Enter your registered email:
Indtast ny adgangskode:

Manuskriptlinjen

Københavns Kunstskoles manuskriptlinje tilbyder kurser i at skrive og udvikle manuskripter til film. Kurserne er intensive og målrettet nye skrivetalenter såvel som etablerede forfattere, journalister, dramatikere og andet skrivefolk, der ønsker at prøve kræfter med filmen som historiefortællende format. Kurserne fokuserer på den individuelle forfatters personlige stemme og håndværket i at skrive til film.

Professionelle skrivekurser og forberedelse til filmskolen

Manuskriptlinjen består af et forårsforløb og et efterårsforløb, men det fokuserede indhold varierer fra modul til modul. Kursisterne kan vælge imellem fire forskellige moduler, som alle har hver deres fokus i undervisningen, og som med fordel kan bygges oven på hinanden, hvis man ønsker et fast greb om manuskriptskrivningen. Forløbet i de enkelte moduler er bygget op sådan, at fortsættere og begyndere nemt kan deltage på lige fod, da al undervisning fokuserer på den enkelte kursists udvikling, udtryk og behov. Desuden tilbyder vi at supplere med et mentorforløb, hvis kursisterne individuelt har brug for at samle op på noget før eller efter kursusforløbet. Denne kursusmodel understreger vores intention om at tiltrække en bred vifte af kursister med forskellig baggrund, hvilket vi ser som en styrke i arbejdet med kunst og formidling.

Undervisere, diplom og afgangsreading

Forløbenes faste underviser er manuskriptforfatter og instruktør Anna Emma Haudal. Anna Emma er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og har siden skrevet som episodeforfatter på flere danske serier. Hun har lige nu gang i et par spillefilm og debuterede for nylig som instruktør. Ud over Anna Emma, vil etablerede filmfolk optræde som gæstelærere og konsulenter. Det er vores intention at give kursisterne kendskab til branchen og vi bestræber os derfor på at tage ud af huset mindst én gang i forløbet. Derudover afsluttes alle forløb med en oplæsning, hvor et panel bestående af producere, manuskriptforfattere og instruktører fra branchen giver feedback. Formatet på værket som kursisterne får feedback på, varierer efter kursets fokus. Kursisterne vil efter gennemført forløb også modtage et diplom, der bekræfter deres deltagelse i kurset.

Modulerne

Med henblik på filmskolernes optagelsesprøve, er et af modulerne primært målrettet forberedelse til ansøgning, men vi understreger, at man sagtens kan få fuldt udbytte af kurset uden at have intentioner om at søge ind på filmskolerne. Når modulet er målrettet forberedelse til ansøgning, menes der at underviseren tager udgangspunkt i de adgangsgivende kriterier og formatet på det værk, aspiranten skal vedhæfte sin ansøgning. Dette forløb rummer meget individuel konsultation og er derfor også oplagt for kursister der gerne vil arbejde med en specifik filmidé.

Modul A

er et grundigt kursus i idéudvikling. Hvad er en idé og hvilket format egner den sig til? Hvordan kommer jeg videre fra idé til manuskript? Hvad er visionen med min idé og hvordan fortæller jeg den på min måde? Der arbejdes meget med karakter, dramaturgi og personlig fortælleform.

Modul B

Her går vi i dybden med selve manuskriptet og de enkelte scener. Det kommer til at handle meget om rytme, dialog, musikalitet og om at skrive til et hold. Dette modul er også oplagt for kursister med kenskab til historiefortælling og film, men som ønsker at styrke sit håndværk specifikt på manusplan. Modul B er et oplagt fortsætterforløb fra Modul A, men man kan uden problemer starte på kurset uden modul A.

Modul C

er et dybdegående kursus i at opdage sin personlige form og stemme. Vi kommer omkring mange af de samme emner som i modul A og B, men på en anden måde. Det er et kreativt kaos, hvor der arbejdes med lyd, billede, research, bevægelse og meget andet. Målet er at skærpe kursistens personlige formsprog og skabe adgang til det indre rum af idéer.

Modul D

er til dem der ønsker at arbejde med en specifik filmidé eller aspiranter til Den Danske Filmskole, der ønsker at arbejde specifikt med deres ansøgningsmateriale. Forløbet bliver derfor individuelt tilrettelagt med henblik på personlige mål og udvikling.

Oplæg og screenings

Filmmanuskriptlinjen tilbyder også åbne arrangementer med oplæg fra folk i branchen. Det kan være screenings med Q&A eller møder med forfattere, producere, instruktører, skuespillere osv.

Krav til materiale

En computer med Word installeret og et manuskriptskrivningsprogram f.eks. Screenwriter, Final Draft eller Celtx. Celtx kan downloades gratis på nettet. Kursisterne skal have adgang til en printer, da I ofte vil blive bedt om at medbringe jeres tekster i samtlige printede eksemplarer.

Mål og intention

Efter endt forløb har kursisterne fået kendskab til filmdramaturgi, idéudvikling, karakterarbejde, dialog og personlig fortælleform. Manuskriptlinjens forløb er en oplagt mulighed for at snuse til håndværket bag filmfortællingen. Det er vores intention at filmmanuskriptlinjen på Københavns Kunstskole skal være for alle med stor fortællelyst og interesse for filmens magi. Vores forløb skal ikke bare være forberedende til skole eller karriere, de skal i høj grad også skabe interesse for faget og fremprovokere selvindsigt. Kunst og historier er noget man skaber fra hjertet og kursisterne kan derfor ikke undgå at komme til at arbejde meget med sig selv; deres drømme, værdier, frygt og lidenskab. Den personlige udvikling for den enkelte kursist er derfor i højt fokus på linjen generelt. Vi tilstræber os et højt fagligt undervisningsniveau og det er vores mål at bevirke et fordomsfrit, lystfuldt og generøst rum, hvor det er trygt at skabe og dele.​

Moduler​

Modul A 2017

2. marts - 8. juni 2017

Pris​

4.900,-

Fast underviser​

Anna Emma Haudal

Gæstelærer​

​Undervisning

Torsdag 17.00 - 20.00 + 3 lørdage 10.00 - 15.00. Lørdag d. 4.3 + 29.4 + 10.6. (Lukket torsdag d. 13.4 + 25.5)​

Modul B 2017

7. september - 7. december 2017

Pris​

4.900,-

Fast underviser​

Anna Emma Haudal

Gæstelærer​

​Undervisning

Torsdag 17.00 - 20.00 + 3 lørdage 10.00 - 15.00. Lørdag d. 9.9 + 4.11 + 9.12 (Lukket torsdag d. 19.10)

Modul C 2018

11. januar - 29. marts 2018

Pris​

5.100,-

Fast underviser​

Anna Emma Haudal

Gæstelærer​

​Undervisning

Torsdag 17.00 - 20.00 + 3 lørdage 10.00 - 15.00. Lørdag d. 13.1 + 23.2 + 31.3 (Lukket torsdag d. 15.2)

Modul D 2018

5. april - 21. juni 2018

Pris​

5.100,-

Fast underviser​

Anna Emma Haudal

Gæstelærer​

​Undervisning

Torsdag 17.00 - 20.00 +

3 lørdage 10.00 - 15.00. Lørdag d. 7.4 + 26.5 + 23.6 (Lukket torsdag i påskeferien)

Mentorforløb

Vejledende pris

2 x 1 1/2 time: 1.950,-

5 x 1 1/2 time: 4.800,-

Fast underviser​

Anna Emma Haudal

Gæstelærer​

​Undervisning

Du har mulighed for at supplere med et personligt mentorforløb, hvis du har brug for, at samle op på noget før eller efter kursusforløbet.

Undervisningen tilrettelægges individuelt imellem dig og underviseren, på et tidspunkt som passer jer begge.​

Tilmelding

Contact

Copenhagen Art School

Nørre Søgade 43

DK-1370 København K

+45 35 83 60 82

koebenhavnskunstskole@gmail.com

CVR: 16121347

Follow us

Facebook

Instagram