Tekstillinjen

Forberedende forløb til videregående, kunstneriske uddannelser inden for mode, beklædning og tekstil formgivning.

Tekstil er over alt: på stiladset, på din seng, på din krop, over vinduerne, rundt om møblerne. Tekstiler og måden vi vælger og benytte dem på skaber de billedet af os i verden. I samtidskunsten er mode er blevet et centralt tema og trends og tøj bliver brugt som markører der kan fortælle os noget om tidsånden og den kulturelle situation i et samfund. Hættetrøjen som et eksempel på et masseproduceret readymade og den eksklusive kjolen som et objekt rummer køns performativitet.

Mode, tekstil og kunst​

​På tekstillinjen vil designer Anne Sofie Madsen og billedkunstner Esben Weile Kjær undervise i modens betydning og potentialer i dag. Vi vil helt konkret arbejde med at skabe tøj, men også kigge på hvordan tøj og tekstil rummer både performative og politiske betydninger og muligheder. Forløbet placerer sig i grænselandet mellem mode, tekstil og kunst og der vil blive inviteret gæstelærer ind fra alle tre felter.

Kursusindhold

Designerens proces og metode

Idégenerering og udvikling af koncept.

Tegning - teknisk og illustrativt.

Proces og metode i praksis.

Visualisering - collage-baseret (2d og i høj grad 3d), mockups.

Affotografering og dokumentation.

Indføring i en række tekstile teknikker og brugen af dem i egen praksis.

Udarbejdelse af både enkelte items og en mini kollektion.

Teori, Mode og Stilhistorie

Kort gennemgang hvor der perspektiveres til kunsthistorien og begivenheder i verdenshistorien.

Subkulturer og deres samspil med mode samt visuelle tilgang til at forstå klasse, race og kønsproblematikker i samfundet.

Enkelte designere tilgang og indflydelse på moden.

Kunstnere og andre hvis praksis tager udgangspunkt i “mode”, tekstil og eller beklædning.

Materiale lære.

Underviserne

Anne Sofie Madsen er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har efterfølgende arbejdet under John Galliano i Paris, før hun flyttede til London for at arbejde for Alexander McQueen som Junior Designer. I 2012 startede hun sit egen label og præsenterede sin første kollektion på London Fashion Week. Hun vandt Danish Fashion Award og GenArt's Fresh Faces i New York i 2012 og Vogue Talents samme år.

I 2013 vandt hun DANSK Design Talent og i 2015 Exportet prisen i Tokyo. I 2014 præsenterede Anne Sofie Madsen sit første modeshow under Paris Ready-to-wear Fashion Week og har vist der siden. I 2017 blev brandet udvalgt til Swarovski Collective.

Esben Weile Kjær​ (1992) arbejder i et krydsfelt mellem performance, installation og tekst. Han benytter sine erfaringer

som queer-aktivist, festarrangør og DJ i sit arbejde. Han undersøger forholdet mellem mainstream og og subkultur.

Weile Kjær tager kunsten med ind på natklubben og natklubben med ind i kunstrummet. Han bearbejder samtidens ungdomskulturelle fænomener indefra. Han er uddannet fra Rytmiske Musikkonservatorium og studerer på nuværende tidspunkt billedkunst på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har for nyligt haft solo udstillinger i Politikens Galleri, Oslo 10 i basel og UB Art i Stockholm har netop været artist in residens på Aros i Århus.

Moduler​

TD 2. januar  -  29. maj ​2018

Pris​

​8900,-

Faste underviser​e

Anne Sofie Madsen

Esben Weile Kjær 

​Undervisning

Tirsdag og torsdag kl. 9.30 - 14.30

Lukket uge 50, 51, 52, 7 og 13

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

koebenhavnskunstskole@gmail.com

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram