Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Mentorordningen​

Mentorforløb på skolen eller på dit værksted, eller online.

​Det kan være for dig/jer som:

 • allerede har et værksted ude i byen
 • er målrettet imod at lave ansøgninger til videregående kreative uddannelser
 • igennem længere tid har arbejdet seriøst på egen hånd
 • ikke har mulighed for at studere på skolen, men ønsker at modtage undervisning
 • ønsker personlig rådgivning og vejledning vedr. manuskripter eller et færdigt manus

 • ønsker rådgivning og læsning med henblik på at søge ind på forfatterskolen

Et mentorforløb på Københavns Kunstskole udformes i tæt dialog med den studerende, så den optimale hjælp kan tilrettelægges. Et mentorforløb vil have forskellige udformninger alt efter hvilken form for vejledning den studerende ønsker. Det være en supplerende styrke i arbejdet op til indsendelse, optagelsesamtaler og optagelsesprøver, eller i ønsket om personlig rådgivning og vejledning i forhold til billedkunst, manuskripter, film og tekstarbejde.

Mentorordningen fokuserer på individuel vejledning, som består af en-til-en samtaler, vejledning i forhold til hvor du er, og hvad der er dit mål. Udgangspunktet i samtalerne er både at klargøre og udvikle din praksis, og at forberede dig til evt. ansøgning, portfolie og optagelsessamtale. Der er ikke et atelier tilknyttet ordningen. Undervisning og individuelle samtaler foregår på skolen, online, eller på dit atelier hvis du bor i København.

Tilmelding

Send en mail til skolen på: info@koebenhavnskunstskole.dk

Skriv hvad du arbejder med, og hvem du ønsker som mentor.​

Mentorforløb på skolen, online eller på dit værksted:

2 x 1½ times vejledning - Pris: 2.900,-

5 x 1½ times vejledning - Pris: 5.850,-​  

Afbud

Er du forhindret i at møde op til din mentorsamtale, skal afbud meldes direkte til underviseren senest 24 timer i forvejen, ellers kommer det til at tælle som et afviklet mentormøde i det samlede regnskab.

Mentorpanel​

Glenn Christian

Forfatter og underviser på skrivelinjen på Københavns Kunstskole. 

Glenn Christian (1976) er en dansk digter og forfatter, færdiguddannet fra Forfatterskolen 2007. Han har bidraget med digte til talrige tidsskrifter, herunder Hvedekorn og Forfatterskolens Afgangsantologi 2007. I 2008 debuterede han i bogform med digtsamlingen "Det hjemlige” på forlaget After Hand.

Udgivelser

 • Månen atlas over sandparken avenue, Gyldendal (2018)

 • Vibrio i samarbejde med Rolf Nowotny, Antipyrine (2016)

 • ​Atropa Belladonna, Forlaget Arena 2016

 • Gran Canaria del 2, OVO press, 2016 (Digte)
 • Grusomhedsudstillingen, Donna Wood, Genskrivninger, Arena 2015.
 • Gran Canaria del 1, OVO press, 2015 (Digte)
 • "Mudret Sol", Arena. (Digtsamling)
 • "Fabriksnoter” (Ovbidat), 2012 (Digte).
 • ​"Det sorte ved munden”, del 1 (After Hand), 2011
 • "Ruben, After Hand”, 2010 (Digte)
 • "Moro forsvandt”, Forlaget 28/6, 2009
 • "Den agrare modoffensiv”, Forlaget 28/6, 2008 (Digte)
 • "Det hjemlige”, After Hand, 2008 (Digte)

Elsebeth Jørgensen 

Billedkunstner og underviser på Billedkunstlinjen på Københavns Kunstskole

I mentormøder arbejder jeg med den enkeltes situation, muligheder og udfordringer nu og her, men også med mere langsigtede fremtidsperspektiver. Jeg vejleder i.f.t. ideudvikling og kunstneriske metoder, og giver sparring / kritik på både proces og realiserede projekter. Alle medier og udtryksformer kan indgå med både billeder såvel som tekst, lyd og rumlige materialer. Jeg har erfaring med flere typer medier og co-produktion med kunstnere fra forskellige kunstfelter, og kan derfor også vejlede med tværkunstnerisk fokus. Der kan sendes materialer til mig før samtaler, og jeg giver gerne individuelle øvelser og referencer og hjælper med ansøgninger til kunstnerisk uddannelse, legater, open call-udstillinger etc. 

Billedkunstner, født 1970. Uddannelse: Det Kgl. Danske Kunstakademi, Kbh., 1995-2002.

Elsebeth Jørgensen arbejder med fotografi, lyd- og video montager, tekst, tegning, installation og stedsspecifikke projekter. Værkerne er baseret på research i historiske arkiver og egne registreringer, hvor hun ofte også involverer forfattere, musikere, komponister, skuespillere og mediedesignere i produktionen. Værkerne præsenteres i kunstinstitutioner, offentlige byrum / landskaber samt bøger og digitale rum online.

Hun har udstillet siden 1998 i ind- og udland på museer og udstillingsteder og realiseret kommissionsværker til bl.a. Tate Modern, (UK), Hordaland Kunstcenter, (NO) og Bispebjerg Hospital, (DK).

Siden 2003 har hun undervist på kunstakademier og kunstskoler samt siddet i optagelser og censurerede udstillinger. I 2014-2018 var hun fast underviser i Billedkunstnerisk praksis på Det Jyske Kunstakademi, hvor hun bl.a. også stod for fællesundervisning med Det Jyske Musikkonservatorium. Hun fungerer idag også som vejleder i Billedkunstnernes Forbund, og er ekstern censor i Det Fælles Censorkorps for Videregående Kunstneriske Uddannelser.

www.elsebethjoergensen.net

Rasmus Røhling

Billedkunstner og underviser på Billedkunstlinjen på Københavns Kunstskole

Rasmus Røhling (født i DK 1982) bor og arbejder i København. Han er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2008 og har en MFA fra California Institute of the Arts i Los Angeles (2010).

I mentormøder tager vi udgangspunkt i der hvor du er. Gennem samtaler sætter vi os ind i værkets logik, italesætter en arbejdsproces' udfordringer/blinde vinkler, og hvordan det konkrete projekt f.eks. forholder sig til en evt. udstillingssituation, eller fungerer som billedmateriale i en ansøgning. Ideen med vejledningen er at skærpe et kritisk blik hos os selv for, hvordan det vi arbejder med præsenterer sig selv- og kommer tilsyne for omverdenen som et kunstværk.

Rasmus Røhling arbejder med video, tekst, installation og skulptur. Hans seneste værker beskæftiger sig med repræsentation af maskulin excentricitet og angst i kunsthistorien, og hvordan denne ‘ikonifisering’ informerer vores nuværende forståelse af begrebet ‘maskulin krise’.

Rasmus Røhling har blandt andet udstillet hos C.C.C. Gallery (DK), Human Resources (US), Artist Space (US), Art Hub Copenhagen (DK), Museum Für Gegenwartskunst Basel (CH), Primer (DK), Sismografo (PT), SixtyEight Art Institute, (DK), og Den Frie Udstillingsbygning (DK).

I perioden 2016-18 var Rasmus gæsteprofessor på det Fynske Kunstakademi og har desuden undervist på en række kunstakademier og kunstskoler samt siddet i optagelser og været ekstern censor på div. udstillinger.

https://www.cccgallery.net/artist/rasmus-rohling/

​​

Marie Limkilde

Instruktør og underviser på Filmlinjen på Københavns Kunstskole.

Marie Limkilde er forløbenes faste underviser. Marie Limkilde er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskoles Dokumentarlinie og har derudover at bred erfaring med arbejde i filmbranchen fra bl.a. reklamefilm, spillefilm og tv. 

Derudover fungerer Marie også som mentor og vejleder i tiden op til diverse optagelsesprøver.​

Anne Werner

​Designer, konstruktør og kostumier og underviser på Mode- og tekstillinjen på Københavns Kunstskole.

Anne Werner har en uddannelsesmæssigt bred baggrund der inkluderer billedkunst-studier i Island, hun er teknisk uddannet konstruktør og har en PBA i design fra KEA. Anne har arbejdet som kostumier for forskellige billedkunstnere og musikere og har i en årrække været ansat som print-designer hos Henrik Vibskov. Sideløbende har hun ad flere omgange været på Statens Værksteder for Kunst og arbejdet med egne projekter.
Anne er i sin praksis som designer engageret i beklædning som kommunikationsform og i hvordan man med print-design kan understøtte en fortælling.

Som underviser er Anne optaget af at træne elevernes evne til at se og registrere verden omkring sig, samt hvordan man aktualiserer dette gennem tekstil og mode.​

Mia Nelle Drøschler​

Billedkunstner

​I mine mentor samtaler har jeg fokus på maleri og tegning. Jeg vil udvide bevidstheden omkring form og indhold, ved at gå i dybden med både teknik og det du har 'på hjerte'. Der kan være sammenhængen mellem disse, som ikke altid er så nemme at overskue selv når man er alene i processen. Derfor er jeg særlig glad for disse en-til-en mentor forløb, da jeg vil bidrage med mit blik og erfaring til netop der hvor du er. Alle niveauer er velkomne: begynder, øvet eller erfaren.​

Billedkunstner. Uddannelse, Goldsmiths Fine Art 2010.
Mia-Nelle Drøschler arbejder med maleri, vægmaleri, tegning, performance, installation og tekst. Drøschler kredser om eksistentielle refleksioner, ofte hentet fra sit eget personlige liv, for at bringe det ind i en kollektiv kontekst. Særlig er hun optaget af en 'åndelig søgen', som hun har fordybet sig i ved måneders research arbejde i og omkring Rom i Italien, hvor hun har studeret et utal af fresker, væg- og loftmalerier der op igennem kunsthistorien skildrer og/eller forbinder beskueren til en åndelig dimension. Siden sin afgang har hun udstillet på en række museums og gallerier i ind- og udland, i efteråret 2019 udførte hun en større offentlig udsmykning til Slagelse Kommune bestående af to gange 26 meter vægmaleri, og var på residency i Berlin på Bethanien i 2018. Se mere på https://www.instagram.com/mianelle/

Siden 2010 har Drøschler undervist i kunst og maleri, særlig akademioptag har været en stor del af både hendes undervisning og mentorvejledninger. Ydermere afholder Drøschler løbende foredrag, og har siden 2017 har haft tæt samarbejde med kriminalforsorgen om at facilitere kunstproces workshops for indsatte.

Gry Holmskov

​Arkitekt og møbelsnedker samt underviser på design- og arkitekturlinjen.

Gry Holmskov (1979) bor og arbejder i København. Hun er udlært møbelsnedker fra Rud. Rasmussen Snedkerier i 2003 og efterfølgende uddannet arkitekt, cand. arch., fra Det Kgl. Kunstakademis Arkitektskole i København i 2010. Hun deler sit virke mellem jobbet som underviser og selvstændig indenfor design og arkitektur. Udover kurser i teknisk tegning, klassisk frihåndstegning og fast underviser på arkitektur- og designlinjen tager hun i forårssemesteret mentorelever ind. Det drejer sig som oftest om elever, der enten har taget et af førnævnte kurser eller forløb. Her fungerer hun som vejleder på både hjemmeopgaver til henholdsvis design- og arkitektskoler samt vejledning i tiden op til diverse optagelsesprøver.​

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

info@københavnskunstskole.dk

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram