Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Sytekniske kurser

Københavns Kunstskole tilbyder sytekniske kurser der henvender sig til alle, som har en god idé, men skal have hjælp til at føre det ud i livet. Herunder kurser i skrædderi, tilretning, konstruktion, tilpasning, upcykling, bæredygtig iværksætteri, produktions færdige mønstre, arbejdstegninger mm. Vi tilbyder både syhold for øvede og for begyndere.

Vores vision er at hjælpe vores kursister til at få realiseret deres ideer. Vi vil på vores sykursus have et særligt fokus på bæredygtighed, med omtanke på valg af materialer. ​

Tilmelding

Lær at lave et stykke tøj fra bunden

Syteknisk kursus for begyndere og let øvede​

6. marts - 24. april 2024

Pris​: 2.950,-

Onsdag kl. 17.00 - 21.00

Lukket d. 27/3

Underviser: Marie Due Jørgensen

Lær at lave et stykke tøj fra bunden

Syteknisk kursus for begyndere og let øvede​

15. maj - 26. juni 2024

Pris​: 2.950,-

Onsdag kl. 17.00 - 21.00

Lukket d. 27/3

Underviser: Marie Due Jørgensen

Sy tøj efter eget design

Syteknisk kursus for begyndere og øvede.

2. april - 21. maj 2024​

​Pris​: 2.950,-


Tirsdag kl. 17.00 - 21.00

Ingen undervisning i uge 19

Underviser: Marie Due Jørgensen

Lær at lave et stykke tøj fra bunden

Syteknisk kursus for begyndere og lidt øvede

På det kommende kursus vil vi fokusere på at lave et stykke tøj fra konstruktion til færdigt produkt. Du kan vælge mellem at lave et par bukser eller en top/skjorte efter eget ønske om design og pasform.

Vi vil sammen sørge for at sværhedsgraden både syteknisk og under konstruktionen, matcher dine kompetencer, så du kan nå fint igennem hele forløbet.

Hvis du bliver tidligere færdig, kan et nyt projekt påstartes.

På første kursusdag vil du ud fra en valgt grundform, skulle tilrette mønster så det matcher dit ønskede design/pasform og tilpasset dine mål. Der vil være mulighed for meget enkle snit med simple detaljer for nybegyndere og er man lidt mere øvet, kan man tilføre sit design flere detaljer i forhold til hvad man ønsker at lære (f.eks. krave og manchetter på skjorte, gylp og lommer på bukser).

På første kursusdag, hvor alle kursister skal opstarte projekt, vil følges ad med konstruktion. På følgende gange vil I arbejde individuelt under løbende sparring med læreren.

Materialer

Kursisterne selv medbringer de materialer, som de ønsker at arbejde med. Man skal have stof, gerne genbrugte materialer med, (ikke syprojekter til redesign og reparation) 

Vi opfordrer til et bæredygtigt valg, når du skal vælge stof til dit produkt. Genbrug, overskudsmaterialer eller bæredygtigt producerede materialer har vores varme anbefaling.

Du behøver ikke at have stof med til dit projekt på første dag, hvis du er I tvivl om hvad du vil lave, eller hvor meget stof du skal bruge.

Praktisk

Undervisnings sted: Sankt Peders Stræde 45, forhus 3. sal.

Tirsdag og onsdage kl. 17.00 - 21.00, Der vil være en kort pause undervejs.

Derudover har vi enkelte ugekurser med undervisning mandag - fredag. 

Sy tøj efter eget design

Syteknisk kursus for begyndere og øvede

Har du lyst til at komme i et kreativt fællesskab med professionel rådgivning og undervisning fra en skrædder/konstruktør i vores hyggelige lokaler i Sankt Peder Stræde? - Så er kurset her måske noget for dig.

Kurset henvender sig til dig, som gerne vil lære at sy dit eget tøj, eller som gerne vil have hjælp til at tilpasse eksisterende beklædning, som fx den fine kjole nede fra genbrugsbutikken. Alle kan deltage i kurset uanset erfaring. Er du nybegynder, og vil du gerne nå at sy et helt stykke/sæt tøj, kan det være en god idé at købe et færdiglavet mønster, som eventuelt kan tilpasses dine mål og dit design. 

Du vil blive introduceret til værkstedets maskiner, og vi vil gennemgå relevante teknikker og metoder i løbet af dit projekt. Har du erfaring med at sy, og har du et design i tankerne, kan du få kyndig vejledning i mønsterkonstruktion og syning, samt skrædderteknikker.

På første kursusdag skal du medbringe en designtegning, eller et billede af det du ønsker at sy, så sørger vi for at du kommer godt i gang med dit projekt.

​Materialer.

​Materialer

Kursisterne medbringer selv de materialer, som de ønsker at arbejde med. Man skal  have stof med, gerne genbrugte materialer, eller syprojekter til redesign og reparation.

Vi opfordrer til et bæredygtigt valg, når du skal vælge stof til dit produkt. Genbrug, overskudsmaterialer eller bæredygtigt producerede materialer har vores varme anbefaling. Du behøver ikke at have stof med til dit projekt på første dag, hvis du er i tvivl om, hvad du vil lave eller, hvor meget stof du skal bruge.

Praktisk

Undervisnings sted: Sankt Peders Stræde 45, forhus 3. sal.

Tirsdage kl. 17.00 - 21.00. Der vil være en kort pause undervejs.​

​Underviser

Marie Due Jørgensen (tekst kommer)

Underviser

Ramona Würgler har en uddannelsesmæssigt bred baggrund inden for beklædning og er desuden produkt udvikler, uddannet Konstruktionsskrædder, Beklædningshåndværker, og Produktionsteknolog med en PBA i Design & Business med specialet Sustainable fashion fra KEA. Ramona har arbejdet som skrædder, konstruktør og kostumier for forskellige teatre, designere og performere.

Ramona er som håndværker og designer engageret i beklædning som er skulpturelt eller har særlige detaljer, god pasform og særlig tilpasset det specielle formål. Med en forkærlighed til vintage beklædning.

Som underviser er Ramona optaget af at forklare eleverne metoder på en måde, som hver enkelt forstår det bedst, hjælpe med personligt udtryk, foreslå alternative fremgangsmåder, for at komme i mål med sit produkt i sammenhæng mellem elevens kompetencer og ambitioner

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347