere, musikere, komponister, skuespillere og mediedesignere i produktionen. Værkerne præsenteres i kunstinstitutioner, offentlige byrum / landskaber samt bøger og digitale rum online.

Hun har udstillet siden 1998 i ind- og udland på museer og udstillingsteder og realiseret kommissionsværker til bl.a. Tate Modern, (UK), Hordaland Kunstcenter, (NO) og Bispebjerg Hospital, (DK).

Siden 2003 har hun undervist på kunstakademier og kunstskoler samt siddet i optagelser og censurerede udstillinger. I 2014-2018 var hun fast underviser i Billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi, hvor hun bl.a. også stod for fællesundervisning med Det Jyske Musikkonservatorium. Hun fungerer idag også som vejleder i Billedkunstnernes Forbund, og er ekstern censor i Det Fælles Censorkorps for Videregående Kunstneriske Uddannelser.

​​

Rasmus Røhling

Rasmus Røhling (født i DK 1982) bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2008 og har en MFA fra California Institute of the Arts i Los Angeles (2010).

Rasmus Røhling arbejder med video, tekst, installation og skulptur. Hans seneste værker beskæftiger sig med repræsentation af maskulin excentricitet og angst i kunsthistorien, og hvordan denne ‘ikonifisering’ informerer vores nuværende forståelse af begrebet ‘maskulin krise’.

Rasmus Røhling har blandt andet udstillet hos C.C.C. Gallery (DK), Human Resources (US), Artist Space (US), Art Hub Copenhagen (DK), Museum Für Gegenwartskunst Basel (CH), Primer (DK), Sismografo (PT), SixtyEight Art Institute, (DK), og Den Frie Udstillingsbygning (DK).

I perioden 2016-18 var Rasmus gæsteprofessor på det Fynske Kunstakademi og har desuden undervist på en række kunstakademier og kunstskoler samt siddet i optagelser og været ekstern censor på div. udstillinger.

Tidligere undervisere og gæstelærere

 • Honey Biba Beckerlee

 • ​Jens Hült Funder

 • Tina Helen

 • Søren Thilo Funder

 • Kirsten Lindholm Astrup

 • Anna Louise Rosendal

 • Sylvester Hegner

 • Rasmus Høj Mygind

 • Eva La Cour

 • Asbjørn Skou

 • Cecilie Skov
 • Yvette Brachmann
 • Kasper Ørum
 • Anu Ramdas
 • Anna Fro Vodder
 • Mia Nelle Drøschler
 • Simon Grimm
 • Andreas Albrectsen
 • Denice Kwan
 • Jess Brinck
 • Jonas Hvid Søndergaard
 • Torben Ribe
 • Kaspar Bonnen
 • Daniella Valz
 • Natalie Marr
 • Joakim Koester

 • Jacob Lillemose

 • Mira Winding

 • Mette Sandbye

 • Uffe Isolotto
 • Rolf Nowotny
 • Anna Fro Vodder
 • Lui Mokrzycki
 • Kaspar Oppen Samuelsen
 • Anu Ramdas
 • Ulrik Heltoft
 • ​Sian Kristoffersen
 • Mikkel Krause Frantzen

 • Julie Nord

 • Lea Porsager

 • Lasse Krogh Møller

 • Stine Ljungdalh

 • Johan Rosenmunthe

 • Jørgen Michaelsen

 • Sidsel Christensen

 • Helene Garberg
 • Christian Schmidt-Rasmussen
 • Elmer
 • Zven Balslev
 • Julie Boserup
 • Fie Norsker
 • Julie Sass
 • Karoline H. Larsen
 • Ursula Nistrup
 • Peter Holck
 • Ole Tophøj
 • Ewa Werber
 • Veo Friis Jeppesen
 • Erik Lynge
 • Bjørn Bråten

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347