Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Om skolen

Københavns Kunstskole er en kunstnerisk forskole placeret i hjertet af København og den pulserende Københavnske kunstscene. Skolen består af en billedkunstlinje, design- og arkitekturlinje, skrivelinje, filmlinje, mode og tekstillinje og den tværfaglige linje CO-Studio, samt forskellige kortere kurser. Københavns Kunstskoles rødder stammer fra Billedskolen på Jagtvej, som var en populær kunstskole i København fra 1971 - 2010. I 2011 ændrede vi  navnet til Københavns Kunstskole.

Skrivelinjen blev herefter opstartet, samt design- og arkitekturlinjen og herefter de andre linjer og de forskellige tegnekurser, malekurser, serigrafikurser, linoleumstryk kurser. Det nyeste skud på stammen det tværkunstneriske forløb CO-Studio.

På Københavns Kunstskole lægger vi vægt på et intenst, debat-skabende og ambitiøst program, der altid medregner tid til den individuelle tænkning og praksis. I tæt samarbejde med et fast hold professionelt udøvende kunstnere og undervisere, samt et stort antal gæsteundervisere, udvikles og udfordre den studerendes personlige kunstforståelse og udtryk.

Københavns Kunstskole tilbyder programmer af forskellig længde, alt efter den studerendes behov. Arbejdet på Københavns Kunstskole er baseret på den studerendes individuelle praksis og på et stærkt socialt miljø i og omkring de individuelle atelierpladser og fælles undervisningslokaler, som skolen huser.

Det er et betydeligt forsæt for det begyndende kunstneriske arbejde - dette værende billedkunstnere, forfattere, filmskabere, arkitekter eller designere - at man er i tæt dialog med andre kunstnere og derfor vægtes det debatskabende og sammenrystede sociale forum også højt på Københavns Kunstskole.

Københavns Kunstskole favner om et bred vifte af kunstneriske felter og giver derved også rig mulighed for samarbejder på tværs af de kunstneriske discipliner. 

Mission

Det er Københavns Kunstskoles mission at opbygge og udvikle et debatskabende forum, hvori lysten til og forståelsen af billedkunst, arkitektur, design og litteratur og filmiske fortællinger kan vokse. En vision, der anser det kritiske, dybdegående og lystbetonede forhold til kunsten, samt det dialogbaserede kunstneriske arbejde, som vejen mod en solid forståelse af ens individuelle virke.

Tid, fordybelse og ro vægtes ligeledes højt på Københavns Kunstskole. Det tager tid at opbygge en ærlig relation til ens personlige udtryk og denne relation skal værnes om og udfoldes.​

Det er vigtigt at pointere at undervisningen på Københavns Kunstskole tager udgangspunkt i de studerendes interesser, visioner og arbejder og at det er dette arbejde, der udgør kimen og indholdet i den studerendes endelige produktion.

Selvom der også tilbydes tekniske kurser på Københavns Kunstskole, skal det understreges at skolens tilgang til kunstnerisk arbejde er igennem samtale. Det er i samtalen at det essentielle kunstarbejde udføres, da det er her forståelsen, målrettetheden og mulighedsrummene opstår. Kunst handler ikke blot om det endelige æstetiske udtryk, men i ligeså høj grad om at forstå hvad det er der driver værket.​

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

info@københavnskunstskole.dk

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram