Mode og Tekstillinjen

Vi har på mode og tekstillinjen fokus på formforståelse, tekstil-manipulation og printdesign. Optagelsesprøver til videregående uddannelse indenfor mode og tekstil. Og fokus på idégenerering og håndtering af en designproces fra inspiration til færdigt produkt.

Forberedelse til designskoler i ind- og udland​

Udgangspunktet for undervisningen vil være at forberede eleverne til designskoler i ind- og udland. Kurset igennem vil vi lægge vægt på at give eleverne basale og nødvendige færdigheder som mode- og tekstildesignere i forhold til tegning, formforståelse, visualisering og konstruktion.


Undervisningen vægter udviklingen af elevernes evne til at registrere, udvikle ideer, reflektere over
deres designproces, samt dygtiggøre dem som håndværkere og designere.

Modul 1: Fokus på formforståelse, tekstil-manipulation og printdesign
Dette modul er for dig som ønsker dybere kendskab til en af mode- og tekstil-designerens mest elementære discipliner: formgivning og forståelse for hvordan tekstiler og form arbejder sammen.
Du vil blive styrket i din evne til at arbejde med form, både abstrakt og som et sprog der forholder sig til kroppen. Du får styr på kroppens proportioner og på at skitsere i både 2D og 3D. Du kommer til at arbejde i papir og stof i både lille og stor skala, udvikle egne prints og tekstiler, samt blive introduceret til basal mønsterkonstruktion.

Modul 2: Fokus på at dykke ned i optagelsesprøver til videregående uddannelse indenfor Mode og Tekstil. Og fokus på idégenerering og håndtering af en designproces fra inspiration til færdigt produkt.
I forårs-modulet er ansøgningen til designskolerne en integreret del af undervisningen.

Undervisningen vægter udviklingen af elevernes evne til at registrere og udvikle ideer. Vi vil undervise i forskellige metoder til ideudvikling, samt konceptopbygning og storytelling. Du vil lære greb og metoder til at omsætte abstrakte tematikker og koncepter til form og silhuet. Og du får styrket din evne i at tage processen fra 2D til 3D.

Begge moduler er tilrettelagt omkring en række kortere og længere forløb som hver afsluttes med at du får mulighed at afprøve dine færdigheder med selvstændige opgaver. Dette giver dig materiale som du kan bruge til en portfolio hvis du vil søge ind på en videregående uddannelse.

På mode- og tekstilliniens 2 moduler vil du blandt andet blive undervist i følgende discipliner:

-Modetegning, skitsering, arbejdstegning

-Konceptudvikling, idegenerering, moodboard
-Formudvikling
-Kollektionsopbygning
-Tilskæring og opsyning, samt syteknik
-Tekstiltryk og tekstil-manipulation
-Udvikling af mønstre og rapport-teknikker.

Modulerne igennem vil vi knytte viden til håndværk, og de praktiske timer bliver løbende suppleret af fagligt relevante forelæsninger:

-Modehistorie I, II og III
-Moden på dansk
-Vestligt vs. Asiatisk kropsideal
-Moden –kunstens uægte datter
-Materialekundskab (traditionelt og science)
-Subkulturer og trend-teori I og II
-Mode –en filosofisk salon.

I forårssæsonen er optagelsesprøver til designskoler i ind- og udland integreret i undervisningsplanen.
På begge moduler vil den enkelte have rig lejlighed til at producere indhold til sin portfolio som kan bruges i forbindelse med optagelse på de forskellige designskoler.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i den enkelte elevs individuelle færdigheder og ambitionsniveau. Underviserne vil forløbet igennem byde ind til personlige samtaler med eleverne. Vores ambition for undervisningen er at give den enkelte studerende et målrettet perspektiv på sine egne faglige ambitioner og kunnen. Målet er at alle kommer ind på deres drømmeuddannelse.

Mode- og tekstillinien på Københavns Kunstskole tilbyder et dynamisk og tværfagligt miljø, hvor arkitektur, billedkunst og mode mødes. Året igennem inviteres professionelt udøvende kunstnere, arkitekter og designere til skolen, for at holde foredrag om deres praksis.

Materialer
Der vil være er et engangsbeløb på 700 kr, som dækker indkøb af fælles materialer som mønsterpapir, tegnepapir, stout, bindere og farver til print-workshop ect.

Tilmelding
Der er løbende optag hele skoleåret, der er plads til 12 elever på hvert modul. Du tilmelder dig og betaler direkte online.
Ved tilmelding bedes du i tilmeldingsblanketten under feltet 'Bemærkning' besvare følgende spørgsmål:

-Har du et mål - en skole eller uddannelse du ønsker at søge ind på?
-Har du tidligere fået tegneundervisning?
-Har du kendskab til syning?
-Har du tidligere beskæftiget dig med tilskæring/mønsterkonstruktion?

Undervisere

Marie Nørgaard Nielsen er uddannet MA mode fra Designskolen Kolding 2007 og fra Københavns tilskærerakademi i 1999. Hun har i 10 år været tilknyttet designteamet hos Henrik Vibskov og har sideløbende udviklet forskellige projekter og udstillet.
Som designer har Marie en undersøgende og eksperimenterende tilgang til formgivning og tekstil-manipulation.
Som underviser interesserer hun sig for at se de studerendes individuelle kvalifikationer og hjælpe dem med at udvikle sig videre derfra.

Anne Werner har en uddannelsesmæssigt bred baggrund der inkluderer billedkunst-studier i Island, hun er teknisk uddannet konstruktør og har en PBA i design fra KEA. Anne har arbejdet som kostumier for forskellige billedkunstnere og musikere og har i en årrække været ansat som print-designer hos Henrik Vibskov. Sideløbende har hun ad flere omgange været på Statens Værksteder for Kunst og arbejdet med egne projekter.
Anne er i sin praksis som designer engageret i beklædning som kommunikationsform og i hvordan man med print-design kan understøtte en fortælling.
Som underviser er Anne optaget af at træne elevernes evne til at se og registrere verden omkring sig, samt hvordan man aktualiserer dette gennem tekstil og mode.

Moduler​

Modul 1 + 2

12. november 2019 - 23. april 2020

Pris​

10700,-​

Faste underviser​e

Marie Nørgaard Nielsen

Anne Werner

​Undervisning

Tirsdag kl. 9.30 - 15.30

Onsdag kl. 11.30 - 15.30

Torsdag kl. 17.00 - 20.00

Ferielukket fra 6. dec. - 6. januar, uge 7 og uge 15​

Modul 2 B

7. januar - 23. april 2020

Indholdet på dette modul svarer til beskrivelsen af modul 2 

Pris​

8400,-​

Dette modul tilmelder du dig ved at sende en mail til: koebenhavnskunstskole@gmail.com

Faste underviser​e

Marie Nørgaard Nielsen

Anne Werner

​Undervisning

Tirsdag kl. 9.30 - 15.30

Onsdag kl. 11.30 - 15.30

Torsdag kl. 17.00 - 20.00

Ferielukket fra 6. dec. - 6. januar, uge 7 og uge 15​

Tidligere gæstelærere Mode og Tekstillinjen​

  • Esben Weile Kjær

  • Anne Sofie Madsen

  • Marie Lea

  • Nicole Walker

  • Marie Due Jørgensen

  • Esben Weile Kjær

  • Yvette Dragman

  • Marie Plum

  • Mira Winding

  • Lasse Dearman

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

koebenhavnskunstskole@gmail.com

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram