Ferie- / sommerkurser

Herunder finder man Københavns Kunstskoles forskellige sommerkurser og kurser i de forskellige ferierne og enkelte weekender i løbet af året. På alle disse kurser har vi indført en "venne rabat" ved tilmelding af 2 personer opnår hver kursist et nedslag i kursusafgiften på 20 %, skriv i din tilmelding navnet på den person du tilmelder dig sammen med.

​Hvorfor holder linoleumstrykket stadig?​

Linoleumstrykket er et af det mest bredt favnende medier i familien af grafiske trykteknikker. Det rummer alle muligheder for udtryk og stilarter, af den grund bruges det også af alle fra folkeskolebørn til professionelle kunstnere.

Fokus i kurset vil være hands-on og der blive lagt op til udforskning af mediets muligheder gennem en række konkrete opgaver.

Linoleumstryk kræver nødvendigvis ikke en stor presse og andet, dyrt og professionelt udstyr, - du kan starte med et stykke linoleum, skæreredskaber, papir, farve og en ske. På kurset vil du netop blive introduceret for måder og metoder til at komme rigtig langt med meget få remedier.

Kurset er kort sagt en super mulighed for at stifte bekendtskab med grafikkens- og trykkekunstens inspirerende verden.​

Underviseren på kurset er Jens-Andreas D. Elkjær, uddannet fra Den Grafiske Højskole, arbejder som freelanceillustrator og -grafisk designer.

​​Tryk-kursus / linoleum

16. + 17. august 2018 kl. 16.00 - 20.00

Pris​

950,- (inkl. materialer)

​​Tryk-kursus / linoleum

10. + 11. oktober 2018 kl. 16.00 - 20.00

Pris​

950,- (inkl. materialer)

​​Tryk-kursus / linoleum

18. + 19. december 2018

Pris​

950,- (inkl. materialer)

Fast underviser​

Jens-Andreas D. Elkjær

​Undervisning onsdag

​2 undervisningsgange kl. 16.00 - 20.00

2 dages Malerkursus

​20. + 21. december 2018

Pris​

​1.200,-

Fast underviser​

Mia-Nelle Drøschler

​Undervisning

Mandag - fredag kl. 10.00 - 15.00​

På denne maleri workshop bliver du introduceret til grundprincipperne i billedkunst.

Vi vil gennemgå hvordan et billede kan opbygges ved hjælp af andre billeder, former og farver. Komposition og form vil især have vores fokus.

Omdrejningspunktet er din egen produktion af billeder og kollager, hvor du får rig mulighed for at eksperimentere og udvikle dit eget udtryk. Vi vil især lægge vægt på ideen omkring dine værker, og spørge ind til hvad du vil lave og hvorfor, igennem en fortrolig og individuel dialog.

Hver dag starter med en gennemgang af maleriet op igennem kunsthistorien til samtiden. Et udvalg af kunstnere og værker vil blive introduceret som inspirations kilde, og til at udvide forståelsen for maleriet og hvilken relevans det har i dag.

Medbringe egne materialer.

INTENSIV WORKSHOP I MANUSKRIPTSKRIVNING 16. - 21. oktober i Odsherred med overnatning

I samarbejde med Københavns Kunstskole tilbyder instruktør og manuskriptforfatter Anna Emma Haudal nu en intensiv workshop i manuskriptskrivning for aspiranter til filmskolerne.


Workshoppen er målrettet deltagere, der har som målsætning at ansøge Den Danske Filmskole,Super16 eller lignende filmskoler. Der arbejdes med deltagernes skrivehåndværk, filmdramaturgi, det personlige stof og dialog. Det er en kort, men intensiv workshop der har til formål at styrke aspiranterne i deres ansøgningsproces. Det præcise indhold tilrettelægges efter deltagernes niveau og filmskolens krav til ansøgningens indhold. Der arbejdes både med idéudvikling, format, synopsis og manuskriptskrivning. Workshoppen vil træne deltagernes skriveorgan og lære dem at tænke filmisk frem for litterært.


Workshoppen foregår i uge 42 fra tirsdag eftermiddag til søndag formiddag, og vil finde sted på Anna Emmas landsted i Odsherred, hvor deltagerne bliver tilbudt kost og logi. Landstedet ligger tæt på skov og fjord, så der vil være rig mulighed for lange gåture og dukkerter i det oktober-kolde vand.


Nærmere info vil finde sted ved tilmelding. Ved deltagelse i workshoppen forventes det, at der medbringes en computer med installeret dropbox, word og et manuskriptskrivningsprogram, f.eks. celtx, screenwriter eller final draft. Det forventes også at deltagerne selv er i stand til at klare tekniske udfordringer og kan bruge programmerne. Det er ikke et computerteknisk kursus og underviseren fralægger sig alt ansvar for teknik hvad angår deltagernes computere.

Lidt om underviseren
Anna Emma Haudal er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun dimitterede i 2015, og er lige nu i optagelse med DR3s nye store ungdomsserie, da hun siden skolen er begyndt at instruere flere af sine egne manuskripter. Anna Emma har desuden skrevet og instrueret kortfilmen Sofa, er episodeforfatter på DR1s kommende Julekalender Thannanaya og Sjit Happens på TV2 Zulu.

Workshop i Odsherred

16. oktober - 21. oktober 2018

Ankomst tirsdag kl. 16.00 og afrejse søndag kl. 13.00.

Pris

5700,-​

Tilmelding via mail:

koebenhavnskunstskole@gmail.dk

Besvar følgende spørgsmål ved tilmelding:

Hvorfor ønsker du at gå på skolen?
Har du et mål - en skole eller uddannelse, du ønsker at søge ind på?
Hvilke ting arbejder du med nu, og hvilke ting ønsker du at arbejde med på skolen?

Serigrafi kursus

16. januar - 20. februar 2019

Pris​

2.400,- Prisen er incl. materialer.

​Serigrafi kursus 

Uge 7: 

Pris​

2400,-

Prisen er incl. materialer.

Fast underviser​

​Zven Balslev

​Undervisning

Mandag - fredag kl. 10.00 - 15.00

Undervisningen foregår på Zven Balslevs værksted Ragnhildgade, Østerbro.

Serigrafi​

​Serigrafi er en alsidig trykteknik, der tillader en malerisk virkning og en kvalitativ/eksklusiv udtryksform med få virkemidler. Processen er forholdsvis simpel, beslægtet med stencil men med mulighed for langt flere detaljer og holdbarhed. Teknikken bliver som regel brugt til industrielt fremstillet serier af ensartede tryk -hvoraf navnet. Et serigrafi-trykt objekt adskiller sig med længder fra andre typer print i farvemætheden.

Serigrafien bruges også i høj grad som kunstnerisk unika -tryk eller som malerisk greb. Kendte malere som Warhol og Rauschenberg har gjort det til deres varemærke.

Kurset er en introduktion til mediet og du lærer at trykke med mindst to farver, inklusiv alt hvad det indebærer af (mis) pasninger, og overraskende overlap af farver og papir.

Du lærer at fremkalde rammer, at trykke, at håndtere papir og tryksværter, og du får et par gode råd til at opstarte dit hjemme-trykkeri.

​​

Underviser

Zven Balslev har siden sin afgang fra Det Kgl Danske Kunstakademi (2006) arbejdet intensivt med forskellige former for grafik , med speciale i serigrafi. Under navnet Smittekilde og Cult Pump har han fremstillet en lang række tryk, covers, zines, bøger og plakater.

Hulkamerafotografi kursus

Uge 34 20. august - 24. august 2018

Pris​

2600,-

Underviser​

Laila Svensgaard

​Undervisning

​Mandag - fredag 9.30 - 15.00

Lav dit eget hulkamera og fremkald dine egne billeder i et gammeldags mørkekammer.

Et hulkamera - kamera obscura som på latin betyder mørkt kammer - er et optisk apparat, der består af en kasse med et lille hul i den ene side. Lys passerer gennem hullet og rammer indersiden af kassen, og omgivelserne udenfor projiceres, som et spejlvendt billede, på hovedet inde i kassen. Hulkameraer er blevet brugt i årevis af kunstnere som et redskab til at tegne efter, og det dannede grundlag for udviklingen af fotografiapparater.

På denne workshop lærer du at bygge dit eget hulkamera, som du derefter vil tage billeder med. Omdrejningspunktet er din egen produktion af billeder, og du får rig mulighed med at eksperimentere med teknikker og materialer.

Du vil lære at bygge dit eget hulkamera af papkasser, papir og blik.​Kameraets dimensioner, hvordan det bygges – som en kasse eller en cylinder, lang, kort, tyk eller bred – indvirker også på resultatet. Der er mulighed for at eksperimentere og opnå forskellige kunstneriske udtryk, ved at konstruere kameraet på forskellige måder.

Du introduceres kort til det analoge fotografis historie. Vi starter hver dag med at se en kort film, som fortæller om fotografiets udvikling fra midten af 1800 tallet til i dag, for at give dig en forståelse af de teknikker og materialer du skal arbejde med.

Du vil introduceres til kunstnere, som har arbejdet med hulkamera fotografi, bl a Pia Arke, Marianne Engberg og Vera Lutter, som vi vil se på og tale om, som inspirationskilder til hvordan du kan arbejde med mediet selv.

Du vil lære at lave dine egne linser og lukkemekanismes til dine hulkameraer, og du vil lære at tage billeder med det på lysfølsomt fotopapir, som du til sidst vil fremkalde på gammeldags manér i et mørkekammer. Du lærer også hvordan du kan gentage processen hjemme hos dig selv og lave dit eget mørkekammer på badeværelset.

Underviser Laila Svensgaard (født 1974) er uddannet fra Central St. Martins College of Art and Design i London (1998) samt​Malmø Kunstakademi (2015). Hun arbejder i sin praksis primært med hulkamera fotografi, tegning, lyd og performance. Hun har deltaget på en lang række udstillinger både solo og i gruppesammenhænge i Danmark og udlandet.

Laila Svensgaard er med til at drive udstillingsstedet Eks-rummet

Teknisk tegneforløb uge 7​

Uge 7: 11. - 15. februar 2019

Pris​

3.500,-

Tegnekursus frihånd uge 35

​Uge 35: 26. august - 30 august 2019

Pris​

2.900,-

Teknisk tegnekursus uge 42

​(kommer snart)

Pris​

3.500,-

Fast underviser​

Gry Holmskov​

​Undervisning

Mandag - fredag kl. 9.30 - 15.00

​1 uges intensivt teknisk tegneforløb. Her vil vi arbejde med dobbelt retvinklet projektion, plan, snit og opstalt, perspektiv, isometri.​

Kurset henvender sig især til dem som søger ind på en arkitektskole, designskole eller lignende

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

koebenhavnskunstskole@gmail.com

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram