Billedkunstlinjen

​Københavns Kunstskoles billedkunstlinje tilbyder et ambitiøst og udfordrende program, baseret på den studerendes individuelle kunstpraksis. I tæt samarbejde med et fast hold professionelt udøvende undervisere, samt et stort antal gæsteundervisere fra ind- og udland, udvikles den studerendes personlige kunstsyn og kunstudtryk. Udover fælles undervisning og diskussion, prioriteres især længere indgående dialog ”one-on-one”, underviser og studerende imellem. Derved rustes skolens studerende på bedste vis til fremtidige præsentationer og samtaler omkring deres kunstneriske praksis, i tråd med at metoderne dyrkes og værkerne tilspidses.

Københavns Kunstskole tilbyder programmer af forskellig længde, alt efter den studerendes behov. Undervisningen er fordelt over fire basisforløb spredt henover året, tilrettelagt med henblik på at kunne fungere som enkeltstående moduler, eller sammensat som et længere intensiverende forløb.

​​Bliv klar til at søge ind på et kunstakademi

Københavns Kunstskole er en ideel forskole for senere optag på nationale, såvel som internationale, kunstakademier og kunstrelaterede uddannelser. Har man som mål at søge ind på et kunstakademi opfordres man stærkt til at deltage i både efterårs- og forårsmodulet, for at få opbygget et solidt ansøgningsmateriale med både nerve og eftertanke. Det er skolens erfaring, at et indgående kunstnerisk arbejde og en tilstrækkelig forståelse og formidlingsevne af dette arbejde, tager tid og ikke må stresses igennem. Den tætte dialog med skolens undervisere, der alle selv er uddannet ved nationale og internationale kunstakademier, giver det optimale forsæt for at lave en markant og målrettet ansøgning til et kunstakademi eller andre kunstrelaterede uddannelser.

​Med en undervisning, der berører et bredt spektrum af formelle indgange til samtidskunsten, via alskens forskellige medier, fra videokunst og lyd til maleri og performance, tilbyder Københavns Kunstskole et undervisningsmiljø på højt niveau og med fokus på en yderst kontemporær og dybdeborende dialog og debat omkring kunstens væsen. Undervisningen på Københavns Kunstskole består af studio-visits, fællesdiskussioner, artist-talks, fællesgennemgange, galleri- og museumsbesøg, udvikling af artist statements, workshops og udstillinger.

Arbejdet på Københavns Kunstskole er baseret på den studerendes individuelle praksis og på et stærkt socialt miljø i og omkring de individuelle atelierpladser og fælles undervisningslokaler, som skolen huser. Det aktive arbejdsrum og netværk, der naturligt følger med den studerendes individuelle atelier-plads og skolens fællesarealer, bliver væsentligt forstærket af muligheden for adgang henover alle døgnets timer.

På Københavns Kunstskole ses der på kunst, diskuteres kunst, eksperimenteres med kunst, leves og åndes for kunst – ja, til frokost spises der kunst.

Moduler​

Modul 3 2018

3. januar - 23. marts​

Pris​

12.900,-

Faste undervisere​

Søren Thilo Funder

Tina Helen

Uffe Isolotto

Gæstelærere​

Rasmus Høj Mygind

Kristoffer Ørum

​Undervisning

Mandag + onsdag + fredag 9.30 - 14.30​​

Modul 4 2018

4. april - 15. juni​

Pris​

11.600,-

Faste undervisere​

Søren Thilo Funder

Tina Helen

Uffe Isolotto

Gæstelærere​

Rasmus Høj Mygind

​Undervisning

Mandag + onsdag + fredag 9.30 - 14.30​​

Dette fjerde modul er opbygget omkring fastlagte ugentlige workshopforløb, der fokuserer på specifikke tekniker og tilgange til det at arbejde med billedkunst. Da mange ansøgninger til kunstakademier på dette tidspunkt har overskrevet deadline (dog ikke alle - flere internationale akademier har senere deadline for ansøgning) har vi udformet dette modul til at supplere den kunststuderende med yderligere værktøjer som kan bringes videre ind i den individuelles kunstneriske praksis. Dette modul vil yderligere være en mulighed for at tilføje en serie nye alsidige kunstværker til kunstnerens personlige port folio. Vi vil blandt andet tilrettelægge modulet omkring ugentlige tematiske forløb som fotografi, maleri, tryk, støbning, digital collage, konceptkunst og kunstnerbøger. Denne udfoldning af og indføring i konkrete kunstneriske metoder og medier, vil selvfølgelig stadig tage udgangspunkt i den individuelle studerendes egen kunstneriske arbejde.​

Om underviserne

Billedkunstlinjens undervisere er alle akademiuddannede, professionelt udøvende billedkunstnere der arbejder og underviser på tværs af medierne. Maleri, tegning, grafik, collage, skulptur, film, fotografi, installations- og konceptkunst, politisk kunst, performance, design, illustration. Udover de faste undervisere, er der påført de gæster, der kommer på besøg i de forskellige moduler.

3 dages undervisning og 2 dages selvstudie

På Billedkunstlinjen er der undervisning tre dage om ugen, mandag + onsdag + fredag KL. 09.30 - 14.45 og åbent værksted tirsdag og torsdag til selvstudie. Det vil fremgå at hjemmesiden hvis et modul har andre/flere undervisnings-dage og tider. Du får din egen atelier plads, med en nøgle mod et mindre depositum, og kan benytte skolens værksteder 24/7.


​Der må påregnes en ekstra udgift til materialer, udgiften afhænger af hvilket medie man arbejder i. Skolen stiller stole, borde, staffelier, et omfattende kunstbibliotek og trådløst internet til rådighed, resten sørger eleven selv for at medbringe.


​De dage der er selvstudie har man b.la. mulighed for at tilmelde sig vores tegneundervisning se 'Tegnekursus', der er stor rabat når du er tilmeldt Billedkunstlinjen.​

Tilmelding

Der er løbende optag hele skoleåret. 

Ved tilmelding bedes du i Tilmeldingsblankettet under feltet 'Bemærkning' besvare følgende spørgsmål:

Hvorfor ønsker du at gå på skolen?

Har du et mål - en skole eller uddannelse, du ønsker at søge ind på?

Hvilke ting arbejder du med nu, og hvilke ting ønsker du at arbejde med på skolen?

Du tilmelder dig og betaler online. Vi gennemgår alle vores tilmeldinger, og det er først når du er optaget på holdet, beløbet vil blive trukket på dit betalingskort. Hvis du ikke er optaget vil du modtage en mail.

Skulle du have nogle spørgsmål i forbindelse med Billedkunstlinjen, er du mere end velkommen til at kontakte os på 35 83 60 82 eller på vores mail: koebenhavnskunstskole@gmail.com

Kontakt

Københavns Kunstskole

Nørre Søgade 43

1370 København K

35 83 60 82

koebenhavnskunstskole@gmail.com

CVR: 16121347

Følg os

Facebook

Instagram