Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​​Malekursus

​Københavns Kunstskoles Malekurser er en unik mulighed for at gå i dybden med maleriet og udforske dets endeløse muligheder gennem et seriøst, fokuseret og ambitiøst undervisningsforløb.

Malekurserne henvender sig til både​ nybegyndere, letøvede og mere erfarne studerende, der ønsker at bevæger sig dybere ind i maleriets verden, da undervisningen netop tager udgangspunkt i den enkelte studerendes arbejde.

​Kurserne tilbydes hele året, hverdage, og weekender samt sommerkurser.

Læs beskrivelsen af de enkelte kurser nederst på siden her.

Tilmelding

Malekursus tirsdag

Kl. 17.00 - 21.00

Underviser: Morten Knudsen​

Pris: 2950,-

9. januar - 27. februar 2024

Ingen undervisning i uge 7

5. marts - 23. april 2024

Ingen undervisning i uge 13

7. maj - 18. juni 2024

​Malekursus torsdag

Kl. 17.00 - 21.00

​Underviser: Bertil Heltoft

Pris: 2950,-

11. januar - 29. februar 2024

Ingen undervisning i uge 7

7. marts -  25. april 2024

Ingen undervisning i uge 13

​Vi har uge malekurser hele sommeren fra juni - august se vores sommerkurser her

​Malekursus søndag i lige eller ulige uger

kl. 10.00 - 14.30

7. januar - 28. april - Ulige uger

Pris​: 3.310,-


Underviser​: Morten Knudsen / Bertil Heltoft

Ingen undervisning uge 7 og uge 13.

​Vi har uge malekurser hele sommeren fra juni - august se vores sommerkurser her

​Intensivt malekursus tirsdage hvor vi ser på form, indhold og teknikker

Malekurserne udforsker både form og indhold og udfolder alskens teknikker indenfor farve og komposition, sideløbende med en personlig vejledning dedikeret til den studerendes individuelle stil, udfordringer og ambition. De forskellige faser som maleren gennemgår i sit arbejde, fra ide og skitse til færdigt maleri, vil løbende gennemgås med udgangspunkt i den studerendes nuværende ståsted i processen.

I overensstemmelse med Københavns Kunstskoles insisteren på at skabe en god og fortrolig stemning på skolens værksteder vil der på malerkurset også lægges vægt på muligheden for at fordybe sig i et koncentreret og trygt miljø. Et trygt forhold til værkstedet er et essentielt forsæt for at udvikle sit arbejde med maleriet under konstruktiv kritik.

I maleriets verden bliver “Hvad” vi maler ofte vægtet højere end “Hvordan” vi maler. På kurset her, skal vi ikke kun udvikle og arbejde med vores valg af motiver, men også tale om, og kigge på hvordan vi vælger at male dem.

Sidder vi direkte foran vores motiv? Eller forsøger vi, at huske noget vi engang så?
Maler vi med olie, akvarel eller akryl? Bruger vi glimmer, neglelak og lim - eller det hele på engang? Maler vi små ting store, eller store ting små? Kan en tegning være på lærred og et maleri på papir?

Vi skal med andre ord forsøge, at udfordre vores eksisterende erfaringer, og forestillinger om hvad maleri er, for på den måde at lære os selv, at tilegne os ny viden. Gennem individuelle samtaler vil vi med udgangspunkt i din egen praksis udvikle, og introducere nye tilgange og metoder, så vi forhåbentlig kan tillægge eksisterende interesser nye fortolkningsmuligheder, og udvide din billede analytiske bevidsthed

Introduktion til samtidskunstnere

De studerende vil blive introduceret til adskillige markante internationale og nationale billedkunstnere, som arbejder med maleri med henblik på, at højne både sprog, og viden omkring maleriets historie og samtid. Disse introduktioner vil understøtte vigtigheden af, at se og studere andre malere, når man selv maler, samt være til inspiration for ens eget arbejde.

Der indledes med gennemgang af en billedkunstners praksis eller teknik, hvorefter den studerende maler ved sit eget tildelte staffeli. Herefter er, der god tid til individuel vejledning, da der maksimalt er ni studerende per hold. Alle studerende står i samme lokale, hvilket giver en god dynamik og indsigt i hinandens processer og vejledninger, som højner den enkelte studerendes proces og holdet som helhed.​

Undervisere

Undervisningen varetages af samtidskunstner Morten Knudsen og Bertil Heltoft, som begge er synlige aktørere på den danske kunstscene.

Morten Knudsen f. 1985, uddannet 2018 ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og Hochschule für kunst hamburg (Proff. Jutta Koether). Har det seneste år udstillet på bl.a. Statens Museum For Kunst, Andersens’ Contemporary, Christian Andersen Gallery, La’ Cucina, C.C.C Gallery og senest The Tail I Brussels.

Modtager af Niels Wessel Bagges æres legat, og 15 Juni fondens æres legat. Er repræsenteret i samlingen hos Statens Museum for Kunst og Ny Carlsberg fonden.

Bertil Heltoft  f. 1990, uddannet ved det Fynske Kunstakademi og Stäedelschule, Frankfurt (prof. Peter Fischli) i 2018

De seneste år udstillet på Arcway nightlands connector i københavn, Wieoftnoch i Karlsruhe, og senest på Recent activity i Birmingham og M+B Gallery i Los Angeles.

Statens Kunstfonds Arbejdslegat i 2019

Københavns Kunstskole  |  Nørre Søgade 43, 1370 København K  |  Telefon: 3583 6082  |  E-mail: info@koebenhavnskunstskole.dk   |  CVR: 16121347