Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Tegnekurser

​Tegningen som kunstnerisk udtryk har gennem de seneste år været genstand for større interesse end nogensinde før. Tegningen behøver ikke bare at være en skitse, men kan fungere i sin helt egen kraft. Alle kan som udgangspunkt tegne – det er et spørgsmål om øvelse, indlevelse og evnen til at sanse. På Københavns Kunstskole tilbyder vi flere slags tegnekurser. 

Tegnskursus som ​forberedelse til videregående uddannelse

Et tegnekursus på Københavns Kunstskole er desuden yderst relevant, hvis du overvejer at søge ind på en tegneskole, designskole eller arkitektskole. 

Læs beskrivelsen af de enkelte tegnekurser nederst på siden her.

​Tekniske tegnekurser

8 mandage, kl. 16.00 - 20.00

Kurser

TT-2  25. oktober - 13.december 2021

3.500,-

TT-3 10. januar - 7. marts 2022 

3.500,-

Fast underviser​

Gry Holmskov, Cand. Arch.

​Undervisning

Mandag 16.00 - 20.00

Ferie: Uge 42

Tegnekursus frihånd​

​7 onsdage, kl. 17.00 - 20.00

Tegnekursus frihånd GH-2

13. oktober - 1. december 2021

Der vil være undervisning i uge 42, men ingen undervisningen i uge 43.

Pris​

2250,-

Fast underviser​

Gry Holmskov, Cand. Arch.

​Undervisning

Onsdag 17.00 - 20.00

​Uge tegnekurser

Teknisk Tegnekursus uge 7

Uge 7: 14. februar - 18. februar 2022

Pris​

3.500,-

Fast underviser​

Gry Holmskov, Cand. Arch.

​Undervisning

Mandag - fredag 9.30 - 15.00 ​

Det tekniske tegnekursus henvender sig især til de, som søger ind på en arkitektskole, designskole eller lignende.​

​​Teknisk tegnekursus

​Her vil vi arbejde med dobbelt retvinklet projektion via opmåling af et givent objekt. Desuden vil I lave rumlige, aksonometriske ikke-perspektiviske afbildninger herunder f.eks. isometri, rejst plan mm. herunder arbejde med konstrueret tegning ved reducering af henholdsvis dybde, højde samt vinkel. I vil lære perspektivisk tegning, her 1 og 2 perspektiv. I vil lære at variere stregtykkelser samt hvilke streger samt skraveringer, man bruger og hvornår. Der er mulighed for at arbejde med basis grundprincipper i ID sketching og markertegning, men først når I har afsluttet alle førnævnte øvelser, da det danner grundlag for sidstnævnte disciplin.

Kurset henvender sig især til dem der allerede går på en arkitektskole eller en designskole, og til dem som søger ind på en af disse skoler. ​Du kan læse mere om vores forberedende kursus til Arkitektskolen og Designskolen på vores side Design/Arkitektur.

Ønsker du direkte vejledning i forhold til ansøgninger og hjemmeopgaver henviser vi til vores Design og arkitekturlinje eller vores mentorforløb.

Tegnekursus i frihåndstegning

​Skønt det er frihåndstegning, og alle har hver deres streg, forholder vi os teknisk, modsat kunstnerisk og frit, til det at tegne. Vi ønsker at give en basisviden om teknikker og medier, og viser hvornår, hvordan og hvorfor, man kan bruge dem. Man vil lære at analysere og se objekter, proportioner, strukturer, stofligheder, lys og skygge, forkortninger, vinkler og vil arbejder med teknikken i at gengive førnævnte. Vi vil desuden tegne croquis og portræt, hvor I lærer om naturrytmer og menneskets proportionering. Vi vil én gang i forløbet få besøg af en croquis-model.

​​I vil lære om farveteorier og brug af farver. Desuden vil I lære perspektivisk og aksonometrisk afbildning og forskellen på disse. I vil få øvelser med hukommelses versus iagttagelsestegning. Desuden arbejder vi med parafraser, blindtegning, ismer og stilleben versus bevægelsestegning. Under hele kurset vil jeg introducere forskellige medier f.eks. blyant, blæk, kul, farvekridt og meget mere. Hvis vejret er til det, foregår nogle af kurserne udendørs, f.eks. perspektiv og landskab/natur.​

Tegne underviser

​Gry Holmskov, Cand. Arch. Møbelsnedker/cabinetmaker.

Kontaktinformationer og tilmelding

Mange af vores kurser kan du tilmelde dig direkte her fra siden – klik blot på knappen i kursusbeskrivelserne. Andre kurser tilmeldinger du dig pr. e-mail. Detaljer vedr. tilmelding findes i beskrivelsen af hvert enkelt kursus.

Har du spørgsmål til betaling, tilmelding eller andet, er du velkommen til at kontakte os enten på telefon 35 83 60 82 eller via

e-mail info@koebenhavnskunstskole.dk

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

info@københavnskunstskole.dk

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram