Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Tidligere foredrag & udstillinger her

Havets Zoner - Oplæg og debat

​Mandag den 20. maj 2019 kl. 15.00

​​Gæster: Frisk Flugt og Rikke Luther

​​

Oplæg & Debat​

Københavns Kunstskole inviterer mandag d. 20. maj til debatarrangement med kunstnerkollektivet Frisk Flugt og billedkunstner Rikke Luther.

Omdrejningspunktet for arrangementet vil være havet og kystlinjen som potentiale og problem præget af interesse-konflikter og geopolitiske magtkampe. I en samtale omkring værker, undersøgelser og oplevelser, der knytter sig til spørgsmål om produktion og natur, migration og barrierer, søsatte utopier og dystopier etc., vil vi debattere klodens tilstand og billedkunstens muligheder for at adressere og rykke ved denne. I den antropocæne tidsalder bliver ikke blot vores fremadrettede handlinger vigtige, men også vores forståelse for, hvordan vi kom hertil. Hvordan kommer vi overens med det der er hændt og hvor skal begrundelserne findes? Hvilke handlingsmuligheder har vi?

Frisk Flugt har siden 2014 kredset om zinet som kunstnerisk form. Modsat den klassiske akademiske publikation med sin strigente kritik, repræsenterer Frisk Flugt en mere flydende og æstetisk tilgang til kritikkens rum. Frisk Flugt arbejder i øjeblikket på deres 7. udgivelse og har derudover bidraget til flere antologier og kunstudstillinger, nationalt såvel som internationalt. De stod bag seperatudstillingerne 'Frisk Flugt Klipper i Blød By' på Hospital Prison University Archive og 'Growing Silent' på New Shelter Plan i København. I juni er de aktuelle med udstillingen 'Floatonomy' på udstillingstedet Open Studio i Toronto, Canada.

Rikke Luther’s current work explores the new interrelations created by environmental crisis as they relate to landscape, language, politics, financialisation, law, biology and economy, expressed in drawn images, photography, film, and pedagogical strategies. She has held teaching positions in Denmark and given numerous guest lectures around the world. Her work has been presented in Biennales and Triennales [such as Venice, Singapore, Echigo-Tsumari and Auckland], museums [such as Moderna Museum, Kunsthaus Bregenz, The New Museum, Museo Tamayo, Smart Museum] and exhibitions [like Beyond Green: Towards a Sustainable Art, 48C Public.Art.Ecology, Über Lebenskunst and Weather Report: Art & Climate Change, The uncertainty, 32nd Bienal de São Paulo]. Prior to that, Luther worked exclusively in art collectives. She was a co-founder of Learning Site (active 2004 to 2015) and of N55 (active with original members from 1996 through to 2003). She is now working on the PhD Concrete Aesthetics: From Universal Rights to Financial Post-Democracy.

​​

Arrangementet foregår på Nørre Søgade 43 og er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Der er fri entre. Vi glæder os til at se jer!​

DEADLINE - Fernisering og udstilling

Fredag den 8. marts 2019 kl. 16.00 - 19.00

DEADLINE

Deadline er livets mållinje, en ufravigelig sidste streg i sandet. Alle processer stopper ved dødens indtræden. Undtagen dem der bliver ved - fordøjelsen, tarmbevægelser, bakterier, nervesystemet, tanken.

 

Kunstværker, og alt andet mellem himmel og jord, følger den samme logik. 

Når tiden er gået stopper alle op, træder et skridt tilbage og betragter hvad der står på gulvet eller hænger på væggen foran dem. Det der ikke er færdigt, er per definition færdigt når klokken slår og døren går op og folk træder ind i rummet.

Bortset fra de værker som insisterer på at leve videre; de organiske værker, de bakterielle værker, de transcenderende værker, de længselsfulde værker der rækker ud af rummet og kun kan manifestere sig i din bevidsthed, det ufærdige værk, den uvisse skæbne, det midlertidige, det uafprøvede, det overlevede, hele værkkroppen med værkhjernen, der spjættende ligger foran dig og bor i rummet du træder ind i. Alt er færdigt, intet er endeligt.

Kig forbi og tag en ven med, vi glæder os til at se jer :)

Hvornår er et værk færdigt?

Skriftkollektivet BMS - Oplæsning og debat

Fredag den 15. marts 2019 kl. 19.30​

Gæster: Skriftkollektivet BMS​

Oplæg & Debat​

Moderatore: Nanna Storr-Hansen og Glenn Christian​

Det er en stor glæde at kunne invitere skriftkollektivet BMS

ind på Københavns Kunstskole, hvor de vil læse op/performe, debattere fra deres seneste udgivelse: Knoglemarv lavendel (forlaget Arena, 2018)​

Efterfølgende vil de indgå i en samtale og debat om deres fælles praksis - deres måde at organisere skrift, om at "slutte" et værk i fællesskab, som ender i en bog, samlet.​

Er der tale om een stemme eller flere?​

Hvordan placerer de (stemmen/erne) sig i teksterne?​

Hvordan kan en kollektiv forfatterpraksis leve og ånde i dagens samfund?​

Hvornår er et værk færdigt?

Ritualer, hekse, måne, sang, dans - OSV. Det blir godt!​

Arrangementet foregår på Nørre Søgade 43 og er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Der er fri entre. Vi glæder os til at se jer!

​Vingeslag Københavns Kunstskole

'The handmade and readymade's tails' Oplæg og debat

Onsdag den 20. februar 2019 kl. 14.00 - 15.30

​Gæster: Maiken Bent og Rasmus Høj Mygind

Oplæg & Debat

​Moderator: Uffe Isolotto

Sted: Københavns Kunstskole

'The handmade and readymade's tails', debat med Maiken Bent og Rasmus Høj Mygind, i samtale med Uffe Isolotto om readymaden i kontemporær praksis. 

Med udgangspunkt i kunstnerne Maiken Bent og Rasmus Høj Mygind’s forskellige praksisser tager vi en debat om ‘ting’ i kunsten.

Ting fra hverdagen, masseproducerede såvel som fundne objekter, det som man i billedkunst kalder readymade.
Med afsæt i kunsthistorien for omkring 100 år siden er det ikke ligefrem et nyt ‘medie’. Men hvordan og hvorfor
er det at det er blevet et helt selvfølgeligt medie (på lige fod med maleri og skulptur) i samtidskunsten?

Hvordan udfordrer kunstnerne denne selvfølgelighed? Er det er ‘god’ ting at bruge ting? Hvad er readymade
og hvad er handmade, hvor går grænsen, og er det vigtigt hvem der har lavet hvad med hvilke hænder?

Alle er velkommen til en eftermiddagssnak med to kunstnere, som begge i særlig grad, men på vidt forskellig vis, bruger ‘ting’ i deres værker, samtidig med de insisterer på at kunstnerens hånd er synlig i det færdige værk.

Det er meget tilladt at stille spørgsmål undervejs. Snakken modereres af billedkunstner Uffe Isolotto.

Arrangementet er organiseret i samarbejde med Gigtskolen og Københavns Kunstskolen. Gratis adgang.

Udviklingen af serien 'Doggystyle' - Oplæg med Anna Emma Haudal

Fredag d. 1. februar kl. 17.30 - 19.00

​Gæst: Anna Emma Haudal​

Oplæg & debat​

Moderator og vært: Marie Limkilde

​Som opstart på Filmlinjens forårshold om Udvikling & Process inviterer Københavns Kunstskole til oplæg med Anna Emma Haudal der netop er aktuel med DR3 serien “Doggystyle”. Anna Emma vil tale om hendes egen process med skabelsen af serien; om vejen fra idé til en færdig serie i 10 afsnit med mere end 500.000 streams.

Anna Emma Haudal er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2015 og har før det skrevet og instrueret kortfilmen ‘Sofa’ lavet med støtte fra Filmværkstedet i 2016. Derudover har hun været episodeforfatter på Zulu-serien ‘Sit Happens’ og DR julekalenderen ‘Theo & Den Magiske Talisman’ 2018. Hun er både instruktør og hovedforfatter på DR3s nye fiktionsserie “Doggystyle”.

Derudover har Anna Emma været med til at skabe Filmlinjen på Københavns Kunstskole, hvor hun var hovedunderviser fra 2016-2017 og nu er gæsteunderviser.​

Arrangementet foregår på Københavns Kunstskole det er gratis og er åbent for alle. Vi starter 17.30 hvor Anna Emma vil fortælle om vejen fra idé til færdig serie, og om hendes udviklingmetoder og process. Oplægger er modereret af Filmlinjens faste underviser Marie Limkilde. Efter oplægget vil der være muligheder for spørgsmål.​

‘Doggystyle’ er den største fiktionsserie på DR3 til dato. Serien består af 10 afsnit og handler om den unge 21-årige Asta der gerne vil være skuespiller, men hun kom ikke ind på skuespilskolen og da hun bliver smidt ud af sin lejlighed bliver hun tvunget til at flytte hjem til sine forældre i Odsherred. Her konfronteres hun med alle sine barndomsvenner, dem der blev tilbage og som hun for længst har vendt ryggen. Hun konfronteres med sine egne fordomme og bliver tvunget til at se sig selv uden filter. Serien kan streames på DRTV. Har du ikke set serien endnu, så gør det!

​​

Arrangementet foregår på Nørre Søgade 43 og er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Vi glæder os til at se jer :-)

'Only God can judge me'

Torsdag den 13. december 2018 kl. 15.00 - 19.00

'Only God can judge me' er en sammensat udstilling med værker fra Københavns Kunstskoles billedkunstlinje, design og arkitekturlinje
og oplæsning af skrivelinjens elever, samt bookrelease. 


Kom og se hvad vores seje elever har lavet i løbet af efteråret.
Billedkunstlinjen viser deres nyeste værker frem.
Design / Arkitekturlinjens elever stiller deres fine modeller og arbejder frem.
Skrivelinjens elever vil læse op af deres egne tekster og de udgiver deres årlige antologi :)

Kom på torsdag d. 13.12 kl. 15.00 - 19.00
Vi glæder os til at byde jer indenfor!
Ferniseringen starter kl. 15.00.
Oplæsning af skrivelinjens elever kl. 18.00
Vi slutter kl. 19.00

Der vil selvfølgelig også være lidt læskende!
Tag endelig venner og bekendte med.
Du kan også erhverve dig et eksemplar af antologien for en 100 lap.
Vi glæder os til at se jer!​

Leonora Carrington store lys af frihed og aktualitet helt frem til verdens ende.

Fredag d. 7 december kl. 19.30​

Oplæg & Debat​

Gæster: Susanne Christensen (kritiker og forfatter),​

Benedicte Thurah Huang (anmelder på Dagbladet Politiken og forfatter) og Kasper Opstrup (forsker og forfatter)​

Moderatorer: Nanna Storr-Hansen og Glenn Christian​

Københavns Kunstskole inviterer alle ind til en samtale og debat om den engelskfødte mexicanske surrealistiske forfatter og kunstner Leonora Carrington.

​​

Vi, fra Københavns Kunstskole, har yderligere inviteret tre aktører: Susanne Christensen (kritiker og forfatter), Benedicte Thurah Huang (anmelder på Dagbladet Politiken og forfatter) og Kasper Opstrup (forsker og forfatter), som alle har beskæftiget sig med Carrington, om deres arbejde og forhold til Carrington, som kunstner, forfatter og menneske, hendes tilgang til den surrealistiske bevægelse i 30erne, og hendes aktive medlemskab i women's liberation movement i 70erne. Samt meget mere.

​Kom og vær med til en samtale om Leonora Carringtons store lys af frihed og aktualitet helt frem til verdens ende. Alle er velkomne!

Nanna Storr-Hansen og Glenn Christian vil moderere samtalen.

Der er gratis adgang

Vingeslag, Københavns Kunstskole

Arrangementet foregår på Nørre Søgade 43 og er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Der er fri entre. Vi glæder os til at se jer :-)

Kunst/Politik

Fredag den 16. november 2018 kl. 14.00 - 16.00

​Gæster: Joen Vedel og Line Ellegaard

Oplæg & Debat​

Moderator og vært: Tina Helen

Københavns Kunstskole er stolte af at kunne invitere til debat med billedkunstner Joen Vedel og kurator og researcher Line Ellegaard. Joen Vedel vil vise eksempler på sit arbejde som billedkunstner, hvorefter han i dialog med Line Ellegaard vil åbne en mere generel debat om forholdet mellem kunst og politik. Sammen vil de tage udgangspunkt i en scene fra en film af Harun Farocki og Andrei Ujică, Videograms of a Revolution, hvori man ser repræsentationen af Ceausescus fald i Tv'et på samme tid som det foregår udenfor i gaderne. På denne baggrund vil de bl.a. diskutere spændingsfeltet mellem politisk handling og repræsentation samt kunstens og kunstnerens rolle i samfundet: Har kunsten et særligt ansvar når verden brænder på? Og hvilke rum findes der for kritiske handlinger og politisk engagement i kunsten i dag

Joen Vedel (København, 1983) er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi (2011) og Whitney Independent Study Program i New York (2014). Vedel arbejder på egen hånd og i forskellige kollektiver, i spændingsfeltet mellem kunst, repræsentation og politik. Han har haft separat-udstillinger på bl.a. Astrid Noacks Atelier, Solo-Shows i Sao Paulo, Lumiar Cité i Lissabon og Overgaden, samt deltaget i gruppeudstillinger på bl.a. Charlottenborg Kunsthal, Den Frie, Nikolaj Kunsthal, Overgaden, Aarhus Kunsthal, Møstingshus, Frankfurter Kunstverein og Haus der Kulturen der Welt i Berlin. Hans bog, Sammenbrudstykker – Dagbog fra Athen, udkom på forlaget Nebula i 2013.

Line Ellegaard (København, 1981) er kurator, researcher og ekstern lektor ved Københavns Universitet, med speciale i samtidskunst, kritiske praksisser og udstillingshistorier. Fra 2011-2016 arbejdede hun som associate editor på Afterall, et forlag og research centre på Central Saint Martins, University of the Arts London. Hun er co-organiser af The Artistic and Curatorial Thing på SixtyEight Art Insitute og Mourning Money en serie af symposier i 2018-19 om kunstens værdi arrangeret af UKK. Og har desuden skrevet for blandt andet Afterall Online, InVisible Journal: An Electronic Journal of Visual Culture og Kunsten.nu

Arrangementet foregår på Københavns Kunstskole Nørre Søgade 43 og er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Der er fri entre. Vi glæder os til at se jer :-)

Der sker noget andet

Fernisering og udstilling​

Fredag d. 12. oktober kl. 16.00 - 18.00​

Sted: Københavns Kunstskole

​​

Det er med glæde vi inviterer til udstilling og åbent hus på Københavns Kunstskoles billedkunstlinje, her kan man se de nyeste værker af Billedkunstlinjens seje elever.

Vi glæder os til at byde jer indenfor!

Ferniseringen starter kl. 16.00.​

Der vil selvfølgelig også være lidt læskende!

Tag endelig venner og bekendte med.

'Det kunstnerdrevne, kulturel kapital og imorgen'

Fredag den 5. oktober 2018 kl. 14.00 - 16.00

Oplæg & Debat​

Gæster: Christina Wilson og Uffe Isolotto​

​Vært og moderator: Rasmus Høj Mygind

'Det kunstnerdrevne, kulturel kapital og imorgen'​

Christina Wilson og Uffe Isolotto i samtale med Rasmus Høj Mygind på Københavns Kunstskole. 

Kunstnerdrevne udstillingssteder og platforme springer i disse år op overalt som aldrig før. I kældre, i montre, squash baner, private stuer, i medborgerhus, hotelværelser, self-storage, online, i garager, udendørs og på tage, som fx hos billedkunstner​.

Uffe Isolotto og Nanna Starcks udstillingsplatform Age of Aquarius på Østerbro. Tidligere gallerist og nuværende art advisor (m.m.m.) Christina Wilson var med til at styre det kunstnerdrevne udstillingssted Primer ind på en vandteknologifabrik i Lyngby. Og hun har i sin funktion af art advisor netop bistået overtagelsen af det kunstnerdrevne udstillingsted TOVES af et dansk museum.

Hvad er det disse kunstnerdrevne steder kan som gallerier og andre institutioner ikke kan? Hvorfor kan de det? Hvorfor er der så mange kunstnerdrevne udstillingssteder i København? Jo flere jo bedre?

Og hvad betyder det for vores lokale kunstsene og kunstscenen i det hele taget? Hvad kan det betyde for fremtiden for dansk kunst, på godt og ondt?

Disse spørgsmål tager vi blandt andet op på Københavns Kunstskoles næste debatarrangement som er åbent for alle som skulle have lyst at komme og lytte og deltage i debatten.

Christina Wilson er kunstrådgiver og bla. programdirektør på Copenhagen Art Week m.m.

Hun har tidligere drevet Galleri Christina Wilson (2002-2011), været kurator på CODE Art Fair samt siddet i Etisk Råd i en årrække
http://christinawilson.net 

Uffe Isolotto er billedkunstner, underviser i billedkunst og driver udstillingsstedet Age of Aquarious.
http://ageofaquarius.dk
https://uffeisolotto.com

Rasmus Høj Mygind er billedkunstner og underviser på Københavns Kunstskole.
https://rasmusmygind.com

Arrangementet foregår på Københavns Kunstskole Nørre Søgade 43 og er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Der er fri entre.

Fra ide til marked - den selvstændige designers proces og arbejdsvilkår.

Gæst: Isabel Ahm, cand. arch.

Fredag d. 14. september Kl. 15.30 - 16.30

Moderator: Gry Holmskov, cand. arch.

Oplæg & Debat​

​​

Der kan herske en almen opfattelse af designverdenen som værende en lukrativ og glamourøs branche. Det er også sådan, den oftest portrætterer sig selv, men en selvstændig designers arbejds-vilkår ligger ofte langt fra den fremstilling. De kan være præget af lange, ulønnende perioder, usikkerhed og en evig kamp for at få produkter på markedet.

Hør møbelarkitekt Isabel Ahm fortælle om sit virke og liv som iværksætter, herunder få indblik i designprocesser og
arbejdsvilkår samt deltag i den efterfølgende debat.


Isabel Ahm er født i 1980. I 2007 blev hun færdig som cand. arch. fra KADK med speciale i industriel design. Hun stiftede Isabel Ahm Studio i 2009, hvor hun primært arbejdede med med industrielt design. I 2013 valgte hun dog at tage springet til fortrinsvis at arbejde med møbeldesign. Her tager hun udgangs- punkt i folks hverdag og skaber møbler, der tilpasser sig vores adfærd i dag.

Isabel Ahm har, i de 9 år firmaet har eksisteret, tegnet en lang række møbler for blandt andet Bolia, Warm Nordic, Please Wait to be Seated, m.fl. Hun har desuden deltaget i en lang række udstillinger og messer; herunder Milanomessen, Snedkernes Efterårsudstilling, Skud på Stammen, m.fl. I 2017 vandt Isabel Ahm Finn Juhl prisen og er i år nomineret til Bo Bedres pris som Årets Designer.

Vi byder jer hermed velkommen til at deltage i debatten og til måske sammen at komme et skridt nærmere hvad der egentligt er derinde og hvordan det gennemstrømmer alt herude.

​​​

Arrangementet finder sted på Københavns Kunstskole, Nørre Søgade 43 og er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Om det at oversætte og om Eileen Myles

Søndag d. 20. maj 2018 kl. 16.00​

Gæster: Mette Moestrup og Andreas Amdy Eckhardt-Læssøe

​Moderator: Christel Wiinblad​

Oplæg & Debat

Vi er stolte af at kunne præsentere Mette Moestrup og Andreas Amdy Eckhardt-Læssøe på Københavns Kunstskole. De har begge beskæftiget sig med at oversætte Eileen Myles til dansk. På denne aften vil de fortælle om denne særegne amerikanske forfatter og tale om det at arbejde med og træde ind i en anden stemme, på et andet sprog. Hvorfor er det væsentligt? Og hvad kan vi lære af det?

Vi vil tale om det at oversætte fra engelsk, som de fleste nok bilder sig ind at kunne læse gnidningsfrit, og vi vil tale om politisk selvbiografi, for hvem er får lov til at være hovedpersonerne i den litteraturhistorie, vi beskæftiger os med, og den større historie, vi alle er indskrevet i? Hvis svaret er hvide mænd fra middel- eller overklassen, hvad viser der sig så, når vi kigger et andet sted hen? På den litteratur og historie, der skrives et andet sted fra? Det vil vi sammen debattere.

Mette Moestrup vil fortælle om sin oversættelse af digtsamlingen ”Ikke mig”, som udkom på Ovo Press i 2017.

Andreas Amdy Eckhardt-Læssøe vil fortælle om sin oversættelse af romanen ”Chelsea Girls”, som endnu ikke har været udkommet i sin fulde længde på dansk.

Kom til en spændende aften med oplæsning, samtale og debat!

Eileen Myles (født 1949), voksede op i en arbejderklassefamilie i Boston og flyttede til New York i 1974 for at blive digter. Forfatterskabet tæller tyve værker og spænder over poesi, romaner og essays. Romanen ”Chelsea Girls” (1994) blev genudgivet i 2015, og samme år udkom det store digtudvalg ”I Must Be Living Twice. New and Selected Poems”. Myles har modtaget en række priser, bl.a. Guggenheim Fellowship og Shelley Memorial Award, og blev i 2014 populært kendt som muse for en karakter i tv-serien Transparant. The New York Times har omtalt Myles som “en kultfigur for en generation af post-punk kvinder, som skaber sin egen litterære avantgarde”. Myles er desuden performancekunstner og har bl.a. optrådt med gruppen Sister Spit. Eileen Myles omtaler sig selv med det kønsneutrale “de” (ikke “hun”). Dette "de" kan siges at fremskrive en universel outsider-position.


Mette Moestrup (født 1969). digter, har bl.a. udgivet digtsamlingerne "Kingsize"(2006), "Dø, løgn, dø"(2012), og "FRIT FLET. Fællesbogen"(2014) sammen m. Naja Marie Aidt og Line Knutzon.
Seneste udkom "Omina"(2016), digte skrevet sammen med Naja Marie Aidt.


Andreas Amdy Eckhardt-Læssøe (født 1989) er cand. mag i litteraturvidenskab, oversætter, kritiker og forfatter. Han har oversat Ariana Reines og Eugene Thacker og debuterer i 2018 med digtsamlingen ”Det skal nok gå” på forlaget Ovo Press.

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning og åbent for alle.

iEmpathize

Gæster: Billedkunstner og internetaktivist Halfdan Mouritzen

​Meddebattør og moderator billedkunstner Søren Thilo Funder

Fredag d. 4. maj Kl. 16.30 - 18.00

Oplæg & Debat​

Stiller Københavns Kunstskole billedkunstner og internetaktivist Halfdan Mouritzen og billedkunstner Søren Thilo Funder i tale omkring betydningen af det digitale i deres egne billedkunstneriske praksisser samt i samfundet generelt. Hvor Søren Thilo Funder i sit arbejde blandt andet undersøger de psykologiske og sociale konsekvenser som computerteknologi har for vores samfund og fællesskaber, dykker Halfdan Mouritzen i sit arbejde mere ned i selve konstruktionen af de digitale verdener i et forsøg på at afsløre en skjult håndgribelighed i ellers utilgængelige mekanismer og tilbyde nye mulighedsrum for sameksistens med computeren. Med egne arbejder som afsæt vil Halfdan og Søren fortsætte en fortløbende dialog omkring den digitale maskine og virkelighed udenpå, indeni og overalt.

Tre spørgsmål der vil blive debateret:
Hvordan internettet har påvirket vores socio-politiske virkelighed og hvordan dette kan bearbejdes i billedkunsten?
Om kunstnerisk praksis kan være et rum for social media therapy?
Hvordan man kan arbejde med det digitale og med computeren uden at ende med at løbe digitaliseringens ærinde​

Vi byder jer hermed velkommen til at deltage i debatten og til måske sammen at komme et skridt nærmere hvad der egentligt er derinde og hvordan det gennemstrømmer alt herude.​

Arrangementet finder sted på Københavns Kunstskole, Nørre Søgade 43.​

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Goodiepal and Pals

Torsdag den 15. marts 2018 kl. 20.00 - 22.00

Gæster: Goodiepal and pals

​Vært: Glenn Christian 

Sted: Thé á la Menthe, Gyldenløvesgade 4, KBH

KOM til koncert med verdens bedste
Goodiepal and Pals
som sidste år lavede årets bedste plade:
https://www.youtube.com/watch?v=HjJyt_e148c&t=76s

Kom glad! Det blir vildt! Et show fyldt med overraskelser.

Og, ikke mindst, gøres der lige reklame for denne film, som har præmiere d. 18 marts:
https://www.youtube.com/watch?v=PO-Pzqw19ig

Og, ikke mindst, et af medlemmerne, Lars Skinnebach, udgiver sin nye bog d. 6 marts!

Det vil foregå på
Thé á la Menthe i Gyldenløvesgade nr. 4, Kbh. K

Der er gratis adgang og mulighed for at købe mad, snacks og drikkelse efter eget ønske.

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

'om Frankenstein'

Gæster: Lean Pejtersen

Fredag d. 2. marts Kl. 19.30

​​

Moderator: Christel Wiinblad

Oplæg og Debat​

Gnister og frost – kom til foredrag og debat om is og elektricitet i Mary Shelley’s ”Frankenstein".
I sit foredrag gør Lean Pejtersen brug af isens og elektricitetens kulturhistorie til at belyse den centrale moralske udfordring i ”Frankenstein”: Hvordan kan monsteret tilkendes et ligeværd? Monsteret kan siges at være et is- og et elektricitetsvæsen i den forstand, at han vækkes til live af elektriciteten og herefter er henvist til isen i form af gletsjere og indlandsis, fordi han ikke kan dø af kulde og kun i helt ubeboelige områder kan undgå menneskenes vold. Derfor denne dobbelte tilgang - som også har den funktion at pege mod, hvad man kan kalde en mørkere romantik, som kort sagt er der, hvor en kantiansk optimisme kommer til kort i mødet med en voldsom og ofte ubegribelig natur.​

Romanen ”Frankenstein” udkom første gang i 1818 og kan således fejre 200-års jubilæum i år – en god anledning til at beskæftige sig med et de hovedværker fra romantikken, som kan siges at være blevet diskuteret uafbrudt siden første oplag. ”Frankenstein” blev skrevet af den dengang kun 18-årige Mary Shelley, men favner fantastisk nok en række af sin tids tunge, aktuelle spørgsmål indenfor felterne videnskab, filosofi og kunst. For store dele af den endnu temmelig konservative britiske offentlighed var romanen dybt provokerende og måtte forkastes som moralsk fordærvet - dels fordi den vækker sympati for monsteret, og dels fordi fortællingens grundlag er den blasfemiske tanke, at mennesket potentielt vil kunne skabe liv i den døde krop og dermed tage den guddommelige skaberkraft i egen hånd. For eftertiden er Mary Shelley’s skrækhistorie blevet stående som en meget levende fremstilling af teknologiens etiske udfordring, af humanismens mulige begrænsninger og af den romantiske naturopfattelses slagside.

Lean Pejtersen er cand. mag i litteraturvidenskab med speciale i engelsk romantik, arbejder som oversætter og freelance kulturjournalist og er redaktør på litteraturtidsskriftet Trappe Tusind.

Vi byder jer hermed velkommen til at deltage i debatten!

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Nye (mis)forståelser gennem kunstnerisk praksis?

Fredag d. 19. januar 2018 kl. 16.00 - 18.00

Gæster: Kristoffer Ørum

​Moderator: Søren Thilo Funder

Sted: Københavns Kunstskole

Københavns Kunstskole får besøg af billedkunstner Kristoffer Ørum, til en snak om kunstnerisk metode og produktion og mulighederne heri for at udfordre eksisterende videns-systemer. Kan det kunstneriske arbejde og en kunstnerisk forskning skabe relevante omformuleringer og omstruktureringer af allerede etablerede strukturer i videnskaben?

Kristoffer Ørum er en interdisciplinær kunstner og underviser baseret i Danmark.

Gennem foredrag, internetprojekter, udstillinger, interventioner og undervisning, er det hans mål at udforske hverdagens mange komplekse fortællinger. Gennem bevidste misforståelser og fejlfortolkninger af disse fortællinger, ønsker han at udfordre de eksisterende videns- og teknologisystemer.

Ørum trækker på talrige pseudovidenskabelige kilder såvel som etableret kritisk teori i et forsøg på at skabe nye associationer og fortællinger omkring velkendte objekter og fænomener, lige fra internettets kompleksitet, økonomiske begreber, til mærkningen af butiksvarer.

Arrangementet starter klokken 16.00 og er åben adgang for alle.

​Samtalen modereres af Søren Thilo Funder, der er underviser på Københavns Kunstskole.

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

En samtale med Søren Andreasen og Anders Abildgaard

Gæster: Søren Andreasen og Anders Abildgaard
Fredag d. 1. december Kl. 19.30

Moderator: Glenn Christian

En samtale med Søren Andreasen og Anders Abildgaard

- om autoren, afsender af “værket”, den såkaldte opbyggelighed, kan litteratur, kan kunst “ændre noget”, politisk, i hverdagen, kan den løsrives fra repræsentationen, kan den undvære signaturen, kan den overhovedet være noget

​Søren Andreasen, uddannet fra Kunstakademiet. Medstifter af kollektivet Koncern, har lige udgivet bogen: Towards a Lightness of Mind and Matter

på forlaget emancipa(t/ss)ionsfrugten

Anders Abildgaard, uddannet fra Forfatterskolen. Oversætter af Stig Larsson og Friedrich Hölderlin, udgav i 2016 den glimrende bog - langdigtet Ibis på forlaget Gyldendal​

Gratis adgang for alle. ​

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

CAMP x HARDCORE

Fredag d. 17. november 2017 kl. 16.00 - 18.00

Gæster: Kirsten Astrup og Louise Rosendal

​Moderator: Uffe Isolotto

Sted: Københavns Kunstskole

Københavns Kunstskole har inviteret de to kunstnere Kirsten Astrup og Louise Rosendal til at mødes i en debat om begreberne ‘camp’ og ‘hardcore’. Grænserne er trukket konfrontatorisk op, men målet med aftenen er at forme en samtale om betydningen af at arbejde inden for en genre - med en sensibilitet og en æstetik på grænsen til det udfordrende og den dårlige smag.

Begge kunstnere bruger hovedsageligt kunstfilmen i deres performative og skulpturelle arbejde, og det er med udgangspunkt i deres praksis at vi diskuterer begreberne.

Samtalen modereres af Uffe Isolotto, der er underviser på Københavns Kunstskole., og der er gratis adgang for alle!

​​

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Dorph og Pasternak – om samarbejde og plot

​Gæster: Christian Dorph og Simon Pasternak

Fredag d. 3. november Kl. 19.30

​​

Moderator: Christel Wiinblad

Velkommen til en aften med oplæsning, samtale og debat.

Vi glæder os til at kunne byde krimi-parret Christian Dorph og Simon Pasternak velkomne på Københavns Kunstskole.

Vi vil høre de to forfattere læse op af deres bøger, og vi vil sammen tale om deres samarbejde, deres fælles

forfatterskab, det kriminelle og om plot, for hvad er et plot, hvad kan et plot, og hvorfor overhovedet arbejde med plot?

Vi glæder os meget, det er åbent for alle, fri entre.

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Hvordan forholder en etableret arkitekt indenfor nordisk modernisme sig til nutidig arkitektur?

Gæst: Arkitekt Erik Nobel.

Vært: Cand. Arch. Gry Holmskov.

​Tid & Sted: Københavns Kunstskole

Fredag d. 10. november kl. 15.00 - 16.00

Hør arkitekt Erik Nobel fortælle om tegnestuens ideologi, arbejde og vejen dertil.

Nobel arkitekter a/s er en mindre tegnestue grundlagt af Erik Nobel i 2001.

Tegnestuen arbejder med blandt andet kulturarv, boliger, mediehuse, kontorbyggerier med mere. Derudover deltager tegnestuen i diverse nationale og internationale konkurrencer. Stilen kan betegnes som nordisk modernisme.

Blandt tegnestuens projekter kan nævnes afskærmning af runestenene i Jelling fra 2010 - 2011, Signalhuset i Ørestaden som omfatter 288 ungdomsboliger fra 2003 - 2006, Strandhusene på Islands Brygge som omfatter 26 rækkehuse fra 2013 - 2016, samt mange flere. Bygherrerne omfatter blandt andet HK, Novo, GN Store Nord, DR, med flere.

http://nobel.dk/nav.php/Tegnestuen​

Åbent for alle. Fri entre.

-----

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

'Bad Mexican Artist'

Fernisering og udstilling

Fredag d. 13. oktober kl. 15.00 - 18.00

Sted: Københavns Kunstskole

Udstillingen 'Bad Mexican Artist' har fernisering på fredag,

med værker fra Københavns Kunstskoles billedkunstlinje

+ special guest: Stefan Brüggemann 

MALERIET UD OVER SIG SELV

Gæster: Sylvester Hegner og Torben Ribe

Vært: Tina Helen

​Tid & Sted: Københavns Kunstskole

Fredag d. 22. september kl. 16.00 - 18.00

Københavns Kunstskole er stolte af at kunne invitere til debat med de to billedkunstnere Sylvester Hegner og Torben Ribe. På hver deres måde udfordrer de to markante malere maleriets konventionelle rammer og søger et maleri, der rækker ud over sig selv. Ribe og Hegner vil fortælle om deres personlige praksisser og forhold til maleriet og efterfølgende åbne op for en samtale omkring maleriets tilstand i dag, samt nye muligheder og perspektiver for malerkunsten. Arrangementet er åbent for alle.


Gratis entre!

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Sylvester Hegner (født 1985) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi samt Kunstakademie Düsseldorf.

Seneste gruppe- og soloudstillinger tæller "Produktion. Made in Germany Drei" Kunstverein Hannover; "Dull and hollow" Real Positive, Køln; "Somebodys bedside table" Between Bridges, Berlin; "The days passed as in a dream, and the nights were the continuation of some other dream", Erik Sørensen Vin, København.

Torben Ribe (født 1978) er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006. Hans værker er blevet vist på en lang række internationale gruppe- og soloudstillinger heriblandt​Grand Century, New York (2014), ' Bien Ou Bien?', MonCheri, Brussels (2014), 'Landscapes and Fruit', Galerie Hussenot, Paris (2013), 'Post Culture', Elizabeth Dee, New York (2013), 'Time Machine', Frutta Gallery, Rome (2013), 'Painting without Paint', David Risley Gallery, Copenhagen (2012), 'Spatium – Danish Contemporary Art', KUMU Art Museum of Estonia, Tallinn (2012),​'Carnegie Art Award', Kunsthalle Helsinki, Helsinki (2010) og 'Among Other Things', BN 24, Hamburg (2010).

Things in the Fog - Fernisering og oplæsning

Torsdag d. 15. juni kl. 15.00 - 19.00

Sted: Københavns Kunstskole

Udstillingen Things in the Fog er en sammensat størrelse med værker fra Københavns Kunstskoles billedkunstlinje,

tegneserielinjen og skrivelinjen.

Things in the Fog åbner op mod det rum, der findes mellem værkerne. I en glidende panorering mellem billedkunstens

indre logik, tegneseriens symbolsprog og de skrevne narrativer opstår meningen lige så vel i de tågede mellemrum,

som i de konkrete værker. Her er plads til uudtalte udsagn, en diffus logik og at fare vild og finde sig selv i tågen.

Vi glæder os til at byde jer indenfor!

Ferniseringen starter kl. 15.00.

Oplæsning af skrivelinjens elever kl. 18.00

Vi slutter kl. 19.00

Der vil selvfølgelig også være lidt læskende!

Tag endelig venner og bekendte med.

Oplæsning - Pablo Llambias og Iben Mondrup

Søndag d. 14. maj kl. 14.00

Vi er rigtig glade for igen at kunne invitere til oplæsning på skolen og denne gang med:

Pablo Llambias og Iben Mondrup

Vært: Christel Wiinblad

Kom glad :-)

Gratis entre!

​Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Iben Mondrup (født 1969) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun debuterede som skønlitterær forfatter i 2009 med romanen Ved slusen. En to tre – Justine udkom i 2012, efterfulgt af Store Malene i 2013. I 2014 udkom den stærkt anmelderroste GODHAVN, som blev nomineret til Læsernes bogpris, Weekendavisens Litteraturpris og DR Romanprisen. I 2016 udkom hendes seneste roman KARENSMINDE. Politiken skrev: ”GODHAVN' indbragte Mondrup DR's romanpris 2015 og blev en stor læsersucces. Jeg er sikker på, at læserne vil tage lige så godt imod 'Karensminde'. Den udforsker indlevende og følsomt, men uden føleri, familiens bånd, trygge som snærende, og skildrer sanseligt vores indvævethed i de nærmeste omgivelser, både menneskelige og landskabelige."

Pablo Llambias (født 1964) er cand. phil. fra Det kongelige danske Kunstakademi. Han er uddannet fra Det jydske Musikkonservatorium med trombone som hovedfag. Han debuterede skønlitterært i 1996 med Hun har en altan. Året efter udkom Rådhus. Den senes udgivelse i dette vilde, eksperimenterende og rige forfatterskab er Natteskær, der udkom d. 4. maj og handler om vold. Om fysisk vold, psykisk vold, og om vold mellem mennesker, der ellers på gode dage ville sige, de ville hinanden det godt. Han udtaler i forbindelse med udgivelsen: ”Man bruger udskamning som kontrol, og hvis man kan få folk til at føle sig små, har man stillet sig selv i en bedre position. Denne stærkmands-diskussionsform fylder mere og mere i debatten – bare se på Donald Trump. I det hele taget står vi meget i hvert vores hjørne i debatten og peger fingre ad hinanden som personer. Jeg er så træt af det, og det er blandt andet det, der har fået mig til at skrive Natteskær.”

Hvad indebærer "den nye bølge" inden for dansk arkitektur?

Fredag d. 5. maj kl. 15.00

Gæst: Søren Johansen

​Moderator: Gry Holmskov

Sted: Københavns Kunstskole

Hvad indebærer "den nye bølge" inden for dansk arkitektur?

Mød en af partnerne i den fremadstormende tegnestue Johansen Skovsted Arkitekter, Søren Johansen. Han fortæller her om tegnestuens ideologi, om Deres arbejde og vejen dertil.

Johansen Skovsted Arkitekter er grundlagt af Søren Johansen og Sebastian Skovsted. Begge uddannet fra KADK og underviser på institut for Bygningskunst og Teknologi. Den mindre tegnestue bestående af 4 medarbejdere arbejder fortrinsvis med kulturarv og bevaring samt i landskabelig kontekst, her nævnes projekter som pumpestationerne ved Skjern Å, udsigtstårn og besøgscenter i Tipperne ved Ringkøbing Fjord samt det nylige projekt omhandlende udviklingen af fremtidens Hedeland Naturpark i Høje Tåstrup.

​Tegnestuen har vundet en række priser, herunder modtog de Kronprinsens Stjernedryspris i 2016 og er for nyligt indstillet til Mies Van der Rohe prisen.

Som en del af den nye bølge indenfor dansk arkitektur deltog tegnestuen som den sidste i en udstilling af tre, Det Vedhåndenværende, vist på DAC i efteråret 2016. Med en ydmyg, respektfuld og indlevende tilgang til faget formår de at skabe enkel, sublim arkitektur, der forholder sig til og indskriver sig smukt i konteksten​

Alle er meget velkomne til at kigge forbi og høre med.​ Fri entre.

​Der vil være en billig fredags bar, så husk guldmønterne :)

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Artist Talk & Debat

Fredag d. 28. april kl. 16.30 - 17.30

ATELIERET - UDENFORINDIUDENOM

En samtale mellem billedkunstnere Asbjørn Skou og Eva la Cour om at træde udenfor, ind i og udenom atelieret.

Som en del af Billedkunstlinjens fokus på atelieret som situation for arbejdet med samtidskunst, inviterer Københavns Kunstskole billedkunstnerne Asbjørn Skou og Eva la Cour til en debat omkring atelierets status i kunsten i dag, samt deres egne måder at betragte og benytte atelieret i deres individuelle praksis. Begge kunstnere udfordrer på hver deres måde den traditionelle tilgang til atelieret, som ramme for en kunstnerisk praksis og produktion.

Asbjørn Skou (f. 1984) er billedkunstner, bosat i København. Han beskæftiger sig med arkitektur, magt, katastrofer og fremtidarkæologi. Igennem tegning, tekst, installation og objekter, undersøger han relationer mellem menneskelige og ikke-menneskelige agenser, og deres muligheder for produktion af kriser og kritik. Asbjørn Skou er uddannet ved Hochschule Für Kunst i Bremen.

Eva la Cour (f. 1982) er en dansk billedkunstner, der primært arbejder med audio-visuelle og rumlige former for montage og display, performance og tekst. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og fra Visual and Media Anthropology ved Freie Universität i Berlin. I hendes kunstneriske arbejde er der en gennemgående interesse for erfaringer knyttet til specifikke situationer og topografier, trænede blikke og medierende objekter og billedsprog.​

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning. Det er gratis og åbent for alle.

FERNISERING & UDSTILLING

Fredag d. 23. marts Kl. 16.00 - 19.00


"A Greenhouse With Smashed Windows"

Vi er glade for at præsentere udstillingen:
"A Greenhouse With Smashed Windows"
Her kan man se de nyeste værker af Billedkunstlinjens elever 2017.
De har arbejdet super hårdt og er mega seje!
Vi håber at se jer.

Vi byder også på lidt læskende i dagens anledning :)

Hilsen Københavns Kunstskole

Oplæsning

Fredag d. 17. marts kl. 19.30 - 21.00

Gæst: Ursula Andkjær Olsen & Signe Gjessing

​Moderator: Glenn Christian

Sted: Københavns Kunstskole

Kom til Københavns Kunstskoles første forårsoplæsning

med de fantastiske digtere:

Ursula Andkjær Olsen og Signe Gjessing

Gratis adgang for alle!

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.​

Oplæsning med Marianne Larsen og Claus Handberg

Fredag d. 20. januar kl. 19.30

Kom til årets første oplæsning på Københavns Kunstskole med Claus Handberg (f. 1970) og Marianne Larsen (f. 1951)

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Alle er meget velkomne, fri entre.

Der vil være en billig fredagsbar med øl og vin.

Fernisering & afgangsoplæsning

Torsdag d. 15. december kl. 15.00 - 19.00

​We need to discuss this

Så åbner vi huset op med fernisering, udstilling, afgangsoplæsning & bookrelease.

Kom og se hvad vores seje elever har lavet i løbet af efteråret.

Billedkunstlinjen viser deres nyeste værker frem.

Design / Arkitekturlinjens elever viser deres fine modeller og arbejde frem.

Skrivelinjens elever vil læse op af deres egen tekster.

YAY... kom på torsdag d. 15.12 kl. 15.00 - 19.00

Program:

Fernisering og udstilling 15.00 - 18.00

Afgangsoplæsning 18.00 - 19.00

Kom ind og få et skud eksperiment, filosofi, poesi, samtid, fortid, fremtid og inspiration, skyllet ned med et glas vin!

Du kan også erhverve dig et eksemplar af antologien for en 100 lap.​

​​Erindring om kærligheden

9. december kl. 19:30 - 21:30

Gæst: Kirsten Thorup​

Moderator: Christel Wiinblad

Sted: Københavns Kunstskole

Velkommen til en aften med oplæsning, samtale og debat, alle er velkomne!

Vi er stolte af at kunne meddele, at Kirsten Thorup gæster Københavns Kunstskole fredag d. 9. december. Aftenen vil kredse om hendes seneste udgivelse Erindring om kærligheden (2016). Kirsten Thorup vil læse op fra dette mesterværk og derefter gå i samtale med Christel Wiinblad om bogens tematikker og interesser. Vi vil tale om kærlighed, politik og menneskelig opløsning, om form og liv og om kunsten. Samtalen vil fungere som et debatoplæg til videre diskussion.

Alle er velkomne!​

Kirsten Thorup (født 1942 i Gelsted på Vestfyn) debuterede i 1967 med Indeni – udenfor (digte). Siden er udkommet en lang række digtsamlinger og romaner i dette enestående og særprægede forfatterskab. Kirsten Thorup har også skrevet skuespil og radiodramatik. Kirsten Thorup blev i 2000 indstillet til Nordisk Råds litteraturpris for romanen Bonsai.

Der vil være en billig fredagsbar.

Kom forbi og vær med.​

-----

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.​

Få indblik i livet som professionel industriel designer anno 2016​

​18. november kl. 17:00 - 19:00

Gæst: Hans-Christian Bauer​

Moderator: Gry Holmskov

Sted: Københavns Kunstskole

Hans-Christian Bauer kommer og fortæller om sit virke som professionel og anerkendt designer anno 2016.

Hans-Christian Bauer er født i Norge i 1980. Han blev færdig som cand. arch. med speciale i industriel design fra KADK i 2010. Efterfølgende har han samarbejdet med og arbejdet for firmaer som Kähler, &Tradition, Menu, Harrit Sørensen, Norm Architects og Mencke & Vagnby. Han har for nyligt opstartet selvstændig virksomhed, Hans-Christian Bauer Design.

Gennem de 6 års erfaring har han oparbejdet en solid viden om og dygtiggjort sig indenfor alle designfagets aspekter lige fra det økonomiske til markedsføring, til det produktionsmæssige samt materialemæssige kendskab. Hans proces og produktion afspejler netop denne solide viden om produktionsprocesser og materialer. Et sådan kendskab gør ham til en lukrativ samarbejdspartner for producenterne, samt giver sig udslag i en lang række produkter, der i høj grad appellerer til forbrugeren.

Hans-Christian Bauer arbejder alsidigt, og produktionen spænder lige fra møbler, belysning, hospitalsudstyr, keramik, mm. Han er særlig kendt for Hammershøi serien for Kähler.

http://hcbauer.com/

Vi byder på lidt læskende.

Alle er meget velkomne til at kigge forbi og høre med.​

-----

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.​​

Som vanddråbers fanger er vi evindelige dyr

Fredag d. 11. november kl. 19.30 - 21.00

Gæst: Kasper Obstrup

​Moderator: Glenn Christian

Sted: Københavns Kunstskole

Oplæg på Københavns Kunstskole 11.11.16

Dette oplæg vil introducere og diskutere radikale skrift-strategier i et snit gennem det 20. århundrede fra 1920ernes surrealisme til 1980ernes post-punk i håb om at plyndre historien med morgendagen for øje.

​Surrealisme startede ud som en negation af en negation. Efter 1. verdenskrigs industrielle katastrofe og Dadas destruktion af sproget til nonsens og kakofoniske lyde, skulle verden, som den ér, totalt afvises, men en ny affirmation skulle redde det poetiske og det forunderlige. Ved hjælp af disse skulle en ny verden bygges oven på ruinerne af den gamle. Surrealisme huskes i dag primært som en billedkunstnerisk bevægelse og kunsthistorisk skole centreret omkring malere som Max Ernst, Rene Magritte og Salvador Dali. Fra begyndelsen i 1922 til omkring 1936 var det dog primært en litterær og filosofisk bevægelse, som søgte en surreel revolution, der først og fremmest skulle storme sindet samt afprøve andre veje til en alternativ form for viden. En radikalt billeddannende og associativ skrift blev set som et middel til at etablere nye myter og en ny moral for en verden, hvor mennesket kunne udfolde sit fulde potentiale i et profeteret fremtidigt samfund organiseret efter anarko-kommunistiske principper. Rimbauds fordring om at vi skal ændre os selv og Marxs higen efter at transformere verden blev opfattet som to sider af samme mønt.

Den ny skrift blev set som et radikalt demokratisk middel til at kortlægge menneskets indre rum og få dem til at smelte sammen med de ydre, samfundsmæssige, i en ny, vibrerende virkelighed. Den surreelle tilgangsmåde til at afdække disse skjulte potentialer blev taget fra okkultismen og den gryende psykoanalyse, hvilket fik Breton til i 1924 at definere surrealismen som ”ren psykisk automatisme”. Dette blev startskuddet på en heftig eksperimentering med ændrede bevidsthedstilstande, magi og politik, der efter 2. verdenskrig og Bretons død i 1966 udviklede sit eget liv med forfattere som for eksempel J. G. Ballard, Brion Gysin, William Burroughs og Robert Anton Wilson.​​

Fællesnævneren var, at de befandt sig i mellem kunsten og litteraturen, to størrelser de ønskede at bryde igennem for at nå et udvidet felt, hvor mennesket skulle sættes fri til at nå den utopiske horisont.

Efter 1960erne fandt mange af disse eksperimenter vej både ind i kunsten (for eksempel fluxus, mail art, performance/happening og konceptkunt) og ud i popkulturen, hvor de begyndte at blive benyttet på gadeplan, bl.a. inden for musikscener som postpunk og industrial. Disse tog Lautréamonts ord om at poesi(/kunst/musik/liv) bør skabes af alle til hjertet. Samtidig med at de med afsæt i mail art og Burroughs fortsatte eksperimenterne med cut-ups og automatisme, applikerede de metoderne på ikke bare kunst og litteratur, men også diverse nye medier, hvor specielt kredsen omkring det såkaldte Temple ov Psychick Youth i 1980erne aktivt eksperimenterede med at fremmane en anden verden gennem musik, performance og anvendelsen af et esoterisk skriftsprog kaldet TOPYspeak – udviklet af templets ypperstepræst Genesis P-Orridge – der kunne læses både bogstaveligt og med en skjult, kodet undertekst, hvor drøm og virkelighed var smeltet sammen.

Efter en gennemgang af eksempler på disse skriftstrategiske mål og metoder vil der afslutningsvist være en diskussion af disse virkemidlers aktualitet og relevans i en samtidig kontekst. Hvad kan de, og har vi stadig brug for poesiens kraft til at frisætte ubevidste drømme i en instrumentaliseret verden?​

Af Kasper Opstrup, post.doc fra KUA.

Alle er meget velkomne til at kigge forbi og høre med.​ Fri entre.

​Der vil være en billig torsdags bar, så husk guldmønter :)

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Nye Stemmer - Anne Kristin Kristiansen, Una Gunnarsdóttir, Biba Fibiger

Torsdag d. 13. oktober kl. 19.00 - 21.00

​Moderator: Søren Thilo Funder

Sted: Københavns Kunstskole

Vi får besøg af Anne Kristin Kristiansen, Una Gunnarsdóttir og Biba Fibiger, tre nyuddannede kunstnere fra det Kongelige Danske Kunstakademi, der alle arbejder med nye fortolkninger af klassiske billedkunstneriske greb og udfordrer materialernes dybe historik. På hver deres unikke måde synes de tre billedkunstnere at insistere på et møde mellem billedkunstens historiske tyngde og samtidens flygtige, lagrede og skrøbelige tilstande og strømninger. De tre talentfulde kunstnere vil præsentere deres individuelle kunstneriske arbejde efterfulgt af en åben diskussion hvor vi vil debattere hvad kunstens rolle er i dag og hvordan de klassiske kunstarter kan reaktiveres og danne nye stemmer.​

Anne Kristin Kristiansen blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016. Hun har derudover studeret kunst ved Ècole nationale supérieure des beaux-arts, Paris, Freie Akademie der bildenden Künste, Essen og filosofi og kultur ved University of Witten/Herdecke, Witten.

​​

Una Gunnarsdóttir blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016. Hun har derudover studeret ved Det Islandske Kunstakademi.

​​

Biba Fibiger blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016.​

Alle er meget velkomne til at kigge forbi og høre med.​ Fri entre.

​Der vil være en billig torsdags bar, så husk guldmønter :)

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Oplæsning af Cia Rinne og Lars Skinnebach

Fredag d. 16. september kl. 19.30.

​Moderator: Glenn Christian

Sted: Københavns Kunstskole

​Kom til efterårets første oplæsning på Kunstskolen med Lars Skinnebach og Cia Rinne.

Cia Rinne, f. 1973: https://www.youtube.com/watch?v=y2NaLpiHOzU

Lars Skinnebach, f. 1973: https://www.youtube.com/watch?v=2p9Ui67GgCs

Alle er meget velkomne til at kigge forbi og høre med.​ Fri entre.

​Der vil være en ultra billig fredagsbar, så husk guldmønter og godt humør :)

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.​

Ulrick Heltoft og en håndfuld spørgsmål om videnskab og kunst

Artist talk og debat d. 10. juni 2016 kl. 19.00 - 21.00

​Moderator: Søren Thilo Funder

​Ulrik Heltofts film og fotografier tager udgangspunkt i litterære og videnskabelige referencer. Hans eksperimentelle tilgang til de forskellige tidsbaserede medier danner rammen om en kritisk udforskning af potentialer og problematikker ilagt vores moderne forhold til viden og teknologi. Heltoft vil fortælle om sin kunstneriske praksis og udfolde de forskellige tematikker der danner grundlag for denne og derigennem danne scenen for en debat omkring det videnskabelige og det illusoriske, samt effekterne af en tro på videnskaben og teknologien som eneste bærepille for vores moderne samfund.

Ulrik Heltofter uddannet på Kunstakademiets billedkunstskoler og har en MFA fra Yale University. Han arbejder særligt med foto, film og installation. 

Hans værker har blandt andet været vist på Whitney Museum of American Art, New York (2014), M HKA Antwerpen (2011) og Anthology Film Archives (2008). Han har haft soloudstillinger på blandt andet Secession i Wien (2014) Århus Kunstbygning (2012) og flere galleriudstillinger hos Andersen’s Contemporary, Wilfried Lentz og Raucci Santamaria. Ulrik Heltoft er derudover aktuel med udstillingen 7 Film, 1 Foto og en Næse af Sølv på Gammel Holte Gård.​

  • Kritikk artikel – Det luksuriøse menneskedyr
  • Kopenhagen interview - Hvis man nu tog drømmen væk
  • Kunsten.nu interview – Det eventyrlige er lige her

Ulrik Heltoft er aktuel med udstillingen ’7 film, et foto og en næse af sølv’ på Gl. Holtegaard indtil 3.Juli. Statens Kunstfond har præmieret udstillingen og begrunder præmieringen således:

Elegance uden dekadence, tricks uden manér.

Hvordan viser man såkaldt videokunst i et palæ fra midten af 1700-tallet komplet med park, paneler, parket og små stuer en suite? Det gør man sådan her!

Man mørklægger alle vinduer med flamingoplader og skærer med jævne mellemrum et passende rundt hul. Så har man pludselig alle de black cubes, man kan ønske sig og samtidig et panoramisk bølgende live-feed – spejlvendt og på hovedet – af barokhaven udenfor. Således kan en unavngiven beskuer midt i kontemplationen af det diasværk, der koldblodigt er projiceret ovenpå projektionen, konstatere: Dér er mit barn. Noget der med al ønskelig tydelighed viser storheden i grebet; ’camera obscura’ det tungeste tunge administreret let og elegant – som om det var intet, selvom netop dét er sin sag: Ældre værker indlejret i hinanden og i det nye og i den arkitektur, der langt fra er ny. Hvilket vil sige i konteksten, i situationen, i den barokke hverdag. Mesterligt.

Med nøje afmålthed i alle virkemidler, inklusive sokler af flamingo og sort-beklædte video-bænke (grimt ord) gør Ulrik Heltoft meningen med techno-fims begribelig for enhver og viser en vej for et filmkunstnerisk virke hinsides iPhones ”levende billeder”. Det kan han måske gøre netop, fordi han selv er lidt af en ’poser’. Det er en delikat balanceakt, når kunstneren møder sig selv som skuespiller, neandertaler for eksempel, i et filmisk univers, der langt fra er performance, men som heller ikke ikke er det.

Eller sagt på en anden måde: Selvom udstillingen 7 film, et foto og en næse af sølv og i det hele taget Ulrik Heltofts praksis er uvant symboltung, signalerer det ’bad ass’ B&O 4k tv, han har mokket ind i udstillingens vel nok mindst rum, at projektet er ladet med afmålt (selv)ironi.​

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Anna fro Vodder - Hvad er kunst - og hvordan kan kunsten anvendes?​

Artist talk & debat onsdag d. 20. april 2016 kl. 13.30

​​

Kom og hør Anna Fro Vodder fortælle om sit arbejde og deltag i debatten. Alle er velkomne.

Anna Fro Vodder (f. 1974) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og er repræsenteret af Andersen’s Contemporary, København.

Anna Fro Vodder har modtaget Aage og Yelva Nimbs Fonds Hæderspris (2014), Sven Hols’ Hæders Pris (2013), Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat (2006 – 2009), Horsens Kunstmuseums Venners Kunstpris (2005). I 2005 udførte hun et frimærke for Post Danmark

Seneste udstillinger i udvalg:

Svens Bibliotek, gruppeudstilling, Bakkehus Museet, København (2015); Contemporary art from Denmark, gruppeudstilling, European Central Bank, Frankfurt (2014. Katalog); Moving like an antique lizard, separatudstilling, Andersen’s Contemporay, København (2012); SØLLR, separatudstilling, Vesthimmerlands Kunstmuseum, Års (2012); Restless Confetti, separatudstilling, Marie Kirkegaard Gallery, København (2011); True Faith, gruppeudstilling, Andersen’s Contemporary, København (2011).

Vodder er repræsenteret i Horsens Kunstmuseums samling.

Growing Things ⋅ ( solo ), Four Boxes, Krabbesholm,2015

Gruppeudstillinger:

The Essential Bruce Springsteen, Andersens Contemporary, Copenhagen, Denmark, 2015

100 kvinder på kro – Byens kro, Copenhagen, Denmark, 2015

Kvinder, Horsens Kunstmusuem, Denmark, 2015

Bagsiden af en blomme, Galleri Tom Christoffersen, Denmark, 2015

Kunstnerens website

http://annafrovodder.com

Repræsenteret af Andersens Contemporary

http://www.andersenscontemporary.dk/index.asp

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Bookrelease - Sofie Diemer

Lørdag d. 16. april 2016 kl.16.00 - 19.00

Juhuu vores tidligere elev Sofie Diemer Leonhardt debuterer på Gyldendal

Den 18. april sættes LOL-LITA fri i kbh, og det skal vi lige fejre d. 16. på Københavns Kunstskole kl. 16.00 - 19.00.

Hun lover, at der vil være masser af bananer, fritter og colazero

I kommer bare og tager en masse venner med, og der er self mulighed for, at få fat i bogen.​

Fernisering & udstilling

​Torsdag d. 31. marts kl. 16.00 - 19.00

Billedkunstlinjens elever udstiller deres nyeste værker!

Vi inviterer hermed til fernisering og udstilling.

Kom forbi og se hvad vores dygtige elever har bedrevet det sidste stykke tid :)

Udstillingen kan også ses fredag kl. 14.00 - 16.00

Vi byder på et glas vin i dagens anledning :)​

Abildgaard, Asp, Thykier - oplæsning

​Fredag d. 1. spril 2016 kl. 16.00 - 19.00

​Velkommen til oplæsninger ved Anders Abildgaard, Aene Asp og Mikkel Thykier! Arrangementet er gratis — og alle er velkomne.

Anders Abildgaard udgav senest digtsamlingen »Din fjendes fest« (Gyldendal 2013). Som oversætter har han bl.a. oversat Friedrich Hölderlin og Stig Larsson. I løbet af 2016 udkommer Abildgaards næste digtsamling.

Lene Asp udgav senest digtet »SORT« (OVO press 2015) og novellesamlingen »Lille håndbog for fortabte« (Antipyrine 2015). Som oversætter har hun bl.a. oversat Gertrude Stein.

Mikkel Thykier er aktuel med essaysamlingen »DIAS« (Antipyrine 2016). Thykier er blevet kaldt: “ubetinget den mest interessante kritiker af litteratur, kunst og film her i landet, som offentligheden aldrig hører om” (Tue Andersen Nexø). Som oversætter har Thykier bl.a. oversat Lars Norén, Laura Riding og Åke Hodell.​

Arrangementet er venligst støttet af Forfattercentrum​

Malie Smith og Jesper Elving - Værkpræsentation, oplæsning, samtale, diskussion.

​Fredag d. 4. marts 2016 kl. 19.30

​Velkommen til Københavns Kunstskole, hvor vi denne fredag aften får besøg af forfatterene Jesper Elving og Amalie Smith, som begge arbejder med litteratur i noget, vi kunne kalde et udvidet felt. Vi ruller lærredet ned, så der kan projiceres billeder på det, og vi tænder for anlægget, så der kan afspilles noget lyd. Aftenen står på værkpræsentation, oplæsning, samtale og diskussion. Øl og vin sælges.​

Jesper Elving debuterede for 10 år siden med digtsamlingen »Japan påske«. Siden er udkommet en strøm af udgivelser, som de seneste år har været kendetegnet ved at søge nye sprog, starte andre steder end i det semantisk genkendelige. En slags anti-ekspressive lyddigte, hvor lydene nok er genkendelige, men betydningerne åbne, friske, sære.​

Det ville være reduktivt at omtale Elvings praksis, som noget der kun udfoldes i bøger. Han udgiver også plader, spiller og arrangerer koncerter, kuraturer udstillinger, og er en flittig oplæser (ofte finder hans oplæsninger sted de mindst oplagte steder i forhold til hvor digtoplæsninger har det med at foregå).

Amalie Smith har med sit forfatterskab også udfordret, hvordan litterære værker kan se ud, og hvad de kan undersøge. Hun arbejder i flere genrer, bl.a. digt, roman, notat, filmmanus. Hendes seneste udgivelse er »Marble«, en roman om marmor og koraller, antik polykromi og infrarødt fotografi, bemalede gipsafstøbninger og digitale 3D-modeller, arkaiske korestatuer og græske svampedykkere. Smith er desuden billedkunstner og arbejder her især med installationer. Man kan måske snakke om mange af Smiths bøger på samme måde, som installationer, for de folder sig som regel ud i flere rum, på mange planer, i flere genrer.​

Fernisering & udstilling

​Fredag d. 29. januar 2016 kl. 16.00 - 19.00

Billedkunstlinjens elever udstiller deres nyeste værker!

Efter en hektisk workshop uge i tidsbaserede medier anført af Søren Thilo Funder og Anu Ramdas, holder vi fernisering og udstilling, hvor alle kan komme os se, hvad vores super dygtige elever har lavet i løbet af ugen.

Vi byder på et glas vin i dagens anledning :)​

Afgangsoplæsning & bookrelease

​Torsdag d. 17. december 2015 kl. 19.00 - 21.00

Skrivelinjens elever vil læse op af egne tekster

Torsdag d. 17.12 kl. 19.00, vil vores elever på Skrivelinjen holde deres afgangsoplæsning.

Plus der vil være bookrelease af elevernes antologi samme aften!

Kom og hør med når vores super dygtige elever læser højt af egne tekster, og erhverv dig et eksemplar af antologien for en 50'er.

Der vil være glögg, hygge & pebbernødder.

De deltagende elever er:​

  • Victor Bue Chakravarty
  • Tine Marie Jacobsen
  • Jeppe Issing Køster
  • CecilieFacius Madsen
  • Lucas BDiderichsen
  • Isidorar Cale
  • Elena Karva
  • Maja Lindberg Schwaner
  • Liv Tronhjem

Martin Glaz Serup

​​D. 13. november 2015 kl. 19.30 - 21.30

​Tema: En aften med forfatteren László Krasznahorkai og filmskaberen Béla Tarr ved forfatter og kritiker Martin Glaz Serup

Moderator: Glenn Christian

Kom forbi Kunstskolen fredag d. 13 november, hvor forfatter og kritiker Martin Glaz Serup vil fortælle om den ungarnske forfatter László Krasznahorkais (første gang på dansk) bog

​Modstandens melankoli .

Senere på aftenen vil Glenn Christian vise lidt film af den ungarnske filmskaber Béla Tarr,

​som har samarbejdet med Krasznahorkai siden midtfirserne.

Det starter klokken 19.30, og arrangementet er gratis.

Debat: Om brugen af det private og det personlige i kunstneriske praksis

​Fredag d. 27. november 2015 kl. 17.00 - 18.30

De deltagende er: Asta Olivia Nordenhof, Charlotte Strandgaard, Maja Lee Langvad og Kristina Nya Glaffey

Asta og Charlotte læser op fra deres værker, og Maja og Kristina Nya Glaffey fungerer som ordstyrere i den efterfølgende debat. Vi kommer blandt andet til at tale om, hvordan man bruger personligt stof i sin praksis, om hvorledes det personlige og private berør fællesskabet og offentligheden, samt om tematiske sammenfald hos Asta og Charlotte, eksempelvis psykisk sårbarhed og socialt engagement.​

Asta Olivia har udgivet to digtsamlinger på forlaget Basilisk og er desuden meget aktiv på sin blog. Hun har modtaget Montanas Litteraturpris og Statens Kunstfonds Tre-årlige arbejdslegat.

Charlotte har en meget lang række priser og værker bag sig. Senest har hun udgivet helgenbiografien Hans på forlaget Gladiator.

Maja Lee Langvad har senest udgivet vidnesbyrdet Hun er vred og bogen Find Holger Danske - appendix.

Kristina Nya Glaffey har senest udgivet den romantiske komedie Mor og Busser.​

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.​

Pia Rönicke

D. 23. oktober 2015 kl. 19.00 - 21.00

​Tema: andre måder at arbejde på​

Moderator: Søren Thilo Funder

Med Pia Rönickes arbejde som omdrejningspunkt vil vi debattere de arbejdsrum vi alle opholder os i og sjældent stiller spørgsmål til. Som en del af en skrøbelig urban situation er arbejdspladsen blevet et rum hvori fritid og arbejde flyder sammen. Dette forhold forsøger vi at udfordre og perspektivere ved at stille skarpt på Pia Rönickes kunstneriske arbejde og hendes kritiske kommentarer til den urbane situation, vores historieskrivning og vores personlige forhold til arbejdet. 

​Pia skriver:

Kære Arbejde...

Jeg prøver at finde en anden måde at arbejde på. Med omdrejningspunkt i arbejdsværelset, og i undersøgelse af arbejde. Jeg kigger på forbindelsen mellem arbejdsrum og et filmisk rum, og muligheden for at skabe en fortælling der inkluderer arbejdsprocessen. Jeg tænker på det, som analogt til hvordan vi opfatter forholdet mellem historisk materiale og hverdagshandlinger.

Jeg arbejder ofte med arkiver af forskellig art; samlinger af breve, notater, billeder, aviser, mikrofilm og online-databaser for at nævne et par stykker. Jeg arbejder med den blinde plet, som altid indeholder en rumlig dimension, og et sæt koordinater for ubemærket, utilgængeligt materiale.

DEN BLINDE PLET.

Skrev jeg hjemme på min lille maskine, MÅSKE ER DET BLEVET OS PÅLAGT GRADVIST FRA RANDEN AT FORMINDSKE DEN BLINDE PLET, DER TILSYNELADENDE SIDDER I CENTRUM FOR VORES BEVIDSTHED OG DERFOR IKKE BEMÆRKES AF OS. SÅ VI FÅR ET STØRRE RUM, SOM SÅ BLIVER SYNLIGT OG BENÆVNELIGT FOR OS. MEN ØNSKER VI DET I DET HELE TAGET, skrev jeg. ER DET IKKE FOR FARLIGT, FOR SMERTEFULDT. (Christa Wolf, Englenes by eller The Overcoat of Dr. Freud, s. 40)

Kortfattet beskrivelse af Pia Rönicke:

Pia Rönickes arbejder er collager af forskelligartede lyde og billeder, der sammen kommenterer på urbane strukturer og den modernistiske forståelse af byen og miljøet. Hendes arbejde fremstår som en større samlet komposition, der fortløbende udvikler et sprog omkring de rum vi lever i, forholdet mellem natur og kultur og arkitektur som camouflage. I hendes genbesøg af tidligere kunsteksperimenter og audiovisuelle fortælleformer, insisterer hun på altid at adressere yderst aktuelle spørgsmål.​

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Bukdahl om hvedekorn

Torsdag d. 8 oktober kl. 19.30.

Redaktør og anmelder fra Weekendavisen Lars Bukdahl

gæster Københavns Kunstskole, hvor han vil fortælle om poesi og kunsttidsskriftet Hvedekorn, som Bukdahl har kørt siden 2008. ​

Bukdahl vil fortælle noget om tidsskriftets lange historie, mere

end 80 års virke, og hvordan man arbejder som redaktør på et tidsskrift osv. osv.

Debat

Vi vil debattere poesi, kunsttidsskrifter og historie med Bukdahl.

Glæd JER! Alle er velkomne!

Moderator: Glenn Christian

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Kulturnatten Københavns Kunstskole

D. 9. oktober kl. 19.30 - 23.30.​

Under Kulturnatten åbner Københavns Kunstskole op for en kunstfilms-smug-biograf, der aftenen igennem vil vise en tilsyneladende endeløs playlist af kuriøse filmstrimler, klassiske performance videoer, audiovisuelle nedslag i kunsthistorien, dugfriske samtidskunstværker, youtube afveje, politiske dokumenter og aktivistiske hacks. ​

​Klokken 22.00 vil en times live youtube-battle mellem to fremtrædende danske videokunstnere sende helt nye energier gennem biografens magiske mørke. Kom ind og få et skud eksperiment, filosofi, politik, skønhed, psykedelia, samtid, fortid, fremtid, uhygge og inspiration, skyllet ned med et glas vin og en skål varm suppe.

Denne gang vil vi gerne invitere jer til en oplæsning med:

Ida Marie Hede & Stine Pilgaard

Fredag d. 28.8 kl. 19.30

Vi byder vanen tro på et glas vin :)

Vel mødt, vi håber at se så mange af jer som muligt!​​​

Randi​ og ​Katrine

​Fredag d. 18. september kl. 19.00 - 21.00

Moderator: Tina Helen

Om kunstens rolle i byen og byens rolle i kunsten

Randi & Katrine arbejder med værker i stor skala, der befinder sig i krydsfeltet mellem​skulptur og arkitektur. 

​I et forenklet formsprog og med et glimt i øjet vender de verden på vrangen ved at give liv til hverdagens objekter. En forsamling af transformatortårne, en husfacade med blinkende øjne, et stykke stiliseret skov midt på byens brosten og en sammensmeltning af mand og tårn. Randi & Katrine​kunstneriske greb og motivverden forgrener sig vidt – fra arkitektur teori, amerikansk roadside arkitektur og reklameæstetik til oceandampere, butiksarkader, forlystelseparker og 17- og​1800-tallets landskabshave. Under aftenens tema, vil Randi​og​Katrine tale om deres praksis, med udgangspunkt i deres aktuelle udstillinger “Follies & Faces” på KØS og “Mellem Tårne” på Arken. Derudover vil vi debattere kunstens rolle i det offentlige rum og forholdet mellem byen og kunsten.​

Om Randi & Katrine

Randi Jørgensen (f. 1974) og​Katrine Malinovsky (f. 1976) er uddannet fra det

Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Siden deres første samarbejde med udstillingen HUS BÅD i 2004 har kunstnerne arbejdet med installationer, skulptur og integreret kunst. Randi & Katrine har skabt en lang række værker til det offentlige rum, heriblandt færgen M/F Ærøskøbing for Statens Kunstfond (2012), kunstlegepladsen Fyrreskov på Nikolaj Plads for Københavns Kommune (2010) og Tekandepavillon til Rosenhaven Plejecenter i Ballerup Kommune (2011). De fik deres store nationale gennembrud i kunstkonkurrencen Vores Kunst i 2011, iværksat af DR, StatensKunstfond og Statens Kunstråd. Her vandt duoen med den farverige udsmykning af færgen M/F Ærøskøbing. Randi & Katrines​mest fremtrædende udstillinger inkluderer totalinstallationen ”Mellem Tårne” på Arken I 2015, ”The Village” på Sydney Biennalen i 2014, The Clam Box – Come Back to Pleasurepå Gl. Holtegaard i 2013 og​The House in Your Head i Kunstforeningen GL STRAND i 2008 og Factory, Seoul, Sydkorea i 2009.

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

”Katastrofeperspektiver”

Moderator: Søren Thilo Funder

​Billedkunst, litteratur og film har i flere tusinde år set verden som et katastroferamt sted, og det æstetiske sprog er således et af de mest veludviklede, reflekterede og kritiske sprog, vi har til at tale om katastrofer. Denne aften vil kurator Jacob Lillemose fra projektrummet X AND BEYOND fortælle om, hvordan han arbejder med katastrofer i krydsfeltet mellem faktiske og fiktive katastrofer, og kunstner Mira Winding vil give sit personlige blik på forholdet mellem kunst og katastrofer i samtiden.

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.​

​Jacob Lillemose

Kurator og daglig leder på projektrummet X AND BEYOND

Skribent for Kunstkritikk, frieze, og Tipsbladet.

Ph.d. fra Institut for Kunst-og Kulturvidenskab, Københanvs Universitet.

​​

Mira Winding

Født 1992 i København

Bor og arbejder i København

2015, Metaforms, Projektrum NV, København, Danmark

Gæstelærer, Krabbesholm Kunsthold, Skive, Danmark

2014, ColorForSellingYourHome, Galleri Q, København, Danmark

Rundgang, Det Kongelige Danske Kunstakademi, København, Danmark

Trailerpark festival, København, Danmark

Svigersøstre, Galleri Q, København, Danmark

Opalocka, Vilnius, Litauen

Vi tager intet ansvar, Galleri Q, København, Danmark

2013, HerlevInstantInstitut, Bagsværd, Danmark

Talk - Joakim Koester

​Fredag d. 20. marts kl. 19.30

De døde vejes sted

Joakim Koester - Foredrag

Joakim kommer og fortæller os om sit arbejde, og viser eksempler på dette.

Vi byder på et glas vin.

Alle er meget velkomne til at kigge forbi og høre med.​

About:

Joachim Koester is born in 1962 in Copenhagen, Denmark. Known for his research-based projects that confound documentary with fiction, Joachim Koester investigates a broad range of subjects including psycho-geographical sites, occult phenomena, and the bodily movements and performance as contextualized by ritualized or game-like structures. Consistent throughout these themes is an underlying interest in reconstructing and exploring historical narratives and parsing out their various psychologies.​

Joachim Koester’s works has been shown at Documeta X, Kassel, Johannesburg Biennale, Kwangju Biennale, Venice Biennale, Busan Biennale, Manifesta, Trento, Tate Triennial, London, Taipei Biennale, Taiwan as well as in solo shows at Centre national de la photographie, Paris, Statens Museum for Kunst Copenhagen, CASM, Center d’Art Santa Monica, Barcelona, Palais de Tokyo, Paris, Moderna Museet, Stockholm, Museo Tamayo, Mexico City, The Power Plant, Toronto, Kestnergesellschaft, Hanover, IAC,Villeurbanne, MIT, Boston, Charlottenborg Copenhagen, S.M.A.K, Ghent, Belgium, Camera Austria, Graz, Centre d’art contemporain, Geneva, Greene Naftali gallery, New York, Galleri Nicolai Wallner, Copnehagen and Gallery Jan Mot, Brussels.

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Vi fejrer Glenn Christian og udgivelsen på Københavns Kunstskole 

D. 23 maj kl. 16.00​

​Glenn Christian har genskrevet J.G. Ballards Grusomhedsudstillingen fra 1969.

Louise Sidenius har lavet opsætning og omslag.

Bogen udkommer i Forlaget ARENA og Donna Woods genskrivningsserie.

En serie hvor vi inviterer forfattere til at genskrive et eksisterende værk, som de selv vælger.​

Der vil være oplæsning fra Grusomhedsudstillingen kl. 17.00

Arena giver en forfriskning.

Kh

Arena og Donna Wood

https://www.facebook.com/events/760232274097622/

Artist Talk - Ferdinan Ahm Krag

D. ​8. maj 2015 kl. 19.00 - 21.00

​Tema:

Om kunstnerisk praksis og studier i en Antropocæn tidsalder.

En beskrivelse af indholdet:

De seneste par år har et omdrejningspunkt for Ferdinand Ahm Krags praksis været en optagethed af tesen om en såkaldt Antropocæn tidsalder, hvor menneskets påvirkning af Jorden er så massiv og omfattende at den kan siges at udgøre et geologisk lag. 

Gennem sit arbejde med tegning, maleri og digital animation, samt alskens samarbejder i et undersøgende felt med omdrejningspunkt i formidling af antropocæn og opgøret med adskillelsen mellem natur og kultur og mellem menneske og teknologi. I denne talk vil Ferdinand Ahm Krag fortælle om sin egen kunstneriske praksis - en noget introvert, sprogløs/sprogopløsende og asocial praksis på den ene side og en aldeles kommunikativ, udadvendt, samarbejdsorienteret, fællesskabsskabende og refleksiv praksis på den anden. Deruddover vil Ferdinand også fortælle om sin aktuelle udstilling Forcefield Climber på Overgaden i København.​

Kortfattet CV/beskrivelse af de deltagende:

Ferdinand Ahm Krag er uddannet ved det kongelige danske kunstakademi 2000-2006. Hans seneste udstillinger og projektor tæller Forcefield Climber, Overgaden, DK, Aesthetics after finitude, Sydney, AUS, Komposition, Galleri Møller Witt, Aarhus, DK, The psychozoic era, seminar, performance and -screeningprogram on the concept of the Anthropocene. Organized and curated by Ferdinand Ahm Krag, Overgaden, DK, At the shrink, Shanaynay, curated by Simon Dybbroe Møller, Paris, FR, Systemics, Aarhus Kunsthal. Desuden deltager Ferdinand Ahm Krag på Momentum senere på året.

Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Artist Talk & Debat - Asbjørn Skov

Onsdag d. 28. januar 2015 kl. 14.00

Asbjørn Skov - Er arkitektur kunst​?

​​Moderator: Søren Thilo Funder

2. Moderator: Simon Grimm

Arrangør & Mødeleder: Tina Helen

Kom og hør Asbjørn Skov fortælle om sit arbejde, se billeder, dokumentation og stil spørgsmål og deltag i debatten. Alle er velkomne.

​Arrangementet er organiseret i samarbejde mellem Københavns Kunstskole, Gigtskolen og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.​

Foredrag om William Faulkner

​Torsdag d. 11 december 2014 kl. 19.30.

Mikkel Krause Frantzen til at tale om den amerikanske sydstats-forfatter

William Faulkner (1897-1962).

Frantzen vil især tale om et af de store hovedværker i Faulkners forfatterskab, nemlig: As I Lay Dying (i dansk oversættelse: I min sidste time) fra 1930.​

William Faulkner modtog nobelprisen i litteratur i 1949.

Det sker på Københavns Kunstskole - Alle er velkomne. Fri entre

Artist Talk: Andreas Albrectsen – Dark Matter

​​Sted: Galleri Tom Christofferson 26.09 2014 ll. 14.00

Andreas Albrectsen er en Dansk samtidskunstner der igennem flere år har koncentreret sig om tegningen i sin praksis. Han er tidligere uddannet fra Gerrit Rietveld akademiet i Amsterdam og senest fra Malmø Kunstakademi i 2013. Han gik på grundskole på Københavns Kunstskole.

Albrectsen vil i denne Artist Talk introducere udstillingen Dark Matter som han står bag som kurator. Desuden vil han fortælle om sit eget arbejde og om de valg han igennem sit akademiforløb har truffet. ​

Om sit eget arbejder fortæller han:

”For nogle år siden besluttede jeg mig for udelukkende at basere mine tegninger på andre menneskers billeder i stedet for mine egne. Det var interessant på den måde at arbejde med den kollektive historie igennem et så subjektivt og simpelt medie som tegningen er. Med tiden er billedarkivet bag mine værker gået hen og blevet et løbende ufrivilligt selvbillede.

Min billedsøgen er aldrig ubevidst, der ligger altid et kriterium bagved, noget som allerede er fundet. Dette kriterium afhænger af min hukommelse og intuition. Jeg browser associativt igennem internetbilleder indtil jeg finder noget der korrespondere bedst med mine forventninger. Min søgen er i virkeligheden en længsel efter noget jeg inderst inde i forvejen kender eller har et forhold til. Tegningen knytter det fundne billedmateriale og min egen personlige historie sammen. Jeg husker bedst når jeg tegner.”

Book release

D. 18. december 2014 kl.17.00

Antologi

Skrivelinjens elever på Københavns Kunstskoles sidste modul har medvirket i en Antologi.

I den anledning vil vi gerne byde på et glas og fejre udgivelsen sammen med nuværende og tidligere elever + venner, familie og andet godtfolk - Torsdag d. 18. december kl. 17.00 er alle velkomne!​

​Der er 2 gratis eksemplarer til hver af de medvirkende i Antologien.

Andre kan erhverve sig bogen for det sølle beløb af 40 kr. så medbring guldmønter og godt humør :)

Hilsen eleverne og lærerne på Københavns Kunstskoles Skrivelinje.​

Artist Talk Søren Thilo Funder

​​Fredag d. 7. november 2014 kl. 14.00

Tilegnet - spontan fernisering

Fredag d. 29. november 2013 kl. 17.00 - 20.00

‘Tilegnet’

Eleverne på kunstlinjen har b.la. haft gæstelærer Søren Thilo Funder på dette modul, og de har arbejdet med appropriationer. På fredag viser de deres projekter frem, som de har arbejdet med de sidste par uger.

Vi giver et glas gløgg – kig endelig forbi.

Julie Nord

Fredag d. 21. maj 2013

Julie Nord kommer og besøger os på skolen og fortæller om sit arbejde.

Kunst i metroen

​Vores elev Pål Lersveen er udvalgt til at deltage i Just Eats Pop Up Galleri Konkurrence, og har sit værk udstillet på Christianshavn og Forums metrostation. Like hans værk via dette link så hans billede 'Rød Grød' kan vinde konkurrencen.

December 2014

www.facebook.com

Event - 24 timers male-marathon

​Det var nogle lidt trætte elever vi mødte ind til kl. 9.30, men humøret var højt, her er et foto fra nattens eksperimenter!

Marianne Jørgensen

​Talk på Den Fri onsdag d. 27.05.2013​​

Artist talk - Torben Ribe

​Fredag d. 21. september 2012 kl. 13.00

Where do you go to (my lovely)?

Torben Ribe (1978) Han dimitterede i 2006 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Han bor og arbejder nu i København, hvor han sammen med en række andre kunstnere har etableret det ambitiøse udstillingssted/galleri IMO.

Den Hirsprungske Samling​

​Rundvisning på Den Hirsprungske Samling med Peter Holck 10.11.2011

Litteratur fest

​Lørdag d. 31. august 2013 - kl. 14.00 - 20.00

Arrangør: Københavns kunstskole i samarbejde med Gigtskolen.

Sted: Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K

Fri entre.​

Hvad skal vi med litteratur? Er poesien ikke forlængst blevet overhalet af poppen? Og har tv-serierne ikke forlængst stjålet den gode historie fra romanerne?

Vi slipper litteraturen fri i gaden og ser, hvad der sker!​

Københavns Kunstskole har inviteret et par håndfulde af Danmarks bedste forfattere til at sprede ordet.

Og vi har inviteret Stig Larsson, Iben Mondrup, Hassan Preisler og Jan Sonnergaard til at fortælle os om man kan finde sig SELV i bøgerne - kan man måske stadig finde svar på tidens store spørgsmål i bøgerne?

  • Theis Ørntoft
  • Rasmus Graff
  • Basim Alansar
  • Kasper Nørgaard Thomsen
  • Lars Skinnebach
  • Glenn Christian
  • Kristina Nya Glaffey
  • Lars Frost
  • ​m.fl​

A-kassen - Workshop maj 2013

​Kunstnergruppen A-kassen

Vores fokus i undervisningen vil være på stedspecifik kunst. Kunst der forholder sig til stedet det bliver vist i.

I undervisningen vil vi præsentere eleverne for vores egne og andre kunstneres (ind- og udenlandske) bud på stedspecifik kunst gennem powerpoint foredrag og ture ud i byen. Eleverne skal i perioden forholde sig til dette i deres egne værker og give deres bud på stedspecifik kunst.

Lectures by Denice Kwan​

​Onsdag 17. december 2014 kl. 14.30

The Object of Writing

A Talk by Denice Kwan

1 times foredrag og efterfølgende 1 skriveopgave.

Alle er velkomne.​

Denise Kwan lives and works in London, UK.

Denise is a lecturer and artist-writer based in London. Currently she is an Academic Lecturer on the Contextual Studies Department BA (Hons) at UWTSD,

Swansea University and she has lectured at the University of Brighton on the Sculpture BA (Hons).

Her background is in Fine Art Sculpture (University of Brighton) and Curating Contemporary Art (Royal College of Art, London). Having worked on the Programme Department at BALTIC Gallery in Gateshead delivering national and international exhibitions, she has written for Art Review, this is tomorrow and CCQ Magazine. In 2010, she was awarded the Art Writing Prize from BREESELITTLE, London.

Forfattermøde Line Knutzon

Line besøger Skrivelinjen onsdag d. 25. 02. 2011 og fortæller om sit forfatterskab.

Jes Brinck​

​Onsdag d. 30. januar 2013 kl. 10.00

Debat med Jes Brinch

Hvad er meningen?

Kunst som kommunikation

Atelier besøg hos Husk Mit Navn

​​'Views and Vistas' på Traneudstillingen, Gentofte Hovedbibliotek

Julie Boserup kommer ons. 30/1 2011 kl. 12.00 og tager eleverne med op til hendes udstilling og viser rundt.

Oplæsning

Torsdag d. 16. januar 2014 KL. 19.30

  • Rene Jean Jensen
  • Cecilie Lind
  • Naja Marie Aidt

Fri entre.

Arrangementet er støttet af statens kunstråd.

Søren Thilo Funder - gæstelærer på kunstlinjen

​​​Søren Thilo Funder gæster Kunstlinjen i november 2013, han tager eleverne med på udstillinger og de arbejder med apropriationer.

De afslutter forløbet med en spontan fernisering fredag d. 29.11.2013 kl. 17-20

'Tilegnet'

Jeppe Brixvold (F. 1968)

​Onsdag d. 22.01.2013

​Forfattermøde Jeppe Brixvold (f. 1968) er en dansk forfatter.​

Han underviser på Forfatterskolen. Brixvold har gennemført studier i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, studier i historie ved Trinity College, Dublin. Han har taget Den Danske Filmskoles manuskriptforfatter-uddannelse. Han har været redaktør på Den Blå Port. Foruden skønlitteratur skriver Brixvold litterær essayistik, og han har sammen med Hans Otto Jørgensen redigeret to antologier om og med dansk kortprosa. Brixvold er desuden aktiv i bandet Red Shifter.​

Nyere udgivelser: Kærlighed til fædrelandet var drivkraften (sammen med Lars Frost, Pablo Henrik Llambias og Lars Skinnebac) (2001) : EssaysForbrydelse og fremgang (2007) : Roman​

Traneudstillingen, Julie Boserup

​​​Views and Vistas' på Traneudstillingen, Gentofte Hovedbibliotek

Julie Boserup kommer ons. 30/1 2011 kl. 12.00 og tager eleverne med op til hendes udstilling og viser rundt.

Oplæsning - Majse Aymo-boot & Kenneth Jensen

​Torsdag d. 2. oktober 2014 kl. 19.30

Kom og nyd en hyggelig aften sammen med os i selskab med gode forfattere.

Vi byder på et enkelt glas vin. Medbring gerne egen drikkevarer til resten af aften.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og er åbent for alle.

Thyra Hilden – ‘Paradokser?’

​​​Fredag d. 16. november 2012 kl. 13.30

Thyra Hilden (1972) Hun dimitteret fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002.

Hun arbejder udelukkende i foto- og videomediet. http://www.thyrahilden.dk/

Det Danske Kulturinstitut i flammer…

Hadi Angelina om Forugh

Torsdag d. 23 janunar 2014 kl. 19.30

​Oversætteren og digteren Shadi Angelina Bazeghi

vil fortælle om den store iranske digter Forugh Farrokhzad (1934-1966), som fornylig kom i en flot oversættelse ved navnet Kun stemmen bliver tilbage, på forlaget Gyldendal (af Shadi Angelina Bazeghi), udstyret med et efterord af digteren Mette Moestrup.

"De europædiske medier”

af Nielsen på Det Kgl. Teater.

Sidsel Christensen - artist talk

D. 23. maj 2014 kl. 13.30​

​Sidsel Christensen - 'samtaler udenfor rammen’

Sidsel Christensen er dansk samtidskunstner bosiddende i London og arbejder med video, installation og performance.​

Til denne artist talk vil Sidsel Christensen introducere det arbejde som hun har lavet de seneste år, og i den sammenhæng fokusere på hvordan det er at arbejde med tid, tekst og narrativ som form. 

Hvordan arbejdet fungerer på tværs af medie grænser, hvordan kunstværket møder publikum i perfomance sammenhæng, og fordelene ved samarbejdsprojekter.

Hjemmeside:

http://www.sidselchristensen.com/

Senest projekt kan ses her:

http://www.composition-x.net​​

Christian Schmidt-Rasmussen

Oplæsning

Torsdag d. 16. januar kl. 19.30

  • ​Rene Jean Jensen
  • Cecilie Lind
  • Naja Marie Aidt

Fri entre.

Arrangementet er støttet af statens kunstråd.

Airbrushkursus uge 35 v. Jonas Pihl ​- nye tilgange til maleriet

​At male med airbrush er som at bruge spraydåse – bare med mulighed for at styre mediet i langt højere grad. Man kan lave alt fra helt præcise detaljer og streger til større ”fadede” farveflader. Airbrush´ens diffuse karakter kan skabe enormt meget rum i et billede, ved at skabe kontrasten mellem elementer der er ude af fokus i baggrunden, og elementer der fremstår meget skarpe ovenpå denne baggrund. Ligeledes er lys- og skyggeovergange lette at arbejde med og giver en stor rumlighed. Derudover blander man præcis sine egne farvetoner at hælde i koppen på airbrushpistolen.

Vi skal arbejde med disse teknikker, der kan udvide arsenalet af ”greb”, og dermed give flere tilgange til maleriet generelt, samt visualisere de idéer, der kan være vanskelige at skabe via det ”almindelige” akrylmaleri. Airbrush´en kan dermed være et godt supplement til maleriet. Vi skal derfor prøve at blande det gængse maleri – altså pensel på lærred – med airbrush, hvor også malertape/afdækning kan give ekstra lag, samt posca/molotowtusser til mindre detaljer, der kontrasterer den ”fuzzy” airbrush.​​

Artist Talk - Kaspar bonnen

​D. 9. september 2013 kl. 14.00​

Kommer idéen først eller sidst?

Fernisering - Galleri Specta

Til ferniseringen på udstillingen Grænseland hos Galleri Specta

Isabel Berglund & Signe Jaïs fortalte os om deres værker nov. 2012

Galleri besøg

Onsdag d. 14. marts 2012


​På besøg hos Galleri Egelund og se Theis Wendts, han kom selv og fortalte os om sit arbejde.

Elevudstilling 2012

​Sommerudstilling 2012, Eleverne viser deres arbejder frem, plus værkerne fra deres workshop med Elmer, og hans Postershow 2012.

Postershow 2011

Workshop og udstilling juni 2011

Tryk-kursus / linoleum

Kurset giver en indføring i linoleumstrykkets mange facetter og muligheder. Der vil være en kort introduktion til linoleumstrykkets historie op til i dag, hvor teknikken stadig er yderst populær.

Hvorfor holder linoleumstrykket stadig?

Linoleumstrykket er et af det mest bredt favnende medier i familien af grafiske trykteknikker. Det rummer alle muligheder for udtryk og stilarter, af den grund bruges det også af alle fra folkeskolebørn til professionelle kunstnere.

Fokus i kurset vil være hands-on og der blive lagt op til udforskning af mediets muligheder gennem en række konkrete opgaver.

Linoleumstryk kræver nødvendigvis ikke en stor presse og andet, dyrt og professionelt udstyr, - du kan starte med et stykke linoleum, skæreredskaber, papir, farve og en ske. På kurset vil du netop blive introduceret for måder og metoder til at komme rigtig langt med meget få remedier.

Kurset er kort sagt en super mulighed for at stifte bekendtskab med grafikkens- og trykkekunstens inspirerende verden.

Underviserne på kurset er illustratorerne Simon Væth og Lisa Strøander, der med deres forskellige tilgange og erfaringer med linoleumstrykket og illustration vil vejlede, hjælpe og inspirere.

Workshoppen er en del af Kunstlinjens modul K5/14 men du kan også tilmelde dig dette kursus separat. Pris 2.100,-​

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347