Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Malekursus

Københavns Kunstskoles Malekurser er en unik mulighed for at gå i dybden med maleriet og udforske dets endeløse muligheder gennem et seriøst, fokuseret og ambitiøst undervisningsforløb.

​Vi har både malekurser på skolen, og online malekurser, hvor du kan arbejde hjemmefra, og deltage uanset hvor i landet du bor.​

Københavns Kunstskoles malekurser henvender sig til både nybegyndere, letøvede og mere erfarne studerende, der ønsker at bevæger sig dybere ind i maleriets verden, da undervisningen netop tager udgangspunkt i den enkelte studerendes arbejde.

​Kurserne tilbydes hele året, og der er også enkelte sommerkurser.

​Intensivt malekursus torsdage hvor vi ser på form, indhold og teknikker

Malekurserne udforsker både form og indhold og udfolder alskens teknikker indenfor farve og komposition, sideløbende med en personlig vejledning dedikeret til den studerendes individuelle stil, udfordringer og ambition. De forskellige faser som maleren gennemgår i sit arbejde, fra ide og skitse til færdigt maleri, vil løbende gennemgås med udgangspunkt i den studerendes nuværende ståsted i processen.

I overensstemmelse med Københavns Kunstskoles insisteren på at skabe en god og fortrolig stemning på skolens værksteder vil der på malerkurset også lægges vægt på muligheden for at fordybe sig i et koncentreret og trygt miljø. Et trygt forhold til værkstedet er et essentielt forsæt for at udvikle sit arbejde med maleriet under konstruktiv kritik.

Introduktion til maleriets historie og samtid

De studerende vil blive introduceret til adskillige markante internationale og nationale malere med henblik på at højne både sprog og viden omkring maleriets historie og samtid. Disse introduktioner vil understøtte vigtigheden af at se og studere andre malere, når man selv maler, samt være til inspiration for de studerendes eget arbejde.

Der indledes med gennemgang af en billedkunstners praksis eller teknik, hvorefter den studerende maler ved sit eget tildelte staffeli. Herefter er der god tid til individuel vejledning, da der maksimalt er ni studerende per hold. Alle studerende står i samme lokale, hvilket giver en god dynamik og indsigt i hinandens processer og vejledninger, som højner den enkelte studerendes

proces og holdet som helhed.

​​

​Praktisk

Datoer og tidspunkt for undervisningen står under de enkelte kurser.

Undervisningen er planlagt tre timer hver tirsdag og torsdag fra 17.00 - 20.00. Der er én underviser til stede per gang.

Alle niveauer er velkomne. Man medbringer selv egne materialer, pensler, farver, lærred mv. Vi stiller borde og staffelier til rådighed. Det er muligt at have sit maleri stående til den efterfølgende undervisningsgang. Andet materiale bedes venligst tages med hjem.

Tilmelding

Tilmeld dig via vores tilmeldingsblanket herunder. Du vil modtage en kvittering på din tilmelding. Er der ikke flere ledige pladser tilmeldes du en venteliste. Dette vil du blive informeret om. Du vil straks få en mail, såfremt der bliver plads.

Undervisere

Undervisningen varetages af samtidskunstner Mia-Nelle Drøschler mf., som er en synlige aktører på den danske kunstscene. I sin individuelle praksis har hun fokus på maleri, hvor hun fortsat er undersøgende på form og indhold.

Morten Knudsen f. 1985, uddannet 2018 ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og Hochschule für kunst hamburg (Proff. Jutta Koether).

Mia Nelle Drøschler, Billedkunstner uddannet ved Goldsmiths, University of London.

Gæstelærer

Jacob Hoff, Jacob Hoff er billedkunstner, uddannet på Århus Kunstakademi 2006 og Kbh. Universitet 2002 (BA i Kunsthistorie).

Malekursus 

​Forløb - Torsdag aften​

14. oktober - 9. december 2021

Ingen undervisning i uge 42+43

2.650,-

Underviser​

Mia-Nelle Drøschler

​Gæstelærer: 

Jacob Hoff

Morten Knudsen

​Undervisning

7 Torsdage kl. 17.00 - 20.00

Ingen undervisning uge 42, 43, 7.

Malekursus tirsdage

​2. november - 14. december 2021

Pris​

2.950,-

I maleriets verden bliver “Hvad” vi maler ofte vægtet højere end “Hvordan” vi maler. På kurset her, skal vi ikke kun udvikle og arbejde med vores valg af motiver, men også tale om, og kigge på hvordan vi vælger at male dem.

Sidder vi direkte foran vores motiv? Eller forsøger vi at huske noget vi engang så?
Maler vi med olie, akvarel eller akryl? Bruger vi glimmer, neglelak og lim - eller det hele på engang? Maler vi små ting store, eller store ting små? Kan en tegning være på lærred og et maleri på papir?

Vi skal med andre ord forsøge at udfordre vores eksisterende erfaringer, og forestillinger om hvad maleri er, for på den måde at lære os selv at tilegne os ny viden. Gennem individuelle samtaler vil vi med udgangspunkt i din egen praksis udvikle og introducere nye tilgange og metoder, så vi forhåbentlig kan tillægge eksisterende interesser nye fortolkningsmuligheder, og udvide din billed analytiske bevidsthed

Om underviseren

Morten Knudsen f. 1985, uddannet 2018 ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og Hochschule für kunst hamburg (Proff. Jutta Koether). Har det seneste år udstillet på bl.a. Statens Museum For Kunst, Andersens’ Contemporary, Christian Andersen Gallery, La’ Cucina, C.C.C Gallery og senest The Tail I Brussels.

Modtager af Niels Wessel Bagges æres legat, og 15 Juni fondens æres legat.
Er repræsenteret i samlingen hos Statens Museum for Kunst og Ny Carlsberg fonden

Underviser

Morten Knudsen

​Undervisning

Tirsdag kl. 17.00 - 21.00

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

info@københavnskunstskole.dk

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram