Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Tegnekurser

​Tegningen som kunstnerisk udtryk har gennem de seneste år været genstand for større interesse end nogensinde før. Tegningen behøver ikke bare at være en skitse, men kan fungere i sin helt egen kraft. Alle kan som udgangspunkt tegne – det er et spørgsmål om øvelse, indlevelse og evnen til at sanse. På Københavns Kunstskole tilbyder vi flere slags tegnekurser. 

Tegnskursus som ​forberedelse til videregående uddannelse

Et tegnekursus på Københavns Kunstskole er desuden yderst relevant, hvis du overvejer at søge ind på en tegneskole, designskole eller arkitektskole.

Læs beskrivelsen af de enkelte tegnekurser nederst på siden her.

​​Teknisk tegnekursus

​Her vil vi arbejde med dobbelt retvinklet projektion via opmåling af et givent objekt. Desuden vil I lave rumlige, aksonometriske ikke-perspektiviske afbildninger herunder f.eks. isometri, rejst plan mm. herunder arbejde med konstrueret tegning ved reducering af henholdsvis dybde, højde samt vinkel. I vil lære perspektivisk tegning, her 1 og 2 perspektiv. I vil lære at variere stregtykkelser samt hvilke streger samt skraveringer, man bruger og hvornår. Der er mulighed for at arbejde med basis grundprincipper i ID sketching og markertegning, men først når I har afsluttet alle førnævnte øvelser, da det danner grundlag for sidstnævnte disciplin.

Kurset henvender sig især til dem der allerede går på en arkitektskole eller en designskole, og til dem som søger ind på en af disse skoler. ​Du kan læse mere om vores forberedende kursus til Arkitektskolen og Designskolen på vores side Design/Arkitektur.

Ønsker du direkte vejledning i forhold til ansøgninger og hjemmeopgaver henviser vi til vores Design og arkitekturlinje eller vores mentorforløb.

Tegne underviser

Gry Holmskov, Cand. Arch. Møbelsnedker/cabinetmaker.​

Tegnekursus i frihåndstegning

​Skønt det er frihåndstegning, og alle har hver deres streg, forholder vi os teknisk, modsat kunstnerisk og frit, til det at tegne. Vi ønsker at give en basisviden om teknikker og medier, og viser hvornår, hvordan og hvorfor, man kan bruge dem. Man vil lære at analysere og se objekter, proportioner, strukturer, stofligheder, lys og skygge, forkortninger, vinkler og vil arbejder med teknikken i at gengive førnævnte. Vi vil desuden tegne croquis og portræt, hvor I lærer om naturrytmer og menneskets proportionering. Vi vil én gang i forløbet få besøg af en croquis-model.

​​

Vi vil arbejde med iagttagelsestegning, blindtegning, stilleben versus bevægelsestegning samt lave studier af mestertegninger. Under hele kurset vil jeg introducere forskellige medier f.eks. blyant, blæk, kul, farvekridt, med mere. Hvis vejret er til det, foregår dele af kursusgangene udenfor, hvor vi eksempelvis vil tegne mennesker, skulpturer og landskab/natur.

Tegne underviser

Kasper Binzer, uddannet fra The Drawing Academy i Viborg i klassisk tegning. Hans undervisning tager afsæt i at tegne efter observation. Teknikkerne vil give elever mulighed for at skildre deres omverden med indlevelse og give dem solide værktøjer til at skabe inden for det felt, som eleven ønsker at arbejde med senere hen. Alle vil blive mødt på netop deres niveau og det er vigtigt for ham, at man får lov at eksperimentere med mange materialer og således finde sit eget sprog. Ved siden arbejder Kasper som børnebogsillustrator og med grafik.​

Tilmelding

Du tilmelde dig direkte her fra siden, klik på linket ud for det ønskede kursus.

Har du spørgsmål til betaling, tilmelding eller andet, er du velkommen til at kontakte os enten på telefon 35 83 60 82 eller via e-mail info@koebenhavnskunstskole.dk​

​Ved tilmelding til alle skolens kortere kurser, er det altid 'først til mølle princippet'. Hvis der er plads på det/de ønskede kurser, vil du inden for 1-2 hverdage modtage en mail med bekræftelse på, at vi har modtaget din tilmelding og betaling.

Mailen indeholder oplysninger om startdato, sted og lokale.

​Tekniske tegnekurser

8 mandage, kl. 16.00 - 20.00

Bemærk ingen undervisning i uge 44 og uge 7

Det tekniske tegnekursus henvender sig især til de, som søger ind på en arkitektskole, designskole eller lignende.​

Fast underviser​: Gry Holmskov, Cand. Arch.​​​​

Teknisk Tegnekursus

17. oktober - 12. december 2022​

Pris​

3.500,-

Tilmelding​

Teknisk tegnekursus uge 42

22. - 26. august 2022

Pris​

3.500,-

Tilmelding​

Teknisk tegnekursus

9. januar - 6. marts 2023

Pris​

3.500,-

Tilmelding​

Teknisk tegnekursus uge 7

​13. februar - 17. februar 2023

Pris​

3.500,-​

Tilmelding​

​Tegnekursus frihånd​

​7 onsdage kl. 17.00 - 20.00

Fast underviser​: Kasper Haslund Binzer

Tegnekursus frihånd

5. oktober - 30. november 2022

Ferielukket uge 42

Pris​

2.300,-

Tilmelding​

Tegnekursus frihånd

7. december - 25. januar 2023

Ferielukket uge 52

Pris​

2.300,-

Tilmelding​

Tegnekursus frihånd

1. februar - 22. marts 2023

Ferielukket uge 7

Pris​

2.300,-

Tilmelding​

Tegnekursus frihånd

29. marts - 24. maj 2023

Ferielukket uge 14 og uge 19.

Pris​

2.300,-

Tilmelding​

​Uge tegnekurser​

Mandag - fredag 9.30 - 15.00 ​

Fast underviser​: Gry Holmskov, Cand. Arch.

Det tekniske tegnekursus henvender sig især til de, som søger ind på en arkitektskole, designskole eller lignende.​

Teknisk tegnekursus uge 42

22. - 26. august 2022

Pris​

3.500,-

Tilmelding​

Teknisk tegnekursus uge 7

​13. - 17. februar 2023

Pris​

3.500,-​

Tilmelding​

Frihånds tegnekursus uge 24

13. - 17. juni 2022

Pris​

2.900,-

Tilmelding​

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347