Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Malekursus

Københavns Kunstskoles Malekurser er en unik mulighed for at gå i dybden med maleriet og udforske dets endeløse muligheder gennem et seriøst, fokuseret og ambitiøst undervisningsforløb.

​Vi har både malekurser på skolen, og online malekurser, hvor du kan arbejde hjemmefra, og deltage uanset hvor i landet du bor.​

Københavns Kunstskoles malekurser henvender sig til både nybegyndere, letøvede og mere erfarne studerende, der ønsker at bevæger sig dybere ind i maleriets verden, da undervisningen netop tager udgangspunkt i den enkelte studerendes arbejde.

​Intensivt malekursus i skolens værksteder hvor vi ser på form, indhold og teknikker

Malekurserne udforsker både form og indhold og udfolder alskens teknikker indenfor farve og komposition, sideløbende med en personlig vejledning dedikeret til den studerendes individuelle stil, udfordringer og ambition. De forskellige faser som maleren gennemgår i sit arbejde, fra ide og skitse til færdigt maleri, vil løbende gennemgås med udgangspunkt i den studerendes nuværende ståsted i processen.

I overensstemmelse med Københavns Kunstskoles insisteren på at skabe en god og fortrolig stemning på skolens værksteder vil der på malerkurset også lægges vægt på muligheden for at fordybe sig i et koncentreret og trygt miljø. Et trygt forhold til værkstedet er et essentielt forsæt for at udvikle sit arbejde med maleriet under konstruktiv kritik.

Introduktion til maleriets historie og samtid

De studerende vil blive introduceret til adskillige markante internationale og nationale malere med henblik på at højne både sprog og viden omkring maleriets historie og samtid. Disse introduktioner vil understøtte vigtigheden af at se og studere andre malere, når man selv maler, samt være til inspiration for de studerendes eget arbejde.

Der indledes med gennemgang af en billedkunstners praksis eller teknik, hvorefter den studerende maler ved sit eget tildelte staffeli. Herefter er der god tid til individuel vejledning, da der maksimalt er ni studerende per hold. Alle studerende står i samme lokale, hvilket giver en god dynamik og indsigt i hinandens processer og vejledninger, som højner den enkelte studerendes

proces og holdet som helhed.

​​

​Praktisk

Datoer og tidspunkt for undervisningen står under de enkelte kurser.

Undervisningen er planlagt tre timer hver torsdag fra 17.00-20.00.

Der er én underviser til stede per undervisningssession, imellem undervisningen sparrer underviserne om den enkelte studerendes proces, hvilket højner horisonten for den studerendes maleriske potentiale.

Alle niveauer er velkomne. Man medbringer selv egne materialer, pensler, farver, lærred mv. Vi stiller borde og staffelier til rådighed. Det er muligt at have sit maleri stående til den efterfølgende undervisningsgang. Andet materiale bedes venligst tages med hjem.

Tilmelding

Tilmeld dig via vores tilmeldingsblanket herunder. Du vil modtage en kvittering på din tilmelding. Er der ikke flere ledige pladser tilmeldes du en venteliste. Dette vil du blive informeret om. Du vil straks få en mail, såfremt der bliver plads.

Underviseren

Undervisningen varetages af samtidskunstner Mia-Nelle Drøschler mf., som er en synlige aktører på den danske kunstscene. I sin individuelle praksis har hun fokus på maleri, hvor hun fortsat er undersøgende på form og indhold.

Mia Nelle Drøschler, Billedkunstner uddannet ved Goldsmiths, University of London.

Online Malekursus - 4 ugers intensiv undervisning

På skolens online malerkursus, er der en grundlæggende intro til maleriet og adskillige teknikker indenfor farve og komposition. Vi vil tale om maleriets opbygning og maleri som genre. De forskel-lige faser som maleren gennemgår i sit arbejde, fra ide og skitse til færdigt maleri, vil løbende gennemgås med udgangspunkt i den studerendes nuværende ståsted i processen. ​De studerende vil blive introducere til forskellige markante internationale og nationale malere.

Undervisningens værkstedsfokus, vil tage udgangspunkt i det I får arbejdet med på jeres egne fysiske arbejdsstationer under forløbet, hvor I nu bor eller har atelier.

Undervisningsformen

  • Online fællesundervisning én gang ugentligt á 45 min.
  • 3 individuelle personlige online vejledninger a 30 min. med alle i løbet af de 4 uger, samt opgaver til udvikling af den enkeltes process.
  • Fællesgennemgang af min. to elevværker fra holdet.
  • Forslag til den selvstændige videre proces efter endt forløb.

​​Det er nødvendigt at kunne tilgå en lukket facebook gruppe, samt have en computer eller telefon med facetime.

De individuelle samtaler planlægges internt med underviseren, den dag og tid der passer bedst.

Begynderhold

På online malekursus begynderhold lærer du de grundlæggende tekniske faser i maleri; grunding, skitse, farve, komposition, størrelse på lærred, samt bliver introduceret til en række malerier i samtids- og kunsthistorien der viser forskellige genrer. Du får dermed en solid værktøjskasse til der hvor du er i processen nu, og til mange lange male timer fremover. Undervisningen foregår på Zoom som webinar med supplerende øvelser som kan udføres i mellem undervisning timerne.

​​

​Hold for øvede 

På online malekursus hold for øvede, eller fortsættere fra begynderholdet ligger vi vægt på indhold af dit maleri. Hvad er det du maler, og hvorfor? Hvilken idé har dit maleri, og hvilken sammenhæng er der med den måde du maler det på. En række kunstnere vil blive gennemgået i undervisningen, hvor vi reflekterer over hvordan form og indhold hænger sammen, for at styrke din egen bevidsthed i dit eget maleri. Undervisningen foregår på Zoom som webinar med supplerende øvelser, som kan udføres imellem undervisningstimerne.

Praktisk

Datoer og tidspunkt for undervisningen står under de enkelte kurser. 

Det er også muligt at tilkøbe ekstra vejledningstimer hvis det ønskes. Se tilmelding online vejledning længere nede på siden.

​​

Tilmelding

Tilmeld dig via vores tilmeldingsblanket herunder.

Er der ikke flere ledige pladser tilmeldes du en venteliste. Dette vil du blive informeret om. Du vil straks få en mail, såfremt der bliver plads. 

Når du tilmelder dig vores online malerkursus, vil du modtage en kvittering på din tilmelding, og du herefter indenfor kort tid få tilsendt en materialeliste og praktisk info.

​​

Undervisere

Mia Nelle Drøschler, Billedkunstner uddannet ved Goldsmiths, University of London.

M.fl.

Malekursus 

Torsdag aften​

​​Forløb 1

​20. august - 1. oktober 2020

Pris​

2.650,-

​​Forløb 2

​8. oktober- 3. december 2020

(ingen undervisning i uge 42 + 45)

Pris​

2.650,-

​​Forløb 3

​14. januar - 4. marts 2021

Pris​

2.650,-

​​Forløb 4

​11. marts - 29. april 2021

Pris​

2.650,-

​​Forløb 5

​6. maj - 24. juni 2021

Uge 23 er der undervisning tirsdag d. 8/6

Pris​

2.650,-

Undervisere​

Mia-Nelle Drøschler &

​Claus Handgaard Jørgensen

​Undervisning

7 Torsdage kl. 17.00 - 20.00

Ingen undervisning uge 42, 45, 7, 1. april og 13. maj 2021.

​​Tirsdag aften

​22. september - 17. november 2020

(ingen undervisning i uge 42 + 45)

Pris​

2.650,-

​​Tirsdagshold

​19. januar - 9. marts 2021

(ingen undervisning i uge 7)

Pris​

2.650,-

Undervisere​

Mia-Nelle Drøschler 

Claus Handgaard Jørgensen

​Undervisning

7 tirsdage kl. 17.00 - 20.00

Ingen undervisning uge 42 og 45.

Online malekursus - 4 uger

​​​14. september - 5. oktober

- hold for øvede, eller fortsættere fra begynderhold​et.

Pris​

1.850,-

19. oktober - 9. november 

- begynderhold

Pris​

1.850,-

16. november - 7. december 2020

​- hold for øvede, eller fortsættere fra begynderhold​et.

Pris​

1.850,-

Tilmelding online vejledning​​

​1 x 30 min. personlig online vejledning

3 x 30 min. personlig online vejledning

Pris​

475,-

1300,-

Tilmeld via: koebenhavnskunstskole@gmail.com

Underviser​

​Mia-Nelle Drøschler

​Undervisning

Mandag kl. 16.00-16.45 + 3 x 30 min. individuelle vejledninger.

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

info@københavnskunstskole.dk

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram