Filmlinjen

Københavns Kunstskoles filmlinje tilbyder kurser til alle der ønsker at prøve kræfter med filmen som historiefortællende format. Kurserne fokuserer på den individuelle forfatters personlige stemme og håndværket i at lave film.

Professionelle skrivekurser og forberedelse til filmskolen

Filmlinjen består af et forårsforløb og et efterårsforløb, men det fokuserede indhold varierer fra modul til modul. Kursisterne kan vælge imellem to forskellige moduler, med fordel kan bygges oven på hinanden. Forløbet i de enkelte moduler er bygget op sådan, at fortsættere og begyndere nemt kan deltage på lige fod, da al undervisning fokuserer på den enkelte kursists udvikling, udtryk og behov. Desuden tilbyder vi at supplere med et mentorforløb, hvis kursisterne individuelt har brug for at samle op på noget før eller efter kursusforløbet. Denne kursusmodel understreger vores intention om at tiltrække en bred vifte af kursister med forskellig baggrund, hvilket vi ser som en styrke i arbejdet med kunst og formidling.

Underviser og studiebevis

Forløbenes faste underviser er instruktør Marie Limkilde. Ud over Marie Limkilde, vil etablerede filmfolk optræde som gæstelærere og konsulenter. Det er vores intention at give kursisterne kendskab til branchen og vi bestræber os derfor på at tage ud af huset mindst én gang i forløbet. Kursisterne vil efter gennemført forløb også modtage et studiebevis, der bekræfter deres deltagelse i kurset.

Modulerne

Med henblik på filmskolernes optagelsesprøve, er et af modulerne primært målrettet forberedelse til ansøgning, men vi understreger, at man sagtens kan få fuldt udbytte af kurset uden at have intentioner om at søge ind på filmskolerne. Når modulet er målrettet forberedelse til ansøgning, menes der at underviseren tager udgangspunkt i de adgangsgivende kriterier og formatet på det værk, aspiranten skal vedhæfte sin ansøgning. Dette forløb rummer meget individuel konsultation og er derfor også oplagt for kursister der gerne vil arbejde med en specifik filmidé.

Modul A

er til dem der ønsker at arbejde med en specifik filmidé eller aspiranter til Den Danske Filmskole, der ønsker at arbejde specifikt med deres ansøgningsmateriale. Forløbet bliver derfor individuelt tilrettelagt med henblik på personlige mål og udvikling.

Modul B

(tekst kommer snarest)​

Oplæg og screenings

Filmmanuskriptlinjen tilbyder også åbne arrangementer med oplæg fra folk i branchen. Det kan være screenings med Q&A eller møder med forfattere, producere, instruktører, skuespillere osv.

Krav til materiale

En computer med Word installeret. Kursisterne skal have adgang til en printer, da I ofte vil blive bedt om at medbringe jeres tekster i samtlige printede eksemplarer.

Mål og intention

Efter endt forløb har kursisterne fået kendskab til filmdramaturgi, idéudvikling, karakterarbejde, dialog og personlig fortælleform. Filmlinjens forløb er en oplagt mulighed for at snuse til håndværket bag filmfortællingen. Det er vores intention at filmlinjen på Københavns Kunstskole skal være for alle med stor fortællelyst og interesse for filmens magi. Vores forløb skal ikke bare være forberedende til skole eller karriere, de skal i høj grad også skabe interesse for faget og fremprovokere selvindsigt. Kunst og historier er noget man skaber fra hjertet og kursisterne kan derfor ikke undgå at komme til at arbejde meget med sig selv; deres drømme, værdier, frygt og lidenskab. Den personlige udvikling for den enkelte kursist er derfor i højt fokus på linjen generelt. Vi tilstræber os et højt fagligt undervisningsniveau og det er vores mål at bevirke et fordomsfrit, lystfuldt og generøst rum, hvor det er trygt at skabe og dele.​

Moduler​

Modul C 2018

11. januar - 18. maj 2018

Pris​

7.400,-

Fast underviser​

Marie Limkilde

Gæstelærer​

​Karin Worsøe

m. flere. 

​Undervisning

Torsdag 17.00 - 21.00 + 3 lørdage 10.00 - 15.00. Lørdag d. 13/1, 3.-4/3, 5-6/5 (Lukket torsdag d. 15.2)

Modul D 2018

7. september - 6. december 2018

Pris​

7.400,-

Fast underviser​

Marie Limkilde

Gæstelærer​

(kommer snart)

​Undervisning

Torsdag 17.00 - 21.00 

+ 3 lørdage kl. 10-15

Mentorforløb

Vejledende pris

2 x 1 1/2 time: 1.950,-

5 x 1 1/2 time: 4.800,-

Fast underviser​

Marie Limkilde

​Undervisning

Du har mulighed for at supplere med et personligt mentorforløb, hvis du har brug for, at samle op på noget før eller efter kursusforløbet.

Undervisningen tilrettelægges individuelt imellem dig og underviseren, på et tidspunkt som passer jer begge.​

Tilmelding

Der er løbende optag hele skoleåret. ​Du tilmelder dig og betaler direkte online.

Ved tilmelding bedes du i tilmeldingsblanketten under feltet 'Bemærkning' besvare følgende spørgsmål:

Hvorfor ønsker du at gå på skolen?

Har du et mål - en skole eller uddannelse, du ønsker at søge ind på?

Hvilke ting arbejder du med nu, og hvilke ting ønsker du at arbejde med på skolen?

Vi gennemgår alle vores tilmeldinger, og det er først når du er optaget på holdet, beløbet vil blive trukket på dit betalingskort. Hvis du ikke er optaget eller hvis der er venteliste til holdet, vil du modtage en mail.

INTENSIV WORKSHOP I MANUSKRIPTSKRIVNING

I samarbejde med Københavns Kunstskole tilbyder instruktør og manuskriptforfatter Anna Emma Haudal nu en intensiv workshop i manuskriptskrivning for aspiranter til filmskolerne.


Workshoppen er målrettet deltagere, der har som målsætning at ansøge Den Danske Filmskole,Super16 eller lignende filmskoler. Der arbejdes med deltagernes skrivehåndværk, filmdramaturgi, det personlige stof og dialog. Det er en kort, men intensiv workshop der har til formål at styrke aspiranterne i deres ansøgningsproces. Det præcise indhold tilrettelægges efter deltagernes niveau og filmskolens krav til ansøgningens indhold. Der arbejdes både med idéudvikling, format, synopsis og manuskriptskrivning. Workshoppen vil træne deltagernes skriveorgan og lære dem at tænke filmisk frem for litterært.


Workshoppen foregår i uge 42 fra tirsdag eftermiddag til søndag formiddag, og vil finde sted på Anna Emmas landsted i Odsherred, hvor deltagerne bliver tilbudt kost og logi. Landstedet ligger tæt på skov og fjord, så der vil være rig mulighed for lange gåture og dukkerter i det oktober-kolde vand.


Datoer: 16 – 21 okt. Nærmere info vil finde sted ved tilmelding. Ved deltagelse i workshoppen forventes det, at der medbringes en computer med installeret dropbox, word og et manuskriptskrivningsprogram, f.eks. celtx, screenwriter eller final draft. Det forventes også at deltagerne selv er i stand til at klare tekniske udfordringer og kan bruge programmerne. Det er ikke et computerteknisk kursus og underviseren fralægger sig alt ansvar for teknik hvad angår deltagernes computere.

Lidt om underviseren
Anna Emma Haudal er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole. Hun dimitterede i 2015, og er lige nu i optagelse med DR3s nye store ungdomsserie, da hun siden skolen er begyndt at instruere flere af sine egne manuskripter. Anna Emma har desuden skrevet og instrueret kortfilmen Sofa, er episodeforfatter på DR1s kommende Julekalender Thannanaya og Sjit Happens på TV2 Zulu.

Workshop i Odsherred

16.oktober - 21.oktober 2018

Ankomst tirsdag kl. 16.00 og afrejse søndag kl. 13.00.

Pris

5700,-​

Tilmelding via mail:

koebenhavnskunstskole@gmail.dk

Besvar følgende spørgsmål ved tilmelding:

Hvorfor ønsker du at gå på skolen?
Har du et mål - en skole eller uddannelse, du ønsker at søge ind på?
Hvilke ting arbejder du med nu, og hvilke ting ønsker du at arbejde med på skolen?

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

koebenhavnskunstskole@gmail.com

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram