Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Trykkurser

Serigrafi og linoleumstryk

På Københavns Kunstskole tilbyder vi to populære trykkurser som stadig er meget oppe i tiden. Serigrafi og linoleumstryk.

På serigrafikurset får du en fin introduktion til mediet og du lærer at trykke med mindst to farver. Her vil vi eksperimentere, producere og fremstille grafiske unika eller serier.

På vores linoleumstryk kursus får du ligeledes en rigtig fin indføring i linoleumstrykkets mange facetter og muligheder.

Der vil være en kort introduktion til linoleumstrykkets historie op til i dag, hvor teknikken stadig er yderst populær.

Læs mere om de enkelte kurser og tilmeld dig herunder.​

Tilmelding

Serigrafi

2. november - 30. november 2022

2600,- (inkl. materialer)

Fast underviser​: Kasper Lynge Jensen

22. februar - 22. marts 2023

2600,- (inkl. materialer)

Linoleum​​​stryk

​19. december kl. 15.00 - 21.00

900,- (inkl. materialer)


Fast underviser​: Mette Ehlers

​15. + 16 februar 2023

1200,- (inkl. materialer)

Undervisning kl. 16.00 - 20.00

Fast underviser​: Mette Ehlers

Serigrafi​

​Serigrafi er en alsidig trykteknik, der tillader en malerisk virkning og en kvalitativ/eksklusiv udtryksform med få virkemidler. Processen er forholdsvis simpel, beslægtet med stencil men med mulighed for langt flere detaljer og holdbarhed. Teknikken bliver som regel brugt til industrielt fremstillet serier af ensartede tryk -hvoraf navnet. Et serigrafi-trykt objekt adskiller sig med længder fra andre typer print i farvemætheden.

Serigrafien bruges også i høj grad som kunstnerisk unika -tryk eller som malerisk greb. Kendte malere som Warhol og Rauschenberg har gjort det til deres varemærke.

Kurset er en introduktion til mediet og du lærer at trykke med mindst to farver, inklusiv alt hvad det indebærer af (mis) pasninger, og overraskende overlap af farver og papir.

Du lærer at fremkalde rammer, at trykke, at håndtere papir og tryksværter, og du får et par gode råd til at opstarte dit hjemme-trykkeri.

​​

Underviser Kasper Lynge Jensen

Linoleumstryk

​Hvorfor holder linoleumstrykket stadig?​ Linoleumstrykket er et af det mest bredt favnende medier i familien af grafiske trykteknikker. Det rummer alle muligheder for udtryk og stilarter, af den grund bruges det også af alle fra folkeskolebørn til professionelle kunstnere. Fokus i kurset vil være hands-on og der blive lagt op til udforskning af mediets muligheder gennem en række konkrete opgaver.

Linoleumstryk kræver nødvendigvis ikke en stor presse og andet, dyrt og professionelt udstyr, - du kan starte med et stykke linoleum, skæreredskaber, papir, farve og en ske. På kurset vil du netop blive introduceret for måder og metoder til at komme rigtig langt med meget få remedier. Kurset er kort sagt en super mulighed for at stifte bekendtskab med grafikkens- og trykkekunstens inspirerende verden.​

Underviser Mette Ehlers

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347