Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Mode og Tekstillinjen

Vi har på mode og tekstillinjen fokus på formforståelse, tekstil-manipulation og printdesign. Vi har fokus på optagelsesprøver til designskolen  og andre videregående uddannelse indenfor mode og tekstil. Samt fokus på idégenerering og håndtering af en designproces fra inspiration til færdigt produkt.​​

Forberedelse til designskolen

​Ønsker du en karriere som mode- og tekstildesigner? Udgangspunktet for undervisningen på mode- og tekstillinjen er at fremme og udvikle den enkelte elevs talent som tøj og tekstildesigner.

Vi hjælper de elever, som søger optagelse på designskoler i ind- og udland,  både med opbygning af eget portfolio indenfor tekstil- og modedesign, og med optagelsesprøver, forberedelse til optagelses samtaler.

Andre elever ønsker måske at afsøge design i praksis eller har egne projekter, de fletter ind i de enkelte undervisningsforløb, og dette er der også plads og sparring til.​

Læs om de 3 moduler herunder.

Tilmelding

Modul 2 - 8. januar - 10. maj 2024

Pris​: 15.900,-

Undervisningens sted: Sankt Peders Stræde 45, forhus, 3. sal.​

​Ingen undervisning i uge 7 og 13 og 1/4.

Underviser: Anne Werner og Marie Slot Rousing, samt forskellige gæster og tidligere elever.

Modul 3 - 15. maj - 21. juni 2024

Pris​: 5.800,-

Undervisningens sted: Sankt Peders Stræde 45, forhus, 3. sal.​

​Ingen undervisning i uge 7 og 13 og 1/4.

Underviser: 

Modul 1 - ​​​4. september - 13. december 2024

Pris​: 15.900,-

Mandag +onsdag + fredag 9.30 - 15.00

​Ingen undervisning i uge 42.

Undervisningens sted: Sankt Peders Stræde 45, forhus, 3. sal.​

Vi har også sytekniske aftenkurser, se dem her.

​Hvordan undervises der i mode- og tekstildesign?

Kurset igennem vil vi lægge vægt på at give eleverne basale og nødvendige færdigheder i mode- og tekstildesign i forhold til tegning og visualisering, proportioner og formforståelse, materialekundskab og bæredygtighed, print- og surface- og printdesign samt tilretning, syteknik og konstruktion.

Undervisningen er bygget op omkring projekter, hvor man ved hvert projekt bliver introduceret til forskellige faglige begreber, både teoretisk såvel som teknisk, inden man skal arbejde individuelt med sit eget projekt. Dette giver dig materiale, som du kan bruge til en portfolio, hvis du vil søge ind på en videregående uddannelse indenfor mode- og tekstildesign.

Alsidig undervisning

Undervisningen vægter udviklingen af elevernes evne til at registrere, udvikle ideer, reflektere over deres designproces og dygtiggøre dem som håndværkere og designere.

På skolen inviterer vi forskellige undervisere og gæsteundervisere løbende til individuelle samtaler med eleverne, samt til foredrag med det formål at styrke eleven bedst muligt i sine ambitioner og faglige udvikling.

Adgang til studie med egen plads på skolen

Eleverne får adgang til et studie, og får hver deres egen arbejdsplads. Generelt opfordrer vi eleverne til at betragte skolen, som deres studie, og bruge så mange timer som muligt på at fordybe sig i opgaverne og udvikle deres talent som designere.
Designbranchen er en stræbsom branche, og ønsker man at søge videre ad denne vej, skal man være indstillet på at bruge meget tid på at dygtiggøre sig. Man skal påregne mindst én dags selvstudie i gennemsnit pr. uge. Det er muligt at benytte værkstederne dagligt i tidsrummet 8.00 - 21.00, og weekend 8.00 - 19.00. Vær opmærksom på at værkstederne ikke er til rådighed tirsdag og onsdag i tidsrummet 16.30 - 21.00.

På modul 1 og 2 vil den enkelte have rig lejlighed til at producere indhold til sin portfolio, som kan bruges i forbindelse med optagelse på de forskellige designskoler. Og på modul 3 vil man lære at håndtere en designproces fra idéfasen til endeligt design.

Undervisning i mode- og tekstildesign på modulerne

Modul 1 (efterår): Fokus på dette modul er på formforståelse og designprocessen, som er grundlæggende egenskaber og kompetencer i forhold til en karriere indenfor Mode og Tekstil.​

Undervisningen vil vægte udviklingen af elevernes evne til at registrere, eksperimenterer og udvikle ideer. Vi vil undervise i forskellige designmetoder, der hjælper dig til at registrere, eksperimenterer, udvikle ideer og koncepter.

I dette model vil vi give dig kendskab til en af mode- og tekstil-designerens mest elementære discipliner: formgivning og forståelse for hvordan tekstiler og form arbejder sammen.

Igennem forskellige projekter vil vi udfordre dig til en mere eksperimenterende afsøgning af og tilgang til formgivning og silhuet. Dine praktiske eksperimenter vil vi kontekstualisere i et historisk og kulturelt perspektiv.

Dette modul er fokuseret omkring en forståelse af designprocessen. I forskellige projekter vil vi dykke ned i forskellige abstrakte emner, som den enkelte elev skal folde ud i sit eget formsprog, som beklædningsdesigner.

Vi vil undervise i og give praktiske redskaber til, hvordan du overfører abstrakte fortællinger og tematikker til silhuet og formgivning. Vi vil undervise i konstruktion, mønsterudvikling, sy teknik og finish, som er en integreret del af de fleste projekter. Ligeledes vil du få meget  konstruktions og syerfaring, fordi alle dine projekter skal realiseres til konkrete designs.

Modulet er bygget op omkring forskellige individuelle projekter, hvor det vil være en vekselvirkning mellem at blive introduceret til forskellige teknikker og teoretisk viden, og selv at afsøge og danne sin egen erfaring med dem.

Modul afsluttes med et selvvalgt projekt, hvor den enkelte skal tage stilling til iscenesættelse og dokumentering ved en offentlig udstilling af sit projekt.

Modul 2 (Forår): Fokus på dette modul er tekstil-manipulation, printdesign, formforståelse, materiale kundskab og relationen mellem disse, samt fokus på portfolio og ansøgning til designskolen.

Dette forløb er fokuseret på overflade og materialitet, derfor vil vi give en særlig opmærksomhed til materiale kundskab. Du vil blive klædt på med en grundlæggende viden om materialer fra råstoffer til vævning og egenskaber. Med denne grundviden vil vi introducere nyere bæredygtige og innovative materialer, og du skal designe din egen tekstilkollektion af resterne fra industrien.

Vi skal eksperimenterer med forskellige metoder til at skabe sine egne metervarer med metoder som b.la. printdesign og tekstilmanipulation. Derudover vil vi zoome ind på materialer, som er designeres vigtigste redskab. Vi vil afsøge forskellige materialers egenskaber, samt kigge på materialer i et bæredygtigt perspektiv.

Du vil lære forskellige trykkemetoder som b.la. serigrafi, bloktryk og monotypi. Du vil lære at sætte artworks i repeat (all-over-print), og forstå mønsterkomposition og skala, inden du skal arbejde med dit individuelle designprojekt. Projekterne underbygges teoretisk så du kan kontekstualisere dit arbejde både metodisk og historisk.

Manipulering af stof kan være en metode til at skabe form og tekstur i et design. Vi vil introducere en række basale sy teknikker, som giver dig muligheden for at manipulerer med stoffet, så stoffet får en helt ny karakter og dimension. Vi vil afsøge forskellige materialer og deres evner i forhold til tekstilmanipula-tion, samt afsøge interaktionen mellem print og manipulation af tekstilet.

I forårssæsonen er optagelsesprøver til designskoler i ind- og udland integreret i undervisningsplanen. F.eks. har vi udviklet et forløb, der skal understøtte den enkelte elev, under hjemmeopgaven til KADK.

Derudover vejleder vi eleverne individuelt i at sammensætte en portfolio, som de kan bruge når de skal søge optag ved designskolerne.​​​

Modul 3 (Sommer): Fokus på modul vil være på på formforståelse, konstruktion, materialelære og tekniske tegninger.

Du lære at håndtere en designproces fra idéfasen til endeligt design. Med udgangspunkt i en skjortegrundform vil du lære basiskonstruktion, og udvikle mønsteret til dit eget design. Med afsæt i dit design vil du lære, at udvikle din minikollektion, som skal tegnes og visualiseres.

Vi vil guide dig i materialernes egenskaber og syteknikker der bedst understøtter dit design. Endelig vil du lære at lave en teknisktegning af dit deign, og indsætte det i en techpack, som bla. bruges som kommunikationsredskab i en kommerciel produktion.

Forløbet igennem har du adgang til skolens lokaler og værkstedsfaciliteter. Det er muligt at benytte værkstederne dagligt i tidsrummet 8.00 - 21.00, og weekend 8.00 - 19.00. Vær opmærksom på at værkstederne ikke er til rådighed tirsdag og onsdag i tidsrummet 16.30 - 21.00

Hvad forventes af dig

Designbranchen er en stræbsom branche, og ønsker man at søge videre ad denne vej, skal man være indstillet på at bruge meget tid på at dygtiggøre sig. Man skal påregne mindst én dags selvstudie i gennemsnit pr. uge.

Som designer arbejder man ofte, som en del af et team, og her på skolen tilskynder vi eleverne til at vidensdele og inspirerer hinanden. Vi vægter det social miljø højt, hvor man tager et fælles social ansvar.​

Materialer

En del af din kursusafgift (ca. 700 kr.) går til indkøb af materialer, dette beløb dækker indkøb af fælles materialer som, staout, mønsterpapir, papir generelt, binder, pigmenter, tekstilfarve mm. og er indeholdt i kursusafgiften.

På mode- og tekstillinjens 2 moduler vil du blandt andet blive undervist i følgende discipliner og designmetoder:

​-Modetegning, skitsering, arbejdstegning

-Konceptudvikling, idegenerering, moodboard
-Form- og silhuetudvikling
-Kollektionsopbygning
-Konstruktion og syteknik
-Tekstiltryk (bla. monotypi, silketryk og bloktryk)
- surfacedesign og tekstil-manipulation
-Udvikling af artworks til prints og rapportteknikker.

Modul 1 og 2 igennem vil vi knytte viden til håndværk, og de praktiske timer bliver løbende suppleret af fagligt relevante forelæsninger:

​-Modehistorie I

-Modehistorie II
-Moden på dansk
-Vestligt vs. Asiatisk kropsideal
-Materialekundskab (traditionelt)
-fremtidens materialer og bæredygtighed
-sociologi, subkulturer og trendteori

Mode- og tekstillinien på Københavns Kunstskole tilbyder et dynamisk og tværfagligt miljø, hvor arkitektur, billedkunst og mode mødes. Året igennem inviteres professionelt udøvende kunstnere, arkitekter og designere til skolen, for at holde foredrag om deres praksis.​

​Fast underviser

Anne Werner har en uddannelsesmæssigt bred baggrund der inkluderer billedkunst-studier i Island, hun er teknisk uddannet konstruktør og har en PBA i design fra KEA. Anne har arbejdet som kostumier for forskellige billedkunstnere og musikere og har i en årrække været ansat som print-designer hos Henrik Vibskov. Sideløbende har hun ad flere omgange været på Statens Værksteder for Kunst og arbejdet med egne projekter.

Anne er i sin praksis som designer engageret i beklædning som kommunikationsform og i hvordan man med print-design kan understøtte en fortælling.

Som underviser er Anne optaget af at træne elevernes evne til at se og registrere verden omkring sig, samt hvordan man aktualiserer dette gennem tekstil og mode.​

​Tidligere gæstelærere Mode og Tekstillinjen​

  • Marie Slot Rousing

  • Ida Andrea Lorentzen

  • Carl Berg

  • Ida Andrea Ploug

  • Mia Lisa Spon

  • Edda Rós Jonsdottír

  • Louise Bundgaard

  • Melenie Soriano

  • Elisabet Stamm (A.A. Spektrum)

  • ​Siff Pristed (tekstildesigner)
  • ​Christian Stadsgaard (techomusiker, pladeselskabsejer og sociolog)
  • ​Melanie Soriano (beklædningsdesigner)
  • ​Michelle Brandstrup (beklædningsdesigner)
  • ​Birgit Bonefelt (forsker, Århus Universitet, Tekstilbiologi.dk)​
  • Esben Weile Kjær​
  • Marie Lea
  • Nicole Walker
  • Marie Due Jørgensen
  • Yvette Dragman
  • Marie Plum
  • Mira Winding
  • Lasse Dearman

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347