Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Sustainable fashion management

​​Disse 4 korte kurser henvender sig dels til kreative iværksættere og designere, som har en god ide, men skal have hjælp til at føre det ud i livet. Derudover henvender kurset sig til dig, som gerne vil tilegne dig konkrete kompetencer som arbejdstegninger i Adobe Illustrator, produktions færdige mønstre eller som er interesseret i at vide mere om håndværk og bæredygtig produktion. Forløbet er delt op i 4 moduler, kurserne kan tages samlet eller hver for sig. Hvert modul repræsenterer de delprocesser det kræver, for at kunne sætte en ide i produktion. Vi vil have et særligt fokus på bæredygtighed, med omtanke på valg af materialer, forretnings-planer, produktionsmetoder og certificeringer. Vores vision er at hjælpe vores kursister til at få realiseret deres ideer, og dermed fremme selvstændige designere og iværksætters virke. Du kan læse om de forskellige kurser herunder og tilmelde dig nederst på siden.

3001c9f6-224d-496a-8393-f56655a83223 (1)

Bæredygtig iværksætteri - 'fra skitse til produktion'

Modul 1a

Designudvikling, konstruktion og opsyning af grundblok

​5 dage a 4 timers varighed

​2600,-

I dette modul starter vi helt fra bunden. Vi skal snakke designudvikling og kort gennemgå designprocessen, som ligger til grund for den første ide. Herefter vil vi arbejde mere praktisk med at udvikle og tilpasse egen grundblok i forhold til fit og silhuet.

​Vi vil gennemgå grundlæggende principper indenfor konstruktion med efterfølgende opsyning og tilpasning af grundblok (i stout). Grundblokken er designerens individuelt tilpassede grundmønster, som alt andet design udvikles ud fra.

​​

Kurset tager hensyn til den enkelte kursists faglige kunnen og ambitions niveau.

Modul 1b

Produktionsfærdigt mønster, syteknik og opsyning af færdig prototype

​5 dage á 4 timers varighed

​2600,-

Modulet henvender sig til dig som allerede har en ide og en færdig grundblok. Der skal arbejdes med en prototype og i processen tages stilling til de forskellige detaljer i designet. Herunder sytekniske afslutninger/finish, valg af materiale, sømme osv. Desuden skal vi diskutere hensigtsmæssige og prisbesparende løsninger, for at gøre produktet klar til produktion. / Æstetik kontra funktionalitet? / Design kontra produktionspris? Afslutningsvis skal vi tilpasse den færdige konstruktion og lave produktionsklart mønster med korrekt afmærkning.

Materialer

Du vil få brug for papir, konstruktionslinial, skrive- og tegneredskaber og kamera til dokumentation. Vi stiller symaskiner, konstruktionspapir, presseredskaber og strygejern til rådlighed. Derud over kan du tilkøbe staut til opsyning af prototype.

Modul 2

Bæredygtig soursing og produktion

​2 dage á 3 timer

​1290,-

Dette forløb er en grundlæggende introduktion til materialekundskab.

Materialer bliver afgørende for fremtidens designer, både i forhold til ressourceknaphed og bæredygtighed. Du vil lærer om ressourceomkostningerne ved dyrkning og forarbejdningen af råfibre, til de forskellige bindinger og materialekompositioner. Vi vil diskuterer vigtigheden af kvaliteten af materialer i forhold til genbrug og cirkulærproduktion,

Du vil få konkrete eksempler på bæredygtige produktionsmetoder og teknologi, og i plenum diskutere, hvilket ansvar man som designer har, og hvordan man kan gøre en forskel med sin forretningsmodel.

Du vil få inspiration til hvordan du kan implementerer cirkulære principper i din egen forretningsmodel, og hvilket ansvar du selv kan tage for at gøre din forretning grønnere.

Materialer

til kurset får man et kompendie, hvor undervisningsmateriale,

relevante links og artikler er samlet​

Modul 3

Arbejdstegning og tech pack i Illustrator

​5 dage á 3 timers varighed

​2600,-

Udgangspunktet for dette modul er undervisning i tegneprogrammet Illustrator, hvor du vil lære at lave arbejdstegninger af dine designs. Arbejdstegning er et essentielt arbejdsredskab i den kommercielle modebranche, hvor produktionen er outsourcet til fortrinsvis Asien. Mange firmaer arbejder i dag uden brug af prototype, når de sender designs i produktion. Derfor bliver en korrekt arbejdstegning det primære og vigtigste formidlingsdokument til producenten. Ud over at lære at tegne arbejdstegninger, vil du også blive introduceret til andre bilag, der samles i en tech pak, der bruges, når man sender designs i produktion; detaile sheet, trim sheet, målskema ect.

Materialer

Du skal have Adobe Illustrator CC installeret på din computer. /

den kan downloades i en prøveperiode på 30 dage. Derud over anbefales det at have en mus eller tablet.

Undervisere:

Louise Bungaard har en håndværksmæssig baggrund indenfor ædelmetal, skomageri og er uddannet skrædder. Derudover projekleder og initiativtager til opstart af socialt ansvarlig lokal produktion i socialøkonomisk regi. Louise har 5 års erfaring som assisterende systueleder og har især haft et ønske om at fremme mulighederne for en mere bæredygtig tilgang til produktion. I den forbindelse har hun samarbejdet med flere upcoming brands og fungeret som sparringspartner i hele processen fra prototype til det endelige produkt. Sideløbende har hun arbejdet med egne projekter som konsulent, kostumier og skrædder.

Louise har god erfaring med oplæring af skrædderelever/ansatte på systuen og i sit virke som underviser på aftenskole. Som underviser håber hun at kunne inspirere og motivere eleverne til at tænke mode ind i en bæredygtig praksis.

​​

Anne Werner har en uddannelsesmæssigt bred baggrund der inkluderer billedkunst-studier i Island, hun er teknisk uddannet konstruktør og har en PBA i design fra KEA. Anne har arbejdet som kostumier for forskellige billedkunstnere og musikere og har i en årrække været ansat som print-designer hos Henrik Vibskov. Sideløbende har hun ad flere omgange været på Statens Værksteder for Kunst og arbejdet med egne projekter. Anne er i sin praksis som designer engageret i beklædning som kommunikationsform og i hvordan man med print-design kan understøtte en fortælling. Som underviser er Anne optaget af at træne elevernes evne til at se og registrere verden omkring sig, samt hvordan man aktualiserer dette gennem tekstil og mode

​​​

Praktisk

Tilmeld dig herunder.

Er der ikke flere ledige pladser tilmeldes du en venteliste. Dette vil du blive informeret om. Du vil straks få en mail, såfremt der bliver plads.​

Kurser

Modul 1​​a

​5 dage a 4 timers varighed

3. - 7. august 2020

Pris​

​2600,-

Undervisere​

Anne Werner

​Louise Bungaard

​Undervisning

5 dages kursus fra kl. 10.00 - 14.00

​Mandag - fredag

Modul 1​​b

​5 dage a 4 timers varighed

10. - 14. august 2020

Pris​

​2600,-

Undervisere​

Anne Werner

​Louise Bungaard

​Undervisning

5 dages kursus fra kl. 10.00 - 14.00

​Mandag - fredag

Modul 2

​2 dage á 3 timer

17. og 19. august 2020 

Pris​

​1290,-

Undervisere​

Anne Werner

​Louise Bungaard

​Undervisning

2 dages kursus fra kl. 10.00 - 13.00

Tirsdag og torsdag.

Modul 3

​5 dage á 3 timers varighed

24. - 28. august 2020

Pris​

​2600,-

Undervisere​

Anne Werner

​Louise Bungaard

​Undervisning

5 dages kursus fra kl. 10.00 - 13.00

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

info@københavnskunstskole.dk

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram