Modul C - HYBRIDFORMER
Efterår 2021
På dette kursus dykker vi ned i krydsfeltet mellem dokumentar og fiktion: hybridformen. I takt med at udstyr er blevet mere og mere tilgængeligt, flyder de gængse genreopdelinger sammen. Vi kigger på blandingsformer i dokumentar og fiktion og på kombinationer af de to. Kurset er et praktisk kursus - kursisterne arbejder med filmiske skitser og øvelser. Vi vil arbejde med iscenesættelse i dokumentarisk sammenhæng, samt iagttagelse og research i fiktionssammenhæng.
Kurset er for dig der har lyst til at undersøge filmiske greb og udforske nye metoder og fortælleformer. Det er for dig, der lige er begyndt at lave film og måske føler dine ideer ikke passer ind i de konventionelle formater. Eller dig der lyst til at afprøve nye veje og metoder. Du behøver ikke at arbejde professionelt med mediet - men det er vigtigt med ambition og nysgerrighed.
Kurset henvender sig til (aspirerende) instruktører, fotografer, kunstnere, dokumentarister og andre der har lyst til at undersøge filmsproget og dets metoder.
Underviser
Marie Limkilde er forløbenes faste underviser. Marie Limkilde er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskoles Dokumentarlinie og har derudover at bred erfaring med arbejde i filmbranchen fra bl.a. reklamefilm, spillefilm og tv. Der vil også komme andre etablerede filmfolk som gæstelærere og konsulenter. Det er vores intention at give kursisterne kendskab til branchen vi bestræber os derfor på, at tage ud af huset mindst én gang i forløbet.
Øvrige praktiske informationer
Oplæg og screenings
Filmlinjen tilbyder også åbne arrangementer med oplæg fra folk i branchen. Det kan være screenings eller møder med forfattere, producere, instruktører, skuespillere osv.
Krav til materiale
Et kamera eller en smartphone med videofunktion. Kursisterne laver filmiske øvelser på eget udstyr. En smartphone med videofunktion er fyldestgørende.
Studiebevis
Kursisterne vil efter gennemført forløb også modtage et studiebevis, der bekræfter deres deltagelse i kurset.
Elevudtalelser fra tidligere forløb
“Kurset har åbnet mig op for, hvor mange vinkler og facetter, der er til film. Jeg har lært, at den gode historie nogle gange kan være utrolig simpel. Jeg har lært, hvad jeg synes er smukt - både rent teknisk og handlingsmæssigt. Jeg er blevet klar over, at jeg ikke bare kan sætte mig ned og skrive en hel film, men at inspiration nogle gange handler om brudstykker, der senere hen kan blive sat sammen.”
“Jeg har fået øjnene op for at man kan finde inspiration rigtig mange andre steder, end jeg nogensinde før har gjort. Jeg har altid søgt den oppe i mit hoved, i litteratur eller andre film, men igennem visuel notation og de mange forskelligartede øvelser vi har lavet, er der, hos mig, blevet åbnet op for en helt ny måde at anskue processen på. Jeg føler, at jeg er blevet bedre rustet, til at skabe og tænke i mere visuelle baner. Igennem dette kursus er der blevet åbnet nogle helt nye døre i mig selv, som virkelig har været interessante, og jeg er kommet steder hen jeg ikke vidste fandtes, og som jeg heller ikke havde forventet jeg ville komme hen“
Co-Studio
Du har som elev på filmlinjen mulighed for at tilmelde dig Co-Studio til en helt særlig elevpris. Co-Studio er vores tværkunstneriske undervisningsforløb og forum om billeder, tekst, lyd og rum. Her har unge forfattere, filmfolk og billedkunstnere, og eleverne fra billedkunstlinjen, skrivelinjen og filmlinjen mulighed for at mødes og give eller få respons på råmaterialer og færdige værker.
Det åbner for nye ideer og spørgsmål, når man iagttager værkmaterialer der er i proces og produceret i andre kunstfelter end ens eget.
Forløbet foregår som forum med én fast ugentlig fællespræsentation, hvor udvekslingen om forskellige kunstneriske ideer, arbejdsmåder og praktiske erfaringer er selve formålet. Som undervisningsforløb, er dette forum baseret på ideen om, at når man involverer sig i andres studier og forskellige kunstfelter, så vokser både arbejdsglæden og ny praksisviden - med måske også muligheden for nye kunstneriske samarbejder.
Forløbet ledes af kunstner Elsebeth Jørgensen som har stor erfaring med tværkunstneriske samarbejder. Der er undervisning hver torsdag kl. 9.30-15.00. Du kan læse mere her om CO-Studio