Enter your registered email:
Indtast ny adgangskode:

Photoshop kursus for fotografer og billedkunstnere​

​​Få kender til oprindelsen af Photoshop, - at det blev skabt i 1988 af brødrene Thomas og John Knoll, der dengang henholdsvis arbejdede som Visual Effects Supervisor og Chief Creative Officer i Industrial Light and Magic, et firma oprettet af George Lucas til at stå bag visuel effect produktioner til bl.a Star Wars filmene.

Da Photoshop først udkom, var det de færreste, der havde nok processing power på deres udstyr til at kunne køre programmet, og i start halvfemserne kunne man da også, som Photoshop Retoucher, sagtens både nå at lave og drikke en kop kaffe i den tid det tog programmet at udføre de simpleste operationer.

I dag er det meget anderledes. De fleste har adgang til Photoshop, da den teknologiske udvikling har gjort at alle maskiner i dag kan køre programmet, og selv til Smart Phones findes der en App version!

Programmet selv har også udviklet sig og er blevet mere automatiseret med årene, men de grundlæggende værktøjer eksisterer stadig, og det er dem dette kursus går ud på at lære, fordi man med kendskab til disse værktøjer opnår en større frihed i programmet til bl.a. at kunne bruge det kunstnerisk, som et analogt digitalt mørkekammer, eller som et avanceret digitalt tegneredskab uden grænser.

Kurset henvender sig til alle men særligt til kunstnere og fotografer, som ønsker et større kendskab til programmet og en udvidet forståelse for sammenhængen mellem analoge- og digitale arbejdsmetoder. Man behøver ingen tidligere kendskab til Photoshop for at kunne deltage.​

​Photoshop kurs​et dækker

 • ​Grundigt introduktion til programmet;
 • Basis fil forståelse og opbygning.
 • Fil forskelle og størrelser.
 • Psd, tiff, jpeg.
 • Dpi, ppi og Interpolation.
 • Colour management – hvordan kommer mit billede til at se ud som det gør på min skærm når jeg printer det? - eller når andre printer det?

Input

 • Analog input i form af scanninger - hvordan behandles de?
 • Digitalt input i form af digital capture – hvordan behandles de?
 • RAW, 8 bit og 16 bit.
 • Farve rettelser - med de rigtige værktøjer!
 • Sort/Hvid konvertering - med de rigtige værktøjer!

Retouchering

Basis introduktion til de vigtigste elementer i Photoshop med vægt på Layers, Channels og Modes.

(Hvis der udtrykkes et ønske blandt deltagerene om ydereligere kendskab til retouchering kan jeg udbyde et andet kursus hvor vi kunne gå mere i dybden med denne del af Photoshop.)

Output

 • Contrast og Sharpen – hvorfor og hvordan?
 • Kort om Colour Space – RGB versus CMYK
 • Digitale C-41 processer eller pigment tryk – hvad er forskellen?e.

​Underviser

Billedkunstner Laila Svensgaard er uddannet i maleri (BFA) fra Central St. Martins College of Art & Design i London og i Critical & Pedagogical Studies (MFA) fra Malmø Kunstakademi. Derudover har Laila en mangeårig professionel karriere i analog farvefotofremkaldelse og som Photoshop Retoucher i London. Hun bl.a. har arbejdet for professionelle laboratorier som BDI Colour Lab og Metro Imaging og for klienter som Issey Miyake, Prada, Miu Miu, Michael Kors, Sony Music og B Sky B Television.

Praktisk

Tilmeld dig via vores tilmeldingsblanket herunder.

Er der ikke flere ledige pladser tilmeldes du en venteliste. Dette vil du blive informeret om. Du vil straks få en mail, såfremt der bliver plads.​

Moduler​

​​Photoshop workshop uge 34

22. august - 26. august 2016

Pris​

2.200,-

Fast underviser​

Laila Svensgaard​

Gæstelærer​

​Undervisning

Mandag - fredag klokken 9.30 - 14.30

​Photoshop weekend kursus

​(Dato kommer snart)

Pris​

Faste underviser​e

Laila Svensgaard​

Gæstelærer​

​Undervisning

Contact

Copenhagen Art School

Nørre Søgade 43

DK-1370 København K

+45 35 83 60 82

koebenhavnskunstskole@gmail.com

CVR: 16121347

Follow us

Facebook

Instagram